Jest też w Warszawie nowy kontraktowiec Browar Arnulf, warzą w BeerLabie
Nowe browary kontraktowe
Collapse
X
-
Bulkers chyba poszedł do piachu?
Ostatni wpis na fb z listopada.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Projekty Folvark oraz Folwark Piwny to też przeszłość?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ten Patus z Brzeska to chyba tylko domowy?
Usuwam go z listy.
Comment
-
-
Przez sobotę i niedzielę mocno popracowałem nad plikiem browarów kontraktowych.
Braki są głownie w nazwiskach piwowarów.
Efektem jest też pojawienie się kontraktowców na Piwnej Mapie Polski, której niedługo stuknie 50.000 wejść (ostatnio 300 dziennie).Last edited by Pendragon; 2016-06-20, 09:48.
Comment
-
-
Odwaliłeś po raz kolejny na pewno w cholerę dobrej roboty Pendi ale czy mapowanie kontraktowców ma sens ? Hmmmm
Nie wiem czy opierałeś się na adresach ich siedzib tzn gdzie jest zarejestrtowana ich działaność gospodarcza czyli (np) w jednym z mieszkań w bloku na peryferiach Tarnowa czy gdzie fizycznie warzą ale to też mogą (i wielu robi) w kilku różnych browarach a to zmienia się często zależnie od dogadania się na kolejne warki z konkretnymi browarami. Niewielu jest na stałe uwiąznane jakimiś umowami z konkretnym browarem. Obawiam się że samo już wykonanie a później aktualizowanie to będzie jakiś koszmar.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Kilka lat trwało, aż się przemogłem. Stwierdziłem, że nie można ignorować rzeczywistości, a mapie brakuje istotnego fragmentu rynku. Są na osobnej warstwie - kto nie chce może ją wyłączyć Obrałem zarejestrowaną siedzibę firmy (jeśli taką znalazłem) i jest to wyraźnie zaznaczone.
Nie chodzi tu o pokazanie skąd browar jest, tylko o linki do www, facebooka i ratebeera, no i gdzie warzy - o taką bazę wiedzy.
Sam się już w tym pogubiłem i prawdę mówiąc przestałem z tego powodu obserwować nowości i zmiany. Z takim przewodnikiem będzie mi łatwiej. I wierzę, że nie tylko mnie.
Dodam jeszcze, że kontrakty pojawiły się także na mapie browarów czeskich.Last edited by Pendragon; 2016-06-20, 11:37.
Comment
-
-
@Gienek, następnym razem zanim coś napiszesz to poszukaj troszkę więcej wiadomości. Choćby tu na tym forum.
Last edited by fidoangel; 2016-08-03, 13:49."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Gienkowi pomyliły się browary. Zapewne chodziło o gdyńskiego Hopkinsa, który uwarzył kontraktowo w Pucku owocową pszenicę. Nie wiem czy tam były maliny, ale całkiem jest to prawdopodobne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gienek89 Wyświetlenie odpowiedziBrowarem kontraktowym jest też "Browar Spółdzielczy" z Pucka (Pomorskie).Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Gienio nie za bardzo w temacie. Browar w Pucku to browar z krwi i kości co osobiście sprawdziłem.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment