Piwa do oznaczeń

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • oberzine
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2012.02
    • 228

Piwa do oznaczeń

Witam, chciałbym zobaczyć wasze spojrzenie na mój temat. W mojej pracy będę oznaczał parę piw w tym jedno robione przeze mnie, no i jakie do tego polecilibyście piwa-5 sztuk (najlepiej z polskich browarów i w miarę dostępne), tak aby coś je łączyło, dodam jeszcze, że moje piwo zrobione było ze słodu pale ale z dosyć sporym chmieleniem(70g lubelskiego i 20g marylki/20l)
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

Coś ma je łączyć, ale co? Masz coś konkretnego na myśli, czy po prostu mają być do siebie zbliżone w ten czy inny sposób? Mają być w miarę dostępne, ale gdzie? Jeśli mieszkasz w jakimś mieście z dobrym sklepem piwnym, to wybór masz bogaty, jeśli gdzieś gdzie psy wiadomo czym szczekają, to może być problem.
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• oberzine
      • 2012.02
      • 228

Już dopowiadam:
      dostępne najlepiej w lublinie
      a co do łączenia to np: niefiltrowane, mocniej chmielone, w ostateczności jasne jęczmienne chodzi aby była jakaś cecha wspólna a nie z badni całkowicie a najlepiej związana z piwem domowym a tu przychodzi mi na myśl tylko niefiltrowane

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

a co do łączenia to np: niefiltrowane, mocniej chmielone, w ostateczności jasne jęczmienne
        Niefiltrowane mocniej chmielone też może być jasne i jęczmienne Piszesz, ze użyłeś słodu pale ale tzn że twoje piwo jest fermentacji górnej? Jesli piwa mają być podobne to najlepiej poruszać się w obrębie stylu, tj pilsa porównywać z pilsami, pale ale ze swoimi pobratymcami itd.

Comment

• oberzine
          • 2012.02
          • 228

Piszesz, ze użyłeś słodu pale ale tzn że twoje piwo jest fermentacji górnej?
          tak, użyłem MauriBrew ALE
          podobne to najlepiej poruszać się w obrębie stylu, tj pilsa porównywać z pilsami
          tak też może być

znacie może jakieś górniaki w miarę dostępne w sklepie?

Comment

• kishar
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.10
            • 1691

Najlepiej udaj się do sklepu na Tumidajskiego i tam coś sobie wybierzesz lub skorzystasz z pomocy obsługi.

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

W Almie, Piotrze i pawle zawsze znajdzie się trochę piw z Anglii: Spitfire, Bishop's Finger, ESB od Fuller'sa, Old Speckled Hen, Bombadier itd.

Comment

Przetwarzanie...
              X