Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bzium1986
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe browary kontraktowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bzium1986 Wyświetlenie odpowiedziNo cóż, ja jestem z tej nowej fali, wywodzącej się z piwowarstwa domowego. Mój domowy browar miał 3 siedziby, warzyłem swoje piwa w kilkunastu miejscach, na różnych sprzętach (często nie moich) i nigdy nie miałem wątpliwości, że etykieta powinna być z moim logotypem i moją nazwą. Bo browar to nie miejsce, budynek, sprzęt czy rozlewnia. Dla mnie "browar" to ludzie. Pracownicy warzelni, fermentowni, rozlewni, kadra zarządzająca, laboratorium - wszyscy którzy przyczyniają się do produkcji piwa, a także jego sprzedaży.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWiesz dobrze Adamie że bardzo wiele kontraktów odbywa sie przez meila. A "browar" pojawia sie Browarze na podpisaniu umowy i do zdjęcia przy warzelni/tankach
A jeśli chodzi o kwestię nikłego zainteresowania piwem bądź przykładanie dużo większej uwagi do marketingu zamiast kontrolowaniu jakości wyrobu - to tu "bardzo wiele" jest nieco przesadzone. To mniejszość wśród tego typu inicjatyw, do tego głównie dotyczy nowych inicjatyw i/lub z małą produkcją. Konsumenci sami potrafią wyczuć, czy w danym browarze kontraktowym jest osoba odpowiednio troszcząca się o piwo - jestem pewien, że rynek sam będzie to weryfikował i na dłuższą metę piwowar kontrolujący piwo i angażujący się w produkcję jest niezbędny.
Comment
-
-
Guru Arts nowy kontraktowiec??
Wpadło mi w ręce piwo Guru IBA - Imperial Brown Ale Single Hop Chinook z browaru kontraktowego Guru Arts. Nie wiem gdzie uwarzone, ale chyba w Polsce, bo kod kreskowy zaczyna się od 59. Jako dystrybutor podana jest firma Mercus z Ząbek.
PS. swoje drogą piwo bardzo przyzwoiteBIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA ja twierdzę, że jest wręcz na odwrót. Bardzo rzadko się zdarza, że nie wiem skąd piwo pochodzi, ale z jakością jest delikatnie mówiąc przeciętnie. Zresztą nie dotyczy to tylko kontraktów.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zybex Wyświetlenie odpowiedziRównież nie pijam piwa bez podanego miejsca produkcji.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74 Wyświetlenie odpowiedziWpadło mi w ręce piwo Guru IBA - Imperial Brown Ale Single Hop Chinook z browaru kontraktowego Guru Arts. Nie wiem gdzie uwarzone, ale chyba w Polsce, bo kod kreskowy zaczyna się od 59. Jako dystrybutor podana jest firma Mercus z Ząbek.
PS. swoje drogą piwo bardzo przyzwoite
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT Wyświetlenie odpowiedziPrzeprowadziłem śledztwo i to raczej jest, browar Krinica z Mińska. Firma Mercus była do tej pory dystrybuterem piwa z Krinicy w Polsce. Zgadza się kształt butelki i co ważniejsze identycznie wydrukowane daty produkcji i przydatności do spożycia.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
To wytłumaczenie z dystrybucją jest bardzo przekonywujące bo już dawno stwierdzono że wiele kodów kreskowych WCALE nie odpowiadało krajom w jakich wyprodukowano dane wyroby na których te kody znajdowały się.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziCzyżby nowy kontrakt? Browar Janowiak z Lublina. Podany adres knajpy z Lublina i jakichś zabudowań gospodarczo-przemysłowych w Janowie Lubelskim. Startowali nawet w przetargu na dostawę piwa regionalnego dla Parku Rekreacji "Zoom Natury" w Janowie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziCzyżby nowy kontrakt? Browar Janowiak z Lublina. Podany adres knajpy z Lublina i jakichś zabudowań gospodarczo-przemysłowych w Janowie Lubelskim. Startowali nawet w przetargu na dostawę piwa regionalnego dla Parku Rekreacji "Zoom Natury" w Janowie.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziSprawdzone. Piwa są raczej zamawiane w browarze Jagiełło niż warzone. W Lublinie dla knajpy przy rynku pod trzema nazwami. "Chmielowe Miasto" to na 99 proc (degustacja) Pils z Pokrówki z inną etykietą. Co do "Ciemnego Rynku" i trzeciego, którego nazwy nie zapamiętałem, mam wątpliwości, czy są to klony znanych piw. Tak czy owak, za tą inicjatywą nie kryje się nic ciekawego.
Comment
-
Comment