Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika real_romek
Wyświetlenie odpowiedzi
Porter Ciechana 3 lata leżakowany.
Collapse
X
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
-
-
Dzisiaj kurier przywiózł 2 zamówione zestawy. Czy wasze portery dostarczone przez DPD były również tak zmaltretowane czy to tylko ja miałem pecha ? Pudełka były tak pogniecione, że aż dziw, że zawartość dotarła w całości. Tekturka oddzielająca butelkę od pokala również była podarta i pognieciona więc może portera pakowano w rozpadające się pudełka. W każdym razie dobrze, że nie kupiłem zestawu z myślą o wręczeniu go jako prezent bo miałbym teraz problem. Może w przyszłości należałoby bardziej zadbać o to żeby klienci dostawali przesyłki w dobrym stanie. Tym bardziej, że to miała być ekskluzywna wersja.
Comment
-
-
Jak już pisałem, mój egzemplarz też dotarł sponiewierany. Do tego kontretykieta naddarta.
A wystarczyło obwinąć butlę w folię bąbelkową.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJak już pisałem, mój egzemplarz też dotarł sponiewierany. Do tego kontretykieta naddarta.
A wystarczyło obwinąć butlę w folię bąbelkową.
Comment
-
-
Butelka wsadzana do kartonu nie mogła być owinięta folią, bo nie zmieściłaby się do kartonu.
Zamówienia pakowaliśmy na prawdę solidnie, w duże ilości folii, ale niestety nie ma lekarstwa na podejście kurierów do paczek.
W przyszłym roku z pewnością nie będziemy już korzystać z usług kurierskich.
Jeżeli chodzi o samo opakowanie, również już jest pomysł na inny materiał niż karton.
Mimo wszystko cieszę się, że Wasza przesyłki dotarły "całe".warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
Comment
-
-
W przyszłym roku moglibyście również zadbać o lepszą stronę estetyczną. Byle jak przyklejona etykieta (bardzo fajna zresztą) jest naprawdę poniżej krytyki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika annetka Wyświetlenie odpowiedziButelka wsadzana do kartonu nie mogła być owinięta folią, bo nie zmieściłaby się do kartonu.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-12-30, 21:12.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Z 300 przesyłek około 10% zostało potłuczonych przez kurierów, skoro około 270 paczek mogło dojść w nienaruszonym stanie, a wszystkie były pakowane tak samo to chyba wnioski nasuwają się same.
Jeżeli chodzi o krzywo naklejone etykiety to nie mam nic na swoje wytłumaczenie, mogę jedynie przeprosić.
Za rok nie będzie ani przesyłek kurierskich ani kartonów a i z pewnością więcej uwagi przywiążemy do naklejania etykiet.warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika annetka Wyświetlenie odpowiedziZa rok nie będzie ani przesyłek kurierskich ani kartonów a i z pewnością więcej uwagi przywiążemy do naklejania etykiet.
No i pięknie. W ostatnim czasie kurierzy z różnych firm uszkodzili kilka przesyłek, które mieli mi dostarczyć. Plaga jakaś. Mam tylko nadzieję, że w związku z usprawnieniem dystrybucji porter w przyszłym roku nie będzie kosztował 100 zł.
Comment
-
-
Jako drobną uwagę wtrącę, że zazwyczaj w swych regulaminach, firmy kurierskie oczekują wytrzymałości opakowania i zabezpieczenia zawartości w taki sposób, żeby paczka przeżyła upadek z 1 metra (!). Jako że grawitacji się nie zmieni to taki kartonik musi mieć solidniejsze przegródki i tyle. Mnie też irytuje (czasem) nonszalanckie traktowanie przesyłek przez kurierów, ale jedyna radą jest pancerne pakowanie i do tego zabezpieczenie zawartości tak żeby nic się nie przemieszczało.
Ale Grudniowy sprezentowany prosto z browaru (dzięki) dotarł do nas w całości i był w miarę dobrze potraktowany przez przewoźnika i cieszy oko (póki nie nadejdzie jego kolej ). Etykieta prezentuje się elegancko, a nad pudełkiem jeszcze bym popracował.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment