Może ktoś z kolegów wie, dlaczego niektóre polskie piwa typu unijnego uzyskiwały (bo chyba już nie dostają) nagrody na konkursach piwnych, a potem chwaliły się tym na swoich etykietach. Rozumiem, jeśliby uczestniczyły tylko browary unijne, to któryś z nich musiałby zdobyć nagrody. Ale jeśli to były konkursy także dla normalnych browarów, to coś tu nie gra. No chyba że unijne browary mają jakieś tajne, małe browary, w których warzą normalne piwo na konkursy i dla swoich ludzi.
nagrody na konkursach dla polskich piw unijnych
Collapse
X
-
A znasz zasady przyznawania medali na tych konkursach? Są takie na których każde piwo dostaje medal (złoty, srebrny lub brązowy) a ocenia się jedynie zgodność z zadeklarowanymi parametrami, klarowność itd. Są pewnie też i takie gdzie można dostać co się tylko zechce pod warunkiem uiszczenia wpisowego.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko Wyświetlenie odpowiedziMoże ktoś z kolegów wie, dlaczego niektóre polskie piwa typu unijnego uzyskiwały (bo chyba już nie dostają) nagrody na konkursach piwnych, a potem chwaliły się tym na swoich etykietach. Rozumiem, jeśliby uczestniczyły tylko browary unijne, to któryś z nich musiałby zdobyć nagrody. Ale jeśli to były konkursy także dla normalnych browarów, to coś tu nie gra. No chyba że unijne browary mają jakieś tajne, małe browary, w których warzą normalne piwo na konkursy i dla swoich ludzi.
Po drugie co to znaczy "konkursy dla normalnych browarów"? Że niby browary unijne (domyślam się, że chodzi o browary z obszaru UE) nie są normalne?
Po trzecie strasznie trudno zrozumieć o co Ci chodzi. Nie wierzysz, że te piwa mogą wygrać i podsyłają jakieś inne piwa pod konkretną marką? Sprecyzuj to bo trudno Cię zrozumieć.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziPo pierwsze co to są "piwa typu unijnego" ?
Po drugie co to znaczy "konkursy dla normalnych browarów"? Że niby browary unijne (domyślam się, że chodzi o browary z obszaru UE) nie są normalne?
Po trzecie strasznie trudno zrozumieć o co Ci chodzi. Nie wierzysz, że te piwa mogą wygrać i podsyłają jakieś inne piwa pod konkretną marką? Sprecyzuj to bo trudno Cię zrozumieć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziJa na przykład piłem piwa spoza UE a były zdecydowanie unijneOstatnia zmiana dokonana przez Absherr; 2012-12-06, 12:50.http://piwosfera.x25.pl - wszystkie piwne blogi w jednym miejscu!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziPo pierwsze co to są "piwa typu unijnego" ?
Unijny nie musi oznaczać automatycznie UE, przecież są i inne unie.
Nie napisałem "konkursy dla normalnych browarów", lecz "konkursy także dla normalnych browarów", czyli takie w których udział biorą browary normalne i unijne.
Nie napisałem, że browary unijne nie są normalne, czyli nazwa "browar unijny" każdy może interpretować na swój własny sposób.
Myślę, że koledze trochę rozjaśniłem pojęcia używane przeze mnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko Wyświetlenie odpowiedziCo to są piwa unijne, pisałem w jednym z moich pierwszych postów, proszę tam poczytać.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko Wyświetlenie odpowiedziUnijny nie musi oznaczać automatycznie UE, przecież są i inne unie.
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziNie chce mi się przeglądać Twoich wcześniejszych postów żeby się dowiedzieć co to jest piwo unijne. Po prostu z ciekawości zapytałem bo nie znam takiego określenia. Zastanawiałem się czy chodzi Ci o tzw. international lager itp.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko Wyświetlenie odpowiedziMoże ktoś z kolegów wie, dlaczego niektóre polskie piwa typu unijnego uzyskiwały (bo chyba już nie dostają) nagrody na konkursach piwnych, a potem chwaliły się tym na swoich etykietach. Rozumiem, jeśliby uczestniczyły tylko browary unijne, to któryś z nich musiałby zdobyć nagrody. Ale jeśli to były konkursy także dla normalnych browarów, to coś tu nie gra. No chyba że unijne browary mają jakieś tajne, małe browary, w których warzą normalne piwo na konkursy i dla swoich ludzi.
Twoje teksty o "normalnych, nie unijnych piwach do picia" zasługują na uśmiech politowania, ale po powyższym poście śmiech mi zamarł na ustach. Bo jeśli na tym forum faktycznie są sekciarze bez zdolności racjonalnego myślenia, to jesteś książkowym przykładem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziCzłowiek stara się sensownie wypowiadać na rzecz niekoncernowych browarów (oczywiście tych, które są tego warte), próbuje argumentować, cierpliwie odpiera posądzenia o sekciarstwo, a co jakiś czas wyskakuje taki gość jak Browar-Besko i cały wysiłek diabli biorą.
Comment
-
-
Przyznam, że nie rozumiem określenia "piwo typu unijnego".Nawet zacząłem szukać wyjaśnienia w postach kolegi Browar-Besko, ale po kilku straciłem cierpliwość. Natomiast określenie "international lager" jest dla mnie jasne, chociaż też spotykam się z nim po raz pierwszy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziWypowiadasz się bezsensownie o koncernowych (patrz zbiór bzdur w pierwszym poście tego wątku) i, jak popatrzeć po ocenach piw, jesteś bezkrytyczny wobec niekoncernowych.
Comment
-
Comment