Kościerzyna.
Nowe browary kontraktowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziFirma założona jako Spółdzielnia Socjalna Gęstwa przez N. Buchowiec. Zacięcie anarchistyczne jak i obecna nazwa. Już 4 piwa. Ciekawe jak sobie poradzą z brutalnym kapitalizmem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNa etach nie umieścili adresu produkcji, tylko siedzibę kontraktera. Na razie ciężka sprawa
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Ktoś wie co to takiego Chmielove Franusiak Sp. Jawna? To kontrakt czy nie? Na RateBeer widnieją jako Microbrewery, a z ich strony http://www.chmielove.eu/ nie wiele można się dowiedzieć w tej kwestii. A może to tylko firma która zamawia piwa pod własną marką?
Comment
-
-
Rzeczywiste browary nie kryją się z tym, że mają sprzęt. Moja praktyka mówi mi, że im mniej informacji o danym podmiocie tym większe prawdopodobieństwo że to kontrakt. Jeśli do tego są jeszcze bajki z mgły i wiatru to na pewno "zamawiacze etykiet".
Comment
-
-
Chmielove to hurtownia z Tczewa, która wraz z Wolny Browar Tczewski uwarzyli wg własnej receptury piwo Gryf w Czarnej Owcy. Jest to ich piwo, a nie klon etykiety.
Inna sprawa, że zamiast Chmielove bardziej pasowałoby wybranie Wolnego Browaru Tczew jako prowodyra tej inicjatywy.
Hurtownia jest dystrybutorem tego piwa i legitymizuje to przedsięwzięcie.Last edited by Pendragon; 2018-07-06, 22:11.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116 Wyświetlenie odpowiedziKtoś słyszał o Hopick? Gdzie warzą?
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Comment