Nowe browary kontraktowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
    ...w końcu na deser wlepić nam zdjęcie cycka.
    W zamyśle autora jest to zapewne dowcipne podsumowanie tej "prezentacji"; napis pod cyckiem brzmi - piwa dawaj.

    Comment

    • Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6056

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rumcais Wyświetlenie odpowiedzi
      Mogę wiedzieć, czemu w tej prezentacji na drugim slajdzie jest herb Gniezna? Komuś się popieprzył z godłem Polski?
      Jak to czemu ? Nie widzisz związku Akademii Morskiej w Gdyni z browarami kontraktowymi na temat których prelekcja odbyła się w Raciborzu co poświadcza herb Gniezna oraz (co wiem po upewnieniu się w wikipedii gdyż sądziłem na początku że jest to herb Mazowsza) orzeł dynastii Piastów Wielkopolskich a wszystko ładnie podsumowane wielkim cyckiem pełnym mleka/piwa ? O c'mon !
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

      Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
        O c'mon !
        To pewnie wie tylko autor tej prezentacji.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Człowiek wstaje a tu nowy browar kontraktowy Dzień bez takiego niusa zmarnowany...

          A już serio...

          "Browar Karpaty Zdrój to rzemieślniczy browar kontraktowy.
          Jesteśmy piwowarami domowymi z Podkarpacia, naszą pasją jest piwo...dobre piwo A teraz zaczynamy spełniać nasze marzenia, do zobaczenia wkrótce..."

          Wg. profilu na FB warzenie 27 lutego pierwszego piwa.
          No to jednak podmiot istnieje i na II Rzeszowskiej Giełdzie Birofilów będzie miał premierę. Życzymy powodzenia!
          Last edited by e-prezes; 2015-03-14, 21:58.

          Comment

          • dlugas
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.04
            • 4014

            Ano potwierdzam

            "Browar Karpaty Zdrój rzemieślniczy browar kontraktowy"
            Pierwsze piwo będzie dostępne nalewakach już 21.03.2015 w Rzeszowie

            oraz będzie następny:
            za niedługo będziemy gościć na kranach kolejny Podkarpacki kontraktowy browar rzemieślniczy, ale to za parę tygodni.
            Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
            Last edited by dlugas; 2015-03-14, 22:14.
            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
              Ano potwierdzam
              (...)
              oraz będzie następny:
              Browar Think Tank - to przedsięwzięcie dwóch piwowarów domowych rodem z Rzeszowa, Browar Think Tank to prawdziwy Zbiornik Piwnych Myśli

              Comment

              • Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

                Czy tylko ja mam wrażenie, że im bardziej odjechana nazwa, tym kiepściejsze piwo?

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

                  Krzysiu, a smakuje Ci w ogóle piwo?

                  Comment

                  • Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

                    Nie, piję z musu. Nałóg to straszna rzecz.

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

                      No i właśnie teraz pojawia się pierwsza informacja na temat browaru innego niż wyżej wymieniony.
                      Osobiście bardzo cieszy mnie fakt, że jest to informacja dotycząca browaru, który będzie warzył swoje piwa w Cieszynie.
                      Browar Fabrica RARA będzie miał swoją siedzibę przy ulicy Ks.I.Świeżego 6.
                      Tak, dokładnie tak... jak zapewne niektórzy z Was już się domyślili, jakiś czas temu pod tym właśnie adresem działał Cieszyński Browar Mieszczański…

                      Z inicjatywy dwóch piwowarów domowych rodem z Cieszyna, Pawła Fiedora i Michała Kochaniewicza, wskrzeszony zostanie z niebytu dawny Browar Mieszczański.
                      Chłopaki znani są z działalności w grupie Piwowarzy Domowi Tustela. Nie będzie to jednak duet, a kwintet. Do współpracy zaprosili jeszcze trzech sąsiadów zza południowej granicy. Będzie więc to najprawdopodobniej pierwszy polski browar kontraktowy z dystrybucją poza granicami.
                      Pierwszymi piwami warzonymi w Cieszynie będą Brown Porter i American Wheat. Obydwa będą w dwóch wersjach. Klasycznej i z dodatkiem herbaty. Pierwsze z dodatkiem czarnej wędzonej, drugie zaś z tajwańską herbatą Oolong. Cztery piwa na start. Zapowiada się „grubo”.
                      Niestety jest i zła wiadomość. Jak powiedział mi jeden z właścicieli, w planach nie mają w chwili obecnej otwierać własnego lokalu. Więc i zakup ich wyrobów będzie znacznie utrudniony. Z tego co udało mi się dowiedzieć w planach jest zabutelkowanie tylko 20% warki. 80% rozlane zostanie do petainerów (takie plastikowe beczki). Jak wiadomo na terenie Śląska Cieszyńskiego nie ma lokalu serwującego piwa rzemieślnicze z kranu. Jeśli podzielić to przez dwa (Polska/Czechy) to szansa na zakup tego piwa w Cieszynie będzie graniczyć z cudem.
                      No ale nie ma co w tej chwili narzekać. Cieszmy się nową inicjatywą kontraktową. Piwna rewolucja jest już u nas. Adelante „Fabrica Rara”.
                      Tak oto spełnia się marzenie dwóch piwowarów domowych. Najpierw każdy z nich osobno. Od roku już razem. Po około 20 wspólnych warkach stwierdzili że czas zrobić krok naprzód. Trzymam kciuki i niech św. Patryk ma Was w swojej opiece.
                      źródło:


                      z 26 marca 2015

                      Comment

                      • Cooper
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2002.11
                        • 6056

                        Skoro będzie to browar kontraktowy tzn że piwa nie będą TAM warzone na miejscu i nie ma co mówić o kontynuacji produkcji piwa pod tym adresem
                        Pewnie poprowadzą knajpę i będą sprzedawać swoje piwo ale uwarzone gdzieś indziej.
                        A instalacja albo już sprzedana albo będzie się kurzyć.
                        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                        Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19260

                          Z tego co mówił Kopyr na swoim blogu 26.03 to będzie warzone w zamkniętym Mieszczańskim, więc jak najbardziej będzie kontynuacja.

                          Comment

                          • kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                            Skoro będzie to browar kontraktowy tzn że piwa nie będą TAM warzone na miejscu i nie ma co mówić o kontynuacji produkcji piwa pod tym adresem
                            Pewnie poprowadzą knajpę i będą sprzedawać swoje piwo ale uwarzone gdzieś indziej.
                            A instalacja albo już sprzedana albo będzie się kurzyć.
                            Będzie dokładnie na odwrót. Piwo będzie warzone w Mieszczańskim w Cieszynie, ale nie będzie tam sprzedawane. Sprzedawane będzie w pubach w Polsce i Czechach. Browar dlatego jest kontraktowy, że Fabrica RARA nie kupuje browaru, tylko go wynajmuje.
                            blog.kopyra.com

                            Comment

                            • Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

                              2 tygodnie temu poszedłem sobie zobaczyć jak wygląda miejsce po Mieszczańskim z zewnątrz. Wszystko wyglądało na dawno opuszczone, nie użytkowane, nie czyszczone (brudne okna). A po powrocie do domu taka nowina. Szkoda, że bez knajpy na miejscu. Miejsce może na uboczu, ale się marnuje.

                              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19260

                                Jeśli sprzęt stoi i nie pracuje to dobrze, że znalazł się ktoś kto tchnie w nie nowe życie. Lokal to większe obciążenie, bo albo zarabia się na piwie, albo na gastronomii, a skoro tam kulało i jedno i drugie to niech przynajmniej warzą piwo.

                                BTW, fajnie jakby ktoś tchnął tez życie w dawny sprzęt Somy, bo chyba dalej stoi nieużywany w Trawnikach.
                                Last edited by e-prezes; 2015-04-07, 08:54.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X