Nowe browary kontraktowe

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4507

    #481
    Pewnie tak, niestety.
    Pani w knajpie od razu powiedziała, że Jagiełlo, zresztą oni tego nie ukrywają, umieszczają informację na etykiecie. Swoją drogą, dziwne. Lać w butelki, żeby sprzedawać tylko w jednym lokalu w Lublinie? Może gdzieś jeszcze to upychają, ale ja nie widziałem.

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19291

      #482
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak
      Sprawdzone. Piwa są raczej zamawiane w browarze Jagiełło niż warzone. W Lublinie dla knajpy przy rynku pod trzema nazwami. "Chmielowe Miasto" to na 99 proc (degustacja) Pils z Pokrówki z inną etykietą. Co do "Ciemnego Rynku" i trzeciego, którego nazwy nie zapamiętałem, mam wątpliwości, czy są to klony znanych piw. Tak czy owak, za tą inicjatywą nie kryje się nic ciekawego.
      Pierwsze produkty to były odpowiednio: Klasyczne (Jagiełło Pils lub Lager), Nachmielone po kapsel (Jagiełło Chmielak), Lejdis (Jagiełło Ciemne). Widać pozmieniali nazwy pod sam lokal.

      Comment

      • pegie23
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2004.08
        • 238

        #483
        Nowość - Browar Absztyfikant

        Comment

        • Cooper
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛
          • 2002.11
          • 6059

          #484
          Zgłaszając nowego kontrakta warto oprócz jego w sumie nic nie mówiącej nazwy podawać chociaż jakieś podstawowe info np z jakiego miasta pochodzi i w jakim browarze warzy pierwsze warki. Może jakie konkretnie piwo zrobił jeśli info o nim wzieliśmy właśnie z kupionego piwa.
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

          Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13961

            #485
            Chcesz i masz.
            Absztyfikant.
            Gdańsk.
            Piwowar to Łukasz Szynkiewicz, piwowar domowy, do niedawna prezes pomorskiego oddziału PSPD. Warzył od początku reaktywacji w Bytowie, a ostatnio w Czarnej Owcy.
            Pierwsze piwo - Session IPA - uwarzył właśnie w Czarnej Owcy.
            Drugie piwo - nie pamiętam jakie, piszę wszystko z głowy, chyba jakiś stout? - w toruńskim Janie Olbrachcie.
            Premiera pierwszego piwa 30 grudnia w gdyńskim multitapie Morze Piwa.
            Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2016-12-23, 21:59.

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19291

              #486
              Kolejny kontrakter to 43brew z Warszawy warzący w Trzech Koronach ma już za sobą 3 piwa (AIPA, Pils i ESB). FB Trzy nowe ety!!!

              Drugi, również z Warszawy to Szpicbródka, ale dopiero zaczynają. FB
              Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2017-01-19, 18:23.

              Comment

              • grzeber
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 2898

                #487
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                Drugi, również z Warszawy to Szpicbródka, ale dopiero zaczynają. FB
                A jak wiadomo pierwszym krokiem do założenia browaru jest konto na FB.
                pozdrawiam
                www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                Comment

                • Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

                  #488
                  Właściwie powinna powstać nowa kategoria browarów, mianowicie browary fejsbukowe, istniejące wyłącznie w tym popularnym medium społecznościowym.

                  Comment

                  • Prusak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.07
                    • 4507

                    #489
                    I podkategoria; browary fejsbukowe, które "już, już, lada moment" startują z własnym piwem.

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19291

                      #490
                      Ja pierdziu... i kolejny - Bulbulator, piwa z Bytowa. Na razie dwa piwa na koncie: Wihajster i Przyczłap. FB
                      Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2017-01-22, 20:48.

                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13961

                        #491
                        A jacy ambitni twórczo, cytuję: "w dużym skrócie - jesteśmy z Gdyni (Siema!), w planach mamy stworzenie piw z naturalnymi tłoczonymi sokami z różnych zakątków świata. Bazą dla przyszłych piw są nasze: Przyczłap (Jasne Pełne) oraz Wihajster (Pszeniczne)."

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

                          #492
                          Obiecuję, że na jak nie lubię piwa z sokiem to na pszeniczne z durianem czekam niecierpliwie...

                          Comment

                          • dlugas
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.04
                            • 4015

                            #493
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
                            Obiecuję, że na jak nie lubię piwa z sokiem to na pszeniczne z durianem czekam niecierpliwie...
                            no pszeniczka z tym owocem byłaby interesująca

                            Zwykły jasny lager śmierdzący durianem stoi w co drugim sklepie i jest zawsze na jakiejś tam promocji :]
                            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                            Comment

                            • darekd
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12757

                              #494
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
                              Wpadło mi w ręce piwo Guru IBA - Imperial Brown Ale Single Hop Chinook z browaru kontraktowego Guru Arts. Nie wiem gdzie uwarzone, ale chyba w Polsce, bo kod kreskowy zaczyna się od 59. Jako dystrybutor podana jest firma Mercus z Ząbek.
                              PS. swoje drogą piwo bardzo przyzwoite
                              To co robi ta firma z Ząbek to są jaja ...

                              Ten Imperial Brown Ale niby na Chinooku to mi smakuje jak porter. Chyba ten, bo parametry chyba te same: http://krinitsa.by/en/products/beer/porter-8-20/

                              W każdym razie z brown ejlem nie ma dużo wspólnego.

                              może coś E-prezes odgadnie więcej, bo jest zorientowany w produkcji białoruskiej.

                              Comment

                              • kaczka116
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2015.10
                                • 1351

                                #495
                                Mi sie zdaje ze to Guru Arts to jest Krynica czyli te slynne Kulty .

                                Obecnie w Carrefour mozna znalezc oprocz weissbier z serii Kult to takze jakies mocne slodowe czy jakos tak i ryzowe chyba z polskimi etykietami z bledem na kontrze (waŻone). Czyzby Mercus, ktory sprowadza te piwa (chyba Guru tez) nie potrafi napisac konkretnie? Akurat na Guru fajnie to wyglada ale Kult zjeb...ali.

                                Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
                                Nie mów hop zanim nie nachmielisz
                                Untappd

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Serokomlak
                                  Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
                                  Serokomlak
                                  Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

                                  „Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
                                  Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
                                  2024-11-03, 01:56
                                • Prusak
                                  Estonia Tallinn, Ankru 10, Tuletorn Brewing
                                  Prusak
                                  Najmłodszy browar w Tallinnie, który w tym roku ruszył z produkcją, nieuwzględniony także na polskich mapach. Dość daleko od centrum, w budynkach poprzemysłowych po dawnej stoczni, jednak można spokojnie dojechać tramwajem jadaćym do pętli Kopli, pokonując od przystanku około 400 metrów....
                                  2024-05-09, 14:45
                                • darekd
                                  Náchod, Weyrova 12, 1. náchodská pivotéka
                                  darekd
                                  No wreszcie pod Kudową jest fajna piwoteka!

                                  Właściwie, co jest coraz częstszym w Czechach, jest to sklep połączony z barem (cztery nalewaki).
                                  Lokal ruszył w czasie pandemii i na początku w związku z tym był tylko sklepem, teraz całość tworzy całkiem spore miejsce i do...
                                  2024-02-01, 00:32
                                • dadek
                                  Holandia, Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
                                  dadek
                                  Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
                                  2023-08-23, 00:48
                                • dadek
                                  Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
                                  dadek
                                  21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
                                  2023-08-20, 19:00
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...