Pioterb4, Atak Chmielu kosztuje około 7-8 zł (a przynajmniej w mojej okolicy) nie powiem, że to piwo jest złe, jednakże nie urzeka mnie ono tak jak powinno. Za podobne pieniądze (w przeliczeniu na USD) mam możliwość organizowania sobie co pewien czas piw Dog Fish Head (jednak w kalibrze mniejszym niż 500 ml). Jak na razie piłem od nich jeśli o IPA chodzi warianty: 60 minute, A clean, weel-hopped... oraz The continually-hopped IPA. Na ich tle Atak Chmielu wychodzi bardzo blado.
takie tam
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go Wyświetlenie odpowiedziNo przecież napisał :
Leffe, Grimbergeny lub Ename
Rzeczywiście nie do dostanie w Polsce, panie kochany, nawet w Baltonie ni ma
Comment
-
-
Napisałeś przed chwilą, że "Pinty pachną jak zwykłe piwa". Odczytałęm to tak, że pintowe IPA są wadliwe, brakuje im aromatu..a teraz mi mówisz że są lepsze. Super, zdaję sobie sprawę, ze to nie są piwa najgenialniejsze na świecie. Ale przed chwilą zarzucałeś im słabość, brak indywidualizmu i cech charakterystycznych - i o tym piszemy.
Pinta jest bee, bo 60 minute IPA z Ameryki jest lepsza. To ja Ci powiem, że Borsuk też jest fee, bo Alaskan Smoked Porter jest super. A Renifer jest słaby, bo God Jul jest rewelacyjny. Sprawiedliwa ocena?
Btw...w jaki sposób jetseś w stanie zorganizowac sobie piwa od Dog Fish Head by za butelkę płacić około 8 zł?
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPinta jest bee, bo 60 minute IPA z Ameryki jest lepsza. To ja Ci powiem, że Borsuk też jest fee, bo Alaskan Smoked Porter jest super. A Renifer jest słaby, bo God Jul jest rewelacyjny. Sprawiedliwa ocena?
Ty zaprezentowałeś swoją ocenę, również subiektywną i nie będę jej negował, ponieważ każdy ma swoje preferencje, gusta i guściki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika meerdo Wyświetlenie odpowiedzia o której połowie piw Pinty i AB piszesz? AB - zgodzę się piwa są nierówne - mają zarówno wybitne(RJ), jak i słabe(SC), ale aktualna oferta Pinty w zestawieniu z Kafką, Sharkiem - proszę Cię..
Sęp nie jest złym piwem, nie jest po prostu tak wybitny jak Rowing Jack.
Comment
-
-
Subiketywne uczucie polega na tym, że wolę coś od czegoś - to jest subiektywizm. Natomiast gdybym stwierdził, ze Shark/Borsuk nie pachnie, albo że "pachnie jak zwykłe piwo" to bym się ośmieszył.
Grodzisze i rauchbocki też Ci znajomu z USA przesyła? Też gromią wyroby Pinty?
a'la Grodziskie, Dymy Marcowe, Dyniamit, Koniec Świata, Odsiecz Wiedeńska, Ognie Szczęścia... Wszystkie są zdecydowanie słabsze od Sępa (będzie te 50% ;])... A już nawet porównując AIPA <-> AIPA to Sęp i tak jest piwem smaczniejszym od Ataku Chmielu.Last edited by pioterb4; 2013-01-06, 21:45.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Squnik Wyświetlenie odpowiedzicap-n-go, widzę, że lubisz sobie wyrywać fragmenty cudzych wypowiedzi wyrwanych z kontekstu i naginać dla swoich korzyści. Gratuluję. Z takimi umiejętnościami nie marnowałbym się na forach, tylko brał za politykę.
Gardzę prostakami, którzy ni z gruszki ni z pietruszki pojawiają się na forum i z pozycji Olimpu ogłaszają czego to oni nie pili. Na tym forum są osoby, które piły takie piwa o których ani Tobie ani mi się nie śniło a wcale z tego powodu nie robią zamieszania i nie mają potrzeby ogłaszania tego wszem i wobec. To właśnie odróżnia ludzi z klasą od prostaków. Zgadnij do której grupy się łapiesz.
Dla twojej wiadomości amerykańskie czy włoskie piwa rzemieślnicze są do dostania w polskich piwach specjalistycznych i wielu z prostaczków Polaczków z tego forum je pija ale nie osiąga z tego powodu ekstazy takiej jak ty aby dzielić się przy byle okazji tą informacją. A porównując klasztorniaki do aipa czy nawet to sahti pokazałeś jakim jesteś ekspertem.
Na tym zakończe dyskusję z Tobą , ekspercie z Leffe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziGrodzisze i rauchbocki też Ci znajomu z USA przesyła? Też gromią wyroby Pinty?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go Wyświetlenie odpowiedziTo właśnie odróżnia ludzi z klasą od prostaków. Zgadnij do której grupy się łapiesz.
Na tym zakończe dyskusję z Tobą , ekspercie z Leffe.
I wskaż mi prosze, gdzie i kiedy okrzyknięto mnie (lub sam się okrzyknąłem) mianem eksperta, o przekulturalny użytkowniku tegoz forum?Last edited by Squnik; 2013-01-06, 21:55.
Comment
-
-
Otóż Grodzisza nie piłem, a wędzone koźlaki to nie moja branża. Nie wypowiadałem się w ich zakresie, więc nie wiem skąd nagle tak szydercze odniesienie się w zakresie tych piw, mojej znajomej i mnie?
Smakowo piwa z Pinty nie urzekają niczym szczególnym. Walor aromatyczny praktycznie nie istnieje.
Comment
-
-
W kwestii grodzisza również się pomyliłem, bo sądziłem, że jest mowa o: http://www.grodzka15.pl/storage/fck/...ursztynowe.jpg
Również mea culpa.
Comment
-
-
Za przeproszeniem, gówno wiecie i nic się nie znacie! Van Pur jest najlepszy – nie mylić z VanPuRzem.
Dlatego dajcie spokój dyskusjom, które przypominają debaty toczone pod monopolowym. Strzelcie sobie Karpackie Super Mocne i się zrelaksujcie. A jak chcecie oceniać piwa, to najlepiej zrobicie, gdy przejdziecie do tematu poświęconemu danej marce.
Comment
-
Comment