takie tam
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
-
Browar restauracyjny to nie browar przemysłowy (ani nawet kontraktowy)... Ostatnio w moim sklepie gdzie kupuję piwa z Widawy po 7-8 zł za 0,33l (za wcześniejsze 12-tki) pojawiły się zwykłe lagery i pszenice z Majera (po 33 zł za 1l) i Słociaka (po 9 zł za 0,33). Ot, taka specyfika tych przybytków.
Poza tym nie rozumiem tego narzekania na Sępa, mimo, że nie jest to wybitna AIPA (do Rowing Jacka czy Red AIPA z Hausta jej daleko) to nadal jest lepsze od połowy piw z Pinty i AleBrowaru oraz 95% z pozostałych browarów z polskiego rynku.Comment
-
Walor aromatyczny w Pintach nie istnieje??Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
-
Pinta to nic specjalnego. Równie duże logo browaru na etykiecie skomponowano z informacją, iż jest to: "browar rzemieślniczy". Nie wiem czy miało to przywodzić konsumentom na myśl np. holenderskiego De Molena, ale ów zabieg PR-owski wyszedł (podobnie jak piwa) średniośmiesznie.
Smakowo piwa z Pinty nie urzekają niczym szczególnym. Walor aromatyczny praktycznie nie istnieje. Aspekt wizualny to kwestia indywidualna. Dla kolekcjonerów etykieta może okazać się nie lada gratką, ale dla piwosza samo piwo (podkreślam KRAJOWE) w takiej cenie, to strzał w kolano.
Kolaboracja Kopyra & Widawa to coś co najwidoczniej przerasta co niektórych konsumentów wychodzących z założenia, że w Polsce nie da się takich piw robić. A jeśli takie piwa już powstają, to "koneserzy" doszukają się rozlicznych mankamentów: niedoleżakowania, słabego lub przesadzonego wysycenia, nieklarowności, brzydkiej etykiety, podrapanego kapsla i finalnie ceny. Zwracam uwagę, że nic nie ma za darmo, a składniki do tych piw to górna półka nie znana innym polskim browarom. Produkcja też nie należy do masowych więc surowców nie zamówiono w ilościach przemysłowych, co przełożyło się na znikomy rabat. Dodatkowo informuję, że wszelka działalność gospodarcza (w tym piwowarstwo komercyjne) to nie filantropia i ma to przynosić dochód, stąd ceny są takie, a nie inne.
Pozdrawiam serdecznie.Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Smakowo piwa z Pinty nie urzekają niczym szczególnym. Walor aromatyczny praktycznie nie istnieje.
a o której połowie piw Pinty i AB piszesz? AB - zgodzę się piwa są nierówne - mają zarówno wybitne(RJ), jak i słabe(SC),Comment
-
(nie lubie wędzonek, a nawet ich nie nawidze ale de dochter van de korenaar- brovoure które jest piwem dymionym wypiłem ze smakiem)
dobry wieczór- piłem lepsze piwa z tego gatunku...
pszekoźlak- jak wyżej...Ostatnia zmiana dokonana przez baroN1; 2013-01-06, 20:14.Comment
-
A dziękuję Lucifuge
Wypiłem sporo w swojej karierze piwosza polskich piw "regionalnych" i tych bardziej niszowych i szczerze mówiąc nasz rynek nie oferuje niczego zaskakującego poza wyszukanymi produktami takimi jak wspomniana kolaboracja Kopyra & Widawa.
Od pewnego czasu namiętnie konsumuję piwa belgijskie (ze znikomym udziałem holenderskich) i wierzcie mi (lub nie), że na tle piwowarstwa Polsce brakuje jeszcze sporo do topowego poziomu, choć źle nie jest.Ostatnia zmiana dokonana przez Squnik; 2013-01-06, 20:14.Comment
-
Comment
-
patrze obietkywnie, a'la grodziskie z pinty to ser wędzony w płynie a nie piwo...
(nie lubie wędzonek, a nawet ich nie nawidze ale de dochter van de korenaar- brovoure które jest piwem dymionym wypiłem ze smakiem)
dobry wieczór- piłem lepsze piwa z tego gatunku...
To że od Dobrego Wieczoru są piwa lepsze to oczywiste (choć nie wiem jakie akurat masz na myśli?). Tyle tylko, ze sam fakt, ze istnieją lepsze nie powoduje, że stout Pinty jest kiepski.
Od pewnego czasu namiętnie konsumuję piwa belgijskie (ze znikomym udziałem holenderskich) i wierzcie mi (lub nie), że na tle piwowarstwa Polsce brakuje jeszcze sporo do topowego poziomu, choć źle nie jestOstatnia zmiana dokonana przez pioterb4; 2013-01-06, 20:18.Comment
-
Czyli grodzisz jest zły bo mocno wędzony - nie ma wad, ino nie trafia w gust i dostaje po głowie. Super.
To że od Dobrego Wieczoru są piwa lepsze to oczywiste (choć nie wiem jakie akurat masz na myśli?). Tyle tylko, ze sam fakt, ze istnieją lepsze nie powoduje, że stout Pinty jest kiepski.
pytanie jak powinien smakowac grodzisz... bo to jest bardzo szeroki temat....
stout pinty nie jest kiepski- jest ok, ale nie na tyle zebym go zaczal namietnie pić
(taki barney flat- oatmeal stout mi bardziej podszedl- chociaz kazdemu co innego bedzie smakowac...)Ostatnia zmiana dokonana przez baroN1; 2013-01-06, 20:22.Comment
-
Cytat: Smakowo piwa z Pinty nie urzekają niczym szczególnym. Walor aromatyczny praktycznie nie istnieje.
"No chyba sobie kpisz."
Jestem poważny jak zawał serca. Te piwa pachną jak zwykłe piwa. Ciężko w nich się doszukać czegokolwiek urzekającego. Większą gamę aromatów prezentują popularne belgijskie Leffe, Grimbergeny lub Ename będące praktycznie w tej samej cenie co rzeczone Pinty.Ostatnia zmiana dokonana przez Squnik; 2013-01-06, 20:22.Comment