Hopkins powraca! Co ciekawe z wywiadu Marcina u Docenta dowiedziałem się, że uwarzyli piwo w Beer Brosie, co wlewa we mnie odrobinę nadziei, że browar Żyrardowie przetrwa
Pojawił się kolejny byt nawiązujący nazwą do browaru z Janowa Lubelskiego - Browar Janów Lubelski. Browar i Destylarnia z Roztocza.
Ktoś, coś? Reaktywacja browaru czy kontraktowiec?
Gostynin wygląda mi na chwilowy kontrakt. Tu napisali, że to w Oborach, ale też jest kilka niewiadomych i niejasnych. No i stoi za tym firma z branży budowlanej a nie jakiś domorosły biznesmen kontraktowiec.
A Browar Kolejowe już był sygnalizowany? Na zjęciach na FB jest sprzęt, ale wygląda na nie nowy obiekt i nie nowy sprzęt.
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2021-09-25, 13:07.
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
Najmłodszy browar w Tallinnie, który w tym roku ruszył z produkcją, nieuwzględniony także na polskich mapach. Dość daleko od centrum, w budynkach poprzemysłowych po dawnej stoczni, jednak można spokojnie dojechać tramwajem jadaćym do pętli Kopli, pokonując od przystanku około 400 metrów....
Właściwie, co jest coraz częstszym w Czechach, jest to sklep połączony z barem (cztery nalewaki).
Lokal ruszył w czasie pandemii i na początku w związku z tym był tylko sklepem, teraz całość tworzy całkiem spore miejsce i do...
Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
Comment