takie tam
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
pendragon, Artzezan też powinien być tańszy?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Comment
-
Nie mam pojęcia skąd biorą się takie różnice, ale to była pierwsza i ostatnio butleka z Widawy w moich rekach. Za tą cenę mogę dostać niemalże każdą Pintę.
Dodam jeszcze, że jak zobaczyłem Renifera w butli za bodajże 9,70zł to tylko uśmiechnąłem się pod nosem.
Pinta też podrożala, i wg mnie żadne piwo nie jest tam warte takiej ceny, żadne nie powala na kolana...
a co do 9.70 za renifera.... tanio... widzialem w sklepach o wiele droższeComment
-
Pinta też podrożala, i wg mnie żadne piwo nie jest tam warte takiej ceny, żadne nie powala na kolana...Comment
-
Wasz oburz mnie przerażą. Piwo za 9,70, po prostu apokalipsa i niemożliwość.
Pomyślcie sobie, ile trzeba dać za naprawdę topowe wina, wódki, koniaki, whisky czy rumy, to te 4 dychy, które kiedyś dałem za buteleczkę Westvletteren, są naprawdę niewielką kwotą. 9,70 to jest zaledwie trzykrotność tego, co jesteśmy w stanie uznać za rozsądną cenę za zwykłego PILSA!Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
A to, że widziałeś droższego Renifera, wcale nie znaczy, że 10zł za to piwo to taniocha.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Które z Pinty cię nie urzekło?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Browar restauracyjny to nie browar przemysłowy (ani nawet kontraktowy)... Ostatnio w moim sklepie gdzie kupuję piwa z Widawy po 7-8 zł za 0,33l (za wcześniejsze 12-tki) pojawiły się zwykłe lagery i pszenice z Majera (po 33 zł za 1l) i Słociaka (po 9 zł za 0,33). Ot, taka specyfika tych przybytków.
Poza tym nie rozumiem tego narzekania na Sępa, mimo, że nie jest to wybitna AIPA (do Rowing Jacka czy Red AIPA z Hausta jej daleko) to nadal jest lepsze od połowy piw z Pinty i AleBrowaru oraz 95% z pozostałych browarów z polskiego rynku.Comment
-
Wasz oburz mnie przerażą. Piwo za 9,70, po prostu apokalipsa i niemożliwość.
Pomyślcie sobie, ile trzeba dać za naprawdę topowe wina, wódki, koniaki, whisky czy rumy, to te 4 dychy, które kiedyś dałem za buteleczkę Westvletteren, są naprawdę niewielką kwotą. 9,70 to jest zaledwie trzykrotność tego, co jesteśmy w stanie uznać za rozsądną cenę za zwykłego PILSA!
Tak swoją drogą - gdybym miał możliwość to bym kupił Westvletteren nawet za 50zł, tyle, że tutaj ingeruje w to zasada ograniczonego dostępu i renoma samego piwa.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
nie twierdze ze widawa jest cacy, ale trafiajac na kwas w pincie co mialem powiedziec ?
Co do urzekania: Imperium Atakuje to moim zdaniem znakomite piwo. Wypiłem kika piw w tym stylu z róznych krajów i uważam, ze wyrób Pinty trzyma bardzo wysoki poziom, mozę iść przez śiat z podniesionym czołem. Jak w Dym - wspaniały rauchbock, dwie długości przed grand championem tegorocznym, którego uważam za piwo dobre. Do tego jedyna obecnie próba zmierzenia się z piwem grodziskim, nowatorski double witbier, dobry stout owsiany...No jeśli to wszystko to nic i sam piach to nie jestem w stranie pojąć czym tak bardzo na plus wyróżnia się Renifer?Comment
-
Pinta to nic specjalnego. Równie duże logo browaru na etykiecie skomponowano z informacją, iż jest to: "browar rzemieślniczy". Nie wiem czy miało to przywodzić konsumentom na myśl np. holenderskiego De Molena, ale ów zabieg PR-owski wyszedł (podobnie jak piwa) średniośmiesznie.
Smakowo piwa z Pinty nie urzekają niczym szczególnym. Walor aromatyczny praktycznie nie istnieje. Aspekt wizualny to kwestia indywidualna. Dla kolekcjonerów etykieta może okazać się nie lada gratką, ale dla piwosza samo piwo (podkreślam KRAJOWE) w takiej cenie, to strzał w kolano.
Kolaboracja Kopyra & Widawa to coś co najwidoczniej przerasta co niektórych konsumentów wychodzących z założenia, że w Polsce nie da się takich piw robić. A jeśli takie piwa już powstają, to "koneserzy" doszukają się rozlicznych mankamentów: niedoleżakowania, słabego lub przesadzonego wysycenia, nieklarowności, brzydkiej etykiety, podrapanego kapsla i finalnie ceny. Zwracam uwagę, że nic nie ma za darmo, a składniki do tych piw to górna półka nie znana innym polskim browarom. Produkcja też nie należy do masowych więc surowców nie zamówiono w ilościach przemysłowych, co przełożyło się na znikomy rabat. Dodatkowo informuję, że wszelka działalność gospodarcza (w tym piwowarstwo komercyjne) to nie filantropia i ma to przynosić dochód, stąd ceny są takie, a nie inne.
Pozdrawiam serdecznie.Comment