Jak rozpoznać zepsute piwo?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sztetke
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.12
    • 355

    #16
    Mętność to tylko jedna z oznak, ale niekonieczna (Infekcji rożnych jest od cholery), woda z ogórków tez potrafi być krystalicznie klarowna.

    Comment

    • chris1985
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.07
      • 227

      #17
      Witam Ostatnio kupiłem sobie K-9 Winter Ale z browaru Flyingdog szkoda mi tego piwa od razu wypijać - ale nie jestem pewien, czy to się nadaje do długiego Leżakowania.
      Last edited by chris1985; 2013-05-18, 10:14.
      Tylko moje piwo mnie rozumie...

      Comment

      • yogi27
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.05
        • 1

        #18
        U mnie w osiedlowym sklepie nagminnie sprzedają przeterminowane piwa oczywiście po bardzo atrakcyjnej cenie.. Amatorów na takie piwo bardzo dużo.

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          #19
          A jakie to piwa?
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • gwzd
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2012.01
            • 622

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
            Niepasteryzowane i niefiltrowane koniecznie do lodówki. A jak masz piwa z browarów restauracyjnych to zwlekać w ogóle nie należy. Też zauważyłem, że proceder butelkowania im nie służy.
            Piernikowe z toruńskiego Jana Olbrachta skisło mi po 3 tygodniach spędzonych w temperaturze pokojowej. Był grudzień, więc max. 20 stopni otoczenia. Bardzo słaby wynik.

            Comment

            Przetwarzanie...