Piwa z browaru Avery

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jurkas74
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.04
    • 57

Piwa z browaru Avery

Cześć,

Z ciekawostek znalazłem na Youtube próbę testu (wyszło to dość żałośnie) piw z browaru Avery przeprowadzoną przez Polaka mieszkającego w USA, który prowadzi ogólnie b. ciekawego vloga. Z tego co wiem jest on otwarty na wskazówki, więc może ktoś bardziej doświadczony mógłby go oświecić.
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2655

W sumie mieli...pecha
    Piękne
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5035

Ale sie usmialem, tak bez przygotowania wskoczyli na gleboka wode.
      5470 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Avery, Avery IPA
        darekd
        Browar z Boulder w Colorado, dlatego i piwo określono jako "Colorado IPA"

6,5% alk. Chmiele: Columbus, Cascade, Chinook, Centennial, Idaho 7, Simcoe. Dwa ostatnie na zimno

https://www.averybrewing.com/brews/avery-ipa

Aromat: chmielowo-słodowy, słodszy,...
        2024-05-25, 21:42
      • etman
        Warzenie bez kompromisów, Randy Mosher (wydanie polskie)
        etman
        Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.

Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.

Zawiera polski dodatek...
        2025-01-03, 00:43
      • Javox
        White Hag, SADHBH
        Javox
        Session Red Ale z alko 4,1%.

"To popularne czerwone piwo zostało nazwane na cześć pięknej samicy jelenia Sadhbh (wymawiane „Sy-ve”), która przekształciła się
        w żonę legendarnego wojownika Fionna. Irlandzkie jelenie od dawna kojarzą się z ucztowaniem, piciem i
        ...
        2021-12-28, 14:03
      • Warzywo
        Kamionka (Mazurska Manufaktura), Jurand Ciemne Niepasteryzowane
        Warzywo
        Alk. 5,6. Rozlane 01.12, przydatność 3 dni. Pozyskane przez sklep Maxurskiej Manufaktury, przyjechało kurierem.
        piwo Jurand przez lata było symbolem wakacyjnych wypraw, pite z beczki w warszawskim Hubertusie umilało spotkania sekcji warszawskiej. Tak kiedys istniała sekcja i spotkania, ciekawe...
        2021-12-02, 18:02
      • Prusak
        Kant, PIls
        Prusak
        Piwo z mikrusa w Równem. E: 12%, Alko 5,0%. Podano także IBU: 40 i to czuć.
        Bardzo ładny złotożólty kolor. W zapachu bardzo wyraźnie słód, zaokrąglona, głęboka jak na pilsa woń plus ziołowa chmielowoć. Piana gęsta, wysoka, oblepia niergularnie szkło.
        W smaku pełne,...
        2019-10-25, 14:01
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...