Witam, chciałbym zobaczyć wasze spojrzenie na mój temat. W mojej pracy będę oznaczał parę piw w tym jedno robione przeze mnie, no i jakie do tego polecilibyście piwa-5 sztuk (najlepiej z polskich browarów i w miarę dostępne), tak aby coś je łączyło, dodam jeszcze, że moje piwo zrobione było ze słodu pale ale z dosyć sporym chmieleniem(70g lubelskiego i 20g marylki/20l)
Piwa do oznaczeń
Collapse
X
-
Coś ma je łączyć, ale co? Masz coś konkretnego na myśli, czy po prostu mają być do siebie zbliżone w ten czy inny sposób? Mają być w miarę dostępne, ale gdzie? Jeśli mieszkasz w jakimś mieście z dobrym sklepem piwnym, to wybór masz bogaty, jeśli gdzieś gdzie psy wiadomo czym szczekają, to może być problem.JEDNO PIVKO NEVADI!
-
-
Już dopowiadam:
dostępne najlepiej w lublinie
a co do łączenia to np: niefiltrowane, mocniej chmielone, w ostateczności jasne jęczmienne chodzi aby była jakaś cecha wspólna a nie z badni całkowicie a najlepiej związana z piwem domowym a tu przychodzi mi na myśl tylko niefiltrowane
Comment
-
-
a co do łączenia to np: niefiltrowane, mocniej chmielone, w ostateczności jasne jęczmienne
Comment
-
-
Piszesz, ze użyłeś słodu pale ale tzn że twoje piwo jest fermentacji górnej?
podobne to najlepiej poruszać się w obrębie stylu, tj pilsa porównywać z pilsami
znacie może jakieś górniaki w miarę dostępne w sklepie?
Comment
-
Comment