Nowe browary kontraktowe

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    #121
    W browarze okrytym niesławą.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    • fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3491

      #122
      Nastepny tajemniczy Don...

      Czemu ja po stu latach na Bbizie mam po jakiś obcych forumach sie tułać aby zobaczyc co koledzy robią
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #123
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
        W browarze okrytym niesławą.
        EDI?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • zgoda
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.05
          • 3516

          #124
          Na obcych forumach też się nie pucuję.

          100 hekto w Krajanie. Małżeństwo z rozsądku, ale na początek i tak coś, co dużo wybacza.
          Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

          Comment

          • kishar
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.10
            • 1691

            #125
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
            W browarze okrytym niesławą.
            Twigg?

            Comment

            • zgoda
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 3516

              #126
              Krajan był okryty złą sławą zanim to było modne.
              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

              Comment

              • leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

                #127
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
                Na obcych forumach też się nie pucuję.

                100 hekto w Krajanie. Małżeństwo z rozsądku, ale na początek i tak coś, co dużo wybacza.
                Czyli nici z milda za 3 złote

                Comment

                • yoda79
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2013.01
                  • 861

                  #128
                  Oho, naczelny hejter będzie swoje piwo komercyjnie warzył Ocenimy

                  Comment

                  • zgoda
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 3516

                    #129
                    Z kimś mnie mylisz. Ja hejterem?!

                    Jak będzie niedobre, to wylejemy. Ale jak będzie dobre, to sprzedamy drogo.
                    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                    Comment

                    • fidoangel
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.07
                      • 3491

                      #130
                      No to trzymam kciuki. Cieszę sie, że kolejny z naszych idzie drogą piwnej rewolucji

                      Krajan jak już wielokrotnie powtarzałem, jest browarem akurat dla kontraktowca, ma odpowiednie wyposażenie i wielkość wybicia. Jeśli i organizacyjnie już sie ogarnęli to będzie dobrze, piwo znajdzie swoje miejsce w butelkach a nie w ścieku.
                      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                      Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                      Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                      Comment

                      • VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

                        #131
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
                        Z kimś mnie mylisz. Ja hejterem?!

                        Jak będzie niedobre, to wylejemy. Ale jak będzie dobre, to sprzedamy drogo.
                        To się dopiero okaże. We mnie ciągle tkwi się wiara w ludzki rozsądek i w to, że w końcu ludzie się obudzą i przestaną kupować drogo
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                        Comment

                        • żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

                          #132
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
                          Jak będzie niedobre, to wylejemy. Ale jak będzie dobre, to sprzedamy drogo.
                          A jak będzie dobre tuż po rozlewie, a niedobre w sklepie, to wyleją konsumenci.

                          Kurczę, już niedługo zabraknie normalnych ludzi na zlocie, sami rewolucjoniści...

                          Comment

                          • zgoda
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.05
                            • 3516

                            #133
                            Ale dzięki temu będzie więcej piwa.
                            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                            Comment

                            • zgoda
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.05
                              • 3516

                              #134
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
                              Krajan jak już wielokrotnie powtarzałem, jest browarem akurat dla kontraktowca, ma odpowiednie wyposażenie i wielkość wybicia. Jeśli i organizacyjnie już sie ogarnęli to będzie dobrze, piwo znajdzie swoje miejsce w butelkach a nie w ścieku.
                              100 hekto wybicia to trudna ilość dla kontraktowca, przynajmniej na początku. Dalej, takich małych zbiorników mają... jeden. Ale znalezienie teraz miejsca na regularne warzenie graniczy z cudem.
                              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                              Comment

                              • fidoangel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 3491

                                #135
                                100 hl to strach dla jakiegoś leszcza a nie dla starej gwardii
                                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                                Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                                Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Serokomlak
                                  Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
                                  Serokomlak
                                  Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

                                  „Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
                                  Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
                                  2024-11-03, 01:56
                                • Prusak
                                  Estonia Tallinn, Ankru 10, Tuletorn Brewing
                                  Prusak
                                  Najmłodszy browar w Tallinnie, który w tym roku ruszył z produkcją, nieuwzględniony także na polskich mapach. Dość daleko od centrum, w budynkach poprzemysłowych po dawnej stoczni, jednak można spokojnie dojechać tramwajem jadaćym do pętli Kopli, pokonując od przystanku około 400 metrów....
                                  2024-05-09, 14:45
                                • darekd
                                  Náchod, Weyrova 12, 1. náchodská pivotéka
                                  darekd
                                  No wreszcie pod Kudową jest fajna piwoteka!

                                  Właściwie, co jest coraz częstszym w Czechach, jest to sklep połączony z barem (cztery nalewaki).
                                  Lokal ruszył w czasie pandemii i na początku w związku z tym był tylko sklepem, teraz całość tworzy całkiem spore miejsce i do...
                                  2024-02-01, 00:32
                                • dadek
                                  Holandia, Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
                                  dadek
                                  Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
                                  2023-08-23, 00:48
                                • dadek
                                  Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
                                  dadek
                                  21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
                                  2023-08-20, 19:00
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...