Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom
Wypychanie niedoleżakowanego piwa na rynek
Collapse
X
-
Potem przeczytam toOd początku raziła mnie na forum Browar.bizu panująca tu nieuprzejmość. Na każdy post muszą się pojawić dwa posty wyszydzające, trzy które wytkną błąd w pisowni i czwarty z linkiem do internetowego słownika PWN, no i standardowo parę postów tych co muszą wiedzieć zawsze lepiej niż poprzednik.
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Chcieć robić to każdy może, więc nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Kto Ci broni dogadać się z jakimś browarem i robić tam swoje fanaberie za 8 czy 10 zł.Comment
-
J...Od początku raziła mnie na forum Browar.bizu panująca tu nieuprzejmość. Na każdy post muszą się pojawić dwa posty wyszydzające, trzy które wytkną błąd w pisowni i czwarty z linkiem do internetowego słownika PWN, no i standardowo parę postów tych co muszą wiedzieć zawsze lepiej niż poprzednik. ...Comment
-
)
Comment
-
A ja właśnie po miesiącach anonimowego czytania takich postów zapałałem chęcią pławienia się w nieuprzejmości, wyszydzania, punktowania (i bycia punktowanym) w pisowni i bycia mądrzejszym niż poprzednik. Starałem się, piłem browary przed monitorem, szkoliłem w nienawiści a nawet zapłaciłem za to ARTowi. Z czasem poznałem osobiście spore grono tych jełopów, z którymi wcześniej się nie mogłem nigdy zgodzić. I co się okazało? Rzeczywistość przeszła moje najśmielsze oczekiwania...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
A czegoś się pan spodziewał. Tutaj ludzie tłuką posty od 10 lat, zdobywają pozycję latami, a przychodzi taki Kopyr, co nakręci filmik w piwnicy i nagle staje się gwiazdą, autorytetem, piwowarem, dziennikarzem itd. To się zaczynają ludzie buntować i straszą sądami, słownikami, diacetylem i bóg wie czym jeszcze."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Czekam na 18 brumaire'a polskiej rewolucji piwnej. Może za rok będziemy żyli w kraju, w którym można będzie powszechnie za 3 złote kupić porządnego pilsa, a za 4 dobrą pszenicę czy bittera. Wtedy rewolucjoniści będą mogli wrócić do warzenia AIPA, RISów, Barley Wine czy Smoked Porterów. A sekciarze (w tym i ja), w zależności od stopnia sekciarstwa i zasobności portfela, będą po nie sięgali raz na pół roku, raz na miesiąc czy codziennie. Porządne, szeroko dostępne piwo w klasycznych stylach to podstawa, bez której budowana rewolucja wygląda, jak wygląda. Obyśmy się takiego doczekali.
A dla tych, którzy zarzuty wobec rewolucjonistów zbywają słowami o tym, że "jest zbyt na takie piwo, to jest i jego produkcja" - przecież o to właśnie chodzi, żeby parę osób przejrzało na oczy i żeby tego zbytu nie robiło. EDI i Koreb już nam nie wcisną bubla, ważne, żeby bubli nie wciskali też inni. Nieważne, czy to koncern, browar rzemieślniczy czy "regionalny". Po to między innymi jest to forum - żeby parę osób mniej utopiło kasę w kiepskim piwie i żeby parę osób więcej dało kasę temu, kto robi piwo dobre."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
8.5 za piwo unikatowe, niepowtarzalne i jednorazowe jakim był Sęp mimo wady to chyba nie dramat.
Nikt nikogo nie atakujepozostawię bez komentarza
A co by było gdyby nagle się okazało, że na cenę końcową którą i tak uważam za normalną Kopyr nie miał większego wpływu??
Wiem że chcecie sie napić Widawy, Artezana czy Hausta w cenie 3zł za 0.5l, ja też chcę, tylko jest jeden problem. Jak te piwa będą po te 3 zł to nikt nie będzie chciał ich pićComment
-
Na takiej zasadzie to browar może wypuścić piwo zepsute i powiedzieć, że jest unikatowe i dać cenę X - będzie OK?
Głupoty panie/pani Mariola piszesz. Sęp nie jest unikatowy, jest piwem młodym, z wadami. Jeżeli to rozumieć jako unikat to...?
ps. Nikt nie atakuje kopyra. Atakowany jest proceder wypuszczania piw niedopracowanych/niedoleżakowanych/zakażonych itp... i jeszcze za spore pieniądze.
Zobacz na działanie PINTY która nie wypuściła piwa które w ich ocenie było niepełnowartościowe (zbyt mała ilość gazu) a postawę wypuszczenia nie doleżakowanego i z wadami Sępa.
Czujesz różnicę? I o takich postawach dyskutujemy. I czy byłby to kopyr czy ktokolwiek inny , przynajmniej ja, oceniałbym to tak samo."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
) A nie ustąpi dlatego, że ta cała dyskusja nie jest na jeden temat i w ten sposób każdy swoją teorię forsuje. Jeden dalej myśli, że chodzi o diacetyl i tylko tego się trzyma, a sprawa tak na prawdę jest o wiele bardziej złożona.
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Zobacz na działanie PINTY która nie wypuściła piwa które w ich ocenie było niepełnowartościowe (zbyt mała ilość gazu) a postawę wypuszczenia nie doleżakowanego i z wadami Sępa.
Czujesz różnicę? I o takich postawach dyskutujemy. I czy byłby to kopyr czy ktokolwiek inny , przynajmniej ja, oceniałbym to tak samo.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-