Żarki to gmina położona w malowniczym i bogato rzeźbionym krajobrazie jurajskim, w północnej części Jury Krakowsko - Częstochowskiej. Z uwagi na atrakcyjny widokowo i turystycznie teren gmina została włączona do Parku Krajobrazowego Orlich Gniazd.
Rozmawiamy z Markiem Bąkiem- pomysłodawcą piwa Stalove. Marku, skąd pomysł na piwo? Po pierwsze lubię piwo, może nie tylko ja, ale też kilka osób, które ze mną współpracują. Piwo jest też tradycyjnym trunkiem w Polsce, znanym od czasów Piastów i dopiero komunizm zmienił to, że w Polsce pije się wódkę. Po drugie to zamiłowanie […]
Po szybkim rekonesansie (dzięki forumowiczom) wnioskuję nie usuwać kontrakterów, którzy postawili własne piwowarnie z listy. Jak widać nie zamierzają porzucić kontraktu.
Oczywiście. Niech będzie info dla potomnych i jako haki w przyszłości na nich że parali się tym niecnym procederem.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Ja jestem za zostawieniem takich co przeszli na swoj sprzet. Czasem po pierwsze trafi sie jeszcze gdzies kontraktowy wypust a po drugie kto wie czy calkowicie uciekna. Np Bazyliszek wrocil do kontraktow na rzecz butelek.
Kojarzy ktos browar Siewcy chmielu? Wedlug etykiety z APA warza w Bytowie, maja jeszcze White IPA i chyba Pilsa ale tutaj nie jestem pewien czy tez Bytow. Wedlug Centrum edukacji browarniczej sa w Faktorii w zbiorach etykiet. Czyzby jakis zamawiacz? Czy CEB wprowadzil w blad i to nowy kontraktowiec? Ktos cos wie?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaczka116
Kojarzy ktos browar Siewcy chmielu? Wedlug etykiety z APA warza w Bytowie, maja jeszcze White IPA i chyba Pilsa ale tutaj nie jestem pewien czy tez Bytow. Wedlug Centrum edukacji browarniczej sa w Faktorii w zbiorach etykiet. Czyzby jakis zamawiacz? Czy CEB wprowadzil w blad i to nowy kontraktowiec? Ktos cos wie?
Kooperacja Browar Faktoria i lokalu w Hali Koszyki.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CentrumEdukacjiBrowarniczej
Kooperacja Browar Faktoria i lokalu w Hali Koszyki.
Kooperacja dwóch firm nie posiadających browaru, robiących piwa, heh
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment