Kto pierwszy uwarzył...
Collapse
X
-
Ja też tak to pamiętam.
Piwo o nazwie "Żyto" robił browar Krotoszyn w połowie lat dziewięćdziesiątych. Mam nawet szklankę. A pod koniec lat siedemdziesiątych Krotoszyn i Ostrów robiły jakąs formę piwa pszenicznego, nazywało się to "piwo z dodatkiem surowca pszennego".Comment
-
Pszeniczne - Pod koniec lat siedemdziesiątych browary w Krotoszynie i Ostrowie warzyły "piwo z dodatkiem surowca pszennego".
Wędzone ciemne i jasne - Ciemne i E-Plus, Edi, 2005
Altbier - Bierhalle, 2006
Koźlak pszeniczny - Bierhalle Warszawa, 2007
Żytnie - Konstancin, 2010*
AIPA - Atak chmielu, Pinta, 2011
Milk Stout - AleBrowar, 2012
Russian Imperial Stout - Artezan, 2012
* Piwo o nazwie "Żyto" robił browar Krotoszyn w połowie lat dziewięćdziesiątych.Comment
-
O jasnym wędzonym z Ediego nigdy nie słyszałem. Skąd Ta wiadomosć?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
-
-
Comment
-
Pszeniczne - Pod koniec lat siedemdziesiątych browary w Krotoszynie i Ostrowie warzyły "piwo z dodatkiem surowca pszennego".
2005: Wędzone ciemne i jasne - Ciemne i E-Plus, Edi
2006: Altbier - Bierhalle
2007: Witbier - BrowArmia Warszawa
2007: Koźlak pszeniczny - Bierhalle Warszawa
2010*: Żytnie - Konstancin
2011: AIPA - Atak chmielu, Pinta
2012: Imperial Witbier/Grand Cru - Viva La Vita, Pinta
2012: Milk Stout - AleBrowar
2012: Russian Imperial Stout - Artezan
* Piwo o nazwie "Żyto" robił browar Krotoszyn w połowie lat dziewięćdziesiątych.Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 01:56 -
-
Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
-
Channel: Małopolskie
-
-
Piwiarnia na największym placu w Gent szczycąca się ofertą 500 piw. Oczywiście nie lanych (bo tych jest 10) ale butelkowych. Szczycą się również otwarciem podwojów już w 1978 roku, jednak tradycją nawiązują do wcześniejszych wieków gdy to na piwo wpadali wozacy dostarczający produkty...
-
Channel: Belgia
-
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Čížová to mała wioska oddalona o niecałe dziesięć kilometrów od Piska. W jej centrum stoi XVII wieczny zamek, który to jeszcze parę lat temu popadał w ruinę, a obecnie odzyskał swój dawny blask. Z głównej drogi należy wjechać na dziedziniec i tam w odrestaurowanych zabudowaniach starego...
-
Channel: Czechy
2019-07-24, 05:41 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment