Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
A co to jest pijalność?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Skaut_piwny Wyświetlenie odpowiedziBez urazy , ale nie potrafię zrozumieć tych dywagacji, ciągnących się już na trzecią stronę, o pojęciu, które rozumie każdy miłośnik piwa. Czy tylko mi się tak wydaje, czy też panuje na tym forum tendencja do czepiania się o każdą, nawet najmniejszą głupotę?
Co trudnego jest w zrozumieniu terminu pijalność? Wydaje się to chyba oczywiste, jeśli piwo jest smaczne, z chęcią sięgam po kolejny łyk, nie jest dla mnie udręką, wtedy mogę stwierdzić, że piwo charakteryzuje się wysoką pijalnością.
Szaffa to miejsce gdzie możesz w swoich szufladkach trzymać swoje filmy, obrazki oraz MP3. Masz na to 1 GB.
boże chroń królową
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielnicki Wyświetlenie odpowiedziUważaj, bo zaraz jakiś semantyczny mudżahedin upomni Cię, że słowo "miodność" może być stosowane wyłącznie w odniesieniu do miodu pitnego.
Przecież nikt nikogo nie zmusza do uczestnictwa w takiej dyskusji, jeśli komuś to obojętne, jeśli mu wszystko jedno, jak mówi i pisze, to po co w ogóle komentuje? I po co używa słów "czepialstwo" i tym podobnych?
Chciałbym zauważyć, że na forum o tematyce piwnej bez przerwy mamy do czynienia z "czepialstwem". Jeżeli ktoś wypowiada opinię, że piwo jest zrobione niezgodnie z wymaganiami stylu, to jest "czepialskim mudżahedinem piwnym"? Mam wrażenie, że niektóre osoby za często obcują z dominującym przekazem medialnym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika korzen16 Wyświetlenie odpowiedziDysputy na ten temat doprowadziły mój mózg do wniosku że, że kochamy robić z małych rzeczy narodową dysputę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzina (relatywnie) niewielkim forum małą dysputę i to zapewne nie narodową, bo kryteria etniczne nie mają tu nic do rzeczy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziCoś może być albo pijalne albo niepijalne. Natomiast nie ma stopni pijalności.
Comment
-
Comment