Polskie piwo najbardziej zbliżone do Guinnessa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Browar-Besko
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.06
    • 317

Polskie piwo najbardziej zbliżone do Guinnessa

Może ktoś z kolegów zna polskie ciemne piwo najbardziej zbliżone do Guinnessa 5 % dystrybuowanego przez grupę Żywiec, które jako nieliczne z ciemnych piw odpowiada mi smakowo, jest lekko kwaskowate, a nie słodkawe jak prawie wszystkie polskie ciemne piwa, które miałem okazję smakować.
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6057

Chcesz w ramach oszczędności finansowych zastąpić Gieńka tańszymi polskimi odpowiednikami ? Chyba NIEDASIE.
    Też lubię Gieńka choć mi on bardziej wydaje się mieć posmak kawowy niż kwaskowaty więc chyba mamy rozbieżne zdanie nt jego smaku. Porównywałem z np jabłonowskim Belfastem (chyba bardziej gorzki niż Guinness), Stoutem z Wąsosza czy stoutami z pl brewpubów ale jakoś ten Guinness (butla lub beka) smakuje mi inaczej. Może to jednak "siła etki/marki"... Ciekawe gdybym próbował nie wiedząc którego stouta piję
    Albo po prostu jest to własny sentyment do tej marki. Sam nie wiem.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• TeDy_beer
      Porucznik Browarny Tester
      • 2011.06
      • 283

Najprędzej mi pod Guinnessa podchodzi czekoladowe z Browaru na Jurze, względnie Stout z Browaru Południe. Jednakże to nie to samo, gdyż te piwa są nieco bardziej treściwsze, to czuć, bo giunness ma bodajże 9% ekstraktu, a takie Czekoladowe 13%.
      AMEN i :stout:
      Browar Domowy Małe Ale
      Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• WojciechT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2546

Według mnie Czekoladowe z Zawiercia czy Dobry Wieczór z Pinty zjadają Guinessa na śniadanie.

Comment

Przetwarzanie...
        X