Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom
Wypychanie niedoleżakowanego piwa na rynek
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika acjon Wyświetlenie odpowiedziPotem przeczytam to Od początku raziła mnie na forum Browar.bizu panująca tu nieuprzejmość. Na każdy post muszą się pojawić dwa posty wyszydzające, trzy które wytkną błąd w pisowni i czwarty z linkiem do internetowego słownika PWN, no i standardowo parę postów tych co muszą wiedzieć zawsze lepiej niż poprzednik.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Holy-Grail Wyświetlenie odpowiedziStrzelił focha i tyle.
Jak cenię Jego chcenie robienia, tak tą akcję po prostu, delikatnie mówiąc, przemilczam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika acjon Wyświetlenie odpowiedziJ...Od początku raziła mnie na forum Browar.bizu panująca tu nieuprzejmość. Na każdy post muszą się pojawić dwa posty wyszydzające, trzy które wytkną błąd w pisowni i czwarty z linkiem do internetowego słownika PWN, no i standardowo parę postów tych co muszą wiedzieć zawsze lepiej niż poprzednik. ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziChcieć robić to każdy może, więc nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Kto Ci broni dogadać się z jakimś browarem i robić tam swoje fanaberie za 8 czy 10 zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA ja właśnie po miesiącach anonimowego czytania takich postów zapałałem chęcią pławienia się w nieuprzejmości, wyszydzania, punktowania (i bycia punktowanym) w pisowni i bycia mądrzejszym niż poprzednik. Starałem się, piłem browary przed monitorem, szkoliłem w nienawiści a nawet zapłaciłem za to ARTowi. Z czasem poznałem osobiście spore grono tych jełopów, z którymi wcześniej się nie mogłem nigdy zgodzić. I co się okazało? Rzeczywistość przeszła moje najśmielsze oczekiwania...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziA czegoś się pan spodziewał. Tutaj ludzie tłuką posty od 10 lat, zdobywają pozycję latami, a przychodzi taki Kopyr, co nakręci filmik w piwnicy i nagle staje się gwiazdą, autorytetem, piwowarem, dziennikarzem itd. To się zaczynają ludzie buntować i straszą sądami, słownikami, diacetylem i bóg wie czym jeszcze."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kefir87 Wyświetlenie odpowiedziCzekam na 18 brumaire'a polskiej rewolucji piwnej. Może za rok będziemy żyli w kraju, w którym można będzie powszechnie za 3 złote kupić porządnego pilsa, a za 4 dobrą pszenicę czy bittera. Wtedy rewolucjoniści będą mogli wrócić do warzenia AIPA, RISów, Barley Wine czy Smoked Porterów. A sekciarze (w tym i ja), w zależności od stopnia sekciarstwa i zasobności portfela, będą po nie sięgali raz na pół roku, raz na miesiąc czy codziennie. Porządne, szeroko dostępne piwo w klasycznych stylach to podstawa, bez której budowana rewolucja wygląda, jak wygląda. Obyśmy się takiego doczekali.
A dla tych, którzy zarzuty wobec rewolucjonistów zbywają słowami o tym, że "jest zbyt na takie piwo, to jest i jego produkcja" - przecież o to właśnie chodzi, żeby parę osób przejrzało na oczy i żeby tego zbytu nie robiło. EDI i Koreb już nam nie wcisną bubla, ważne, żeby bubli nie wciskali też inni. Nieważne, czy to koncern, browar rzemieślniczy czy "regionalny". Po to między innymi jest to forum - żeby parę osób mniej utopiło kasę w kiepskim piwie i żeby parę osób więcej dało kasę temu, kto robi piwo dobre."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziI to jest bardzo dobre podsumowanie. Warto sobie przeczytać i zrozumieć, ze nikt nie atakuje i nie chce nikogo zniszczyć ale mamy prawo wypowiadać się negatywnie jeżeli próbuje nam się wciskać kit za sporą kasę.
8.5 za piwo unikatowe, niepowtarzalne i jednorazowe jakim był Sęp mimo wady to chyba nie dramat.
Nikt nikogo nie atakuje pozostawię bez komentarza
A co by było gdyby nagle się okazało, że na cenę końcową którą i tak uważam za normalną Kopyr nie miał większego wpływu??
Wiem że chcecie sie napić Widawy, Artezana czy Hausta w cenie 3zł za 0.5l, ja też chcę, tylko jest jeden problem. Jak te piwa będą po te 3 zł to nikt nie będzie chciał ich pić
Comment
-
-
Na takiej zasadzie to browar może wypuścić piwo zepsute i powiedzieć, że jest unikatowe i dać cenę X - będzie OK?
Głupoty panie/pani Mariola piszesz. Sęp nie jest unikatowy, jest piwem młodym, z wadami. Jeżeli to rozumieć jako unikat to...?
ps. Nikt nie atakuje kopyra. Atakowany jest proceder wypuszczania piw niedopracowanych/niedoleżakowanych/zakażonych itp... i jeszcze za spore pieniądze.
Zobacz na działanie PINTY która nie wypuściła piwa które w ich ocenie było niepełnowartościowe (zbyt mała ilość gazu) a postawę wypuszczenia nie doleżakowanego i z wadami Sępa.
Czujesz różnicę? I o takich postawach dyskutujemy. I czy byłby to kopyr czy ktokolwiek inny , przynajmniej ja, oceniałbym to tak samo."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziMam nadzieję, że to była ironia bo inaczej...kulą w płot. Oceniamy przedsięwzięcia, działania, ich efekty, a nie ludzi jako takich.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
Zobacz na działanie PINTY która nie wypuściła piwa które w ich ocenie było niepełnowartościowe (zbyt mała ilość gazu) a postawę wypuszczenia nie doleżakowanego i z wadami Sępa.
Czujesz różnicę? I o takich postawach dyskutujemy. I czy byłby to kopyr czy ktokolwiek inny , przynajmniej ja, oceniałbym to tak samo.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziUpieram się, ze PINTA nie dostała zjebki za nieudaną AleSzychę. Przypomnijcie sobię tę dyskusję. 5 zyla za diacetyl w ejlu i nie było jazdy.
Comment
-
Comment