Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
Wyświetlenie odpowiedzi
100 piw godnych uwagi
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ufotografa Wyświetlenie odpowiedziDlatego też mamy dwa wyjścia: krótkie 2-3 zdaniowe opisy do każdego piwa, bądź "podręcznik" do przyswojenia dla obsługi.
Wydaje mi się, że najprostsze do tego projektu byłoby dokonanie wyboru piw polskich.Przede wszystkim nasuwa się Pinta, AleBrowar i Artezan. Kormoranowskie Warnijskie,Orkiszowe,Weizenbock, Marcowe.Lwówek Belg i Wiedeński.Zawiercie Czekoladowe.Jabłonowo Alt, Pils, Klasztorne.Komesy Fortuny.To tak na szybko.Piwa z browarów restauracyjnych traktowałbym raczej jako uzupełnienie oferty, bo chyba nie można zagwarantować stałej obecności poszczególnych gatunków.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że najlepszy efekt mogłoby dać połączenie tych dwóch pomysłów. Krótka notka w karcie i obsługa, która potrafi tę notkę uzupełnić, chyba przede wszystkim poprzez umiejętność dokonania porównania piwa nieznanego klientowi do czegoś, co kojarzy.
Wydaje mi się, że najprostsze do tego projektu byłoby dokonanie wyboru piw polskich.Przede wszystkim nasuwa się Pinta, AleBrowar i Artezan. Kormoranowskie Warnijskie,Orkiszowe,Weizenbock, Marcowe.Lwówek Belg i Wiedeński.Zawiercie Czekoladowe.Jabłonowo Alt, Pils, Klasztorne.Komesy Fortuny.To tak na szybko.Piwa z browarów restauracyjnych traktowałbym raczej jako uzupełnienie oferty, bo chyba nie można zagwarantować stałej obecności poszczególnych gatunków.
I tu zgodzę się z przedmówcą. Może troszkę źle zinterpretowałem swoje intencje, pisząc o piwach godnych uwagi, stąd niektórzy forumowicze pofrunęli w chmury z propozycjami . Rzeczywiście skupiałbym się na piwach wymienionych przez Klossa. Ponadto Racibórz, Amber, chciałbym Widawę. Co do czeskich, z pewnością zostaje Litovel z nalewaka, Primatora, Holbę, Krakonosa będziemy mieli, pracuję nad Kocourem i jeszcze kilkoma przyciągającymi brandami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTo mówimy o piwach lanych? Bo ja ciągle nie łapię o co chodzi w tym wątku...
Ja wątek rozumiem jako chęć stworzenia karty piw, na podobieństwo karty win. Kilka piw beczkowych, a reszta, z konieczności, z butelki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNo, ale rozmawiamy chyba o tych dostępnych w Polsce (importerzy, hurtownie, etc.), a nie o wszystkich z tych krajów?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że najlepszy efekt mogłoby dać połączenie tych dwóch pomysłów. Krótka notka w karcie i obsługa, która potrafi tę notkę uzupełnić, chyba przede wszystkim poprzez umiejętność dokonania porównania piwa nieznanego klientowi do czegoś, co kojarzy.
Wydaje mi się, że najprostsze do tego projektu byłoby dokonanie wyboru piw polskich.Przede wszystkim nasuwa się Pinta, AleBrowar i Artezan. Kormoranowskie Warnijskie,Orkiszowe,Weizenbock, Marcowe.Lwówek Belg i Wiedeński.Zawiercie Czekoladowe.Jabłonowo Alt, Pils, Klasztorne.Komesy Fortuny.
Lista dobra oprócz Lwówka, które obecnie jest kiepskie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTo mówimy o piwach lanych? Bo ja ciągle nie łapię o co chodzi w tym wątku...
W tym momencie chodzi tylko i wyłącznie o sprzedaż piw w Pubie. Nie zajmujemy się importem.
Zakładając temat chciałem uzyskać informację dotyczące ciekawych pozycji, jakie można zaoferować klientowi mając na uwadze dostępność poszczególnych piw u dystrybutorów. Może rzeczywiście nazwa tematu może nieco zbijać z tropu rasowych smakoszy, dlatego też przepraszam i wnoszę poprawkę, by nie zbaczać z tematu.
Podsumowując chodzi mi o:
1. najdostępniejsze (regularność dostaw) piwa polskie, czeskie, ukraińskie, niemieckie, a zarazem trzymające poziom, podaję przykłady krakonos 13, primator tmave, reh pils, porter warmiński.
2. piwa warte uwagi smakoszy - wspomniane przez Was już w wątku
3. uwagi i porady dotyczące dystrybutorów i hurtowni piwnych
Comment
-
-
Myslę, że przejrzenie oferty ciekawych lokali i sklepów na browarbizie da Tobie pełne informacje. Pamiętaj też, jednak o tym, że warto mieć coś na składzie czego nie mają inni bądź co u nich pojawia się niezbyt często.
Nie ma sensu tu wypisywac 100 piw ponieważ pojawiają się one ww. ofercie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziMyslę, że przejrzenie oferty ciekawych lokali i sklepów na browarbizie da Tobie pełne informacje. Pamiętaj też, jednak o tym, że warto mieć coś na składzie czego nie mają inni bądź co u nich pojawia się niezbyt często.
Nie ma sensu tu wypisywac 100 piw ponieważ pojawiają się one ww. ofercie.
Comment
-
-
Kwestia jeszcze w jakim zakresie cenowym chcesz się obracać? Bo możemy tu rzucać np.: piwami z małych browarów z Europy i USA ale ich ceny będą dużo wyższe od ciekawych piw z małych browarów czeskich.
Tak więc trochę więcej informacji.
Ja np.: chętnie napiłbym się piw z Kocoura czy Nomada ale pytanie ile kosztowałoby Cię ich sprowadzenie i jaka byłaby cena końcowa - np.: IPA z Kocoura w Czeskiej Baszcie kosztuje 14 złotych. Dla mnie to przerażająca cena ale podobno beczka zeszła raz dwa trzy (pytanie czy schodziła by regularnie?)
Musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie.
Ciekawych browarów naprawdę nie brakuje w Europie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziMyslę, że przejrzenie oferty ciekawych lokali i sklepów na browarbizie da Tobie pełne informacje. Pamiętaj też, jednak o tym, że warto mieć coś na składzie czego nie mają inni bądź co u nich pojawia się niezbyt często.
Nie ma sensu tu wypisywac 100 piw ponieważ pojawiają się one ww. ofercie.
Z piwami cudzoziemskimi, niestety, często jest ten problem, że dziś dana marka jest wszędzie, a jutro znika, bo importer zmienił zdanie. Np takiego Orvala to już dość długo nie widuję, a przecież piwo zacne.
Comment
-
-
A mnie się wydaje, że nie ma co za bardzo deliberować bo na takim rynku jakim jest Lublin śmiało można iść drogą prób i błędów. Ufotografa, zrób portfolio 100 piw jakie możesz sprowadzić. Opisz je solidnie, bez bełkotu marketingowego browarów. Jak Czekoladowe z Jagiełły to, że z jakimś zajzajerem a nie czekoladą a jak z Zawiercia to, że nawiązanie do brytyjskiego stouta (tu też musisz się opowiedzieć czy wybierasz odmianę -u czy -a ) i po miesiącu będziesz widział co idzie, na czym zarobisz a co będzie hobby z możliwością rozwoju.
Oczywistym dodatkiem, albo i warunkiem koniecznym, jest dobra reklama mówiąca o tym, że 100 marek, że z całej Polski, że wyjątkowe, że nigdy w jednym miejscu w tym regionie nie można było napić się tylu piw etc. etc.
A ja to bym chciał napić się beczkowego Portera ze Lwowa
Comment
-
-
Czechy dostępne z butelki, no bo rozumiem, że PETów sprzedawać nie będziecie, mimo że to w nich można dostać najlepsze czeskie piwa. Zatem:
- Poutnik 10, 12
- Hubertus 10, 12
- Svijany - praktycznie wszystko
- Cerna Hora - w zsadzie prawie wszystko, zwłaszcza Moravske Sklepni i Kvasar
- Krakonos - wszystko poza ciemną 10-tką
- Policka - praktycznie wszystko, ale zwłaszcza jasna 10 i 12
- Rychtar - w zasadzie wszystko, chociaz ostatnio obnizyli loty, ale może wrócą do formy, tak jak to było z Cerną Horą
Poza tym można wypróbować piwa z browarów Dudak, Klaster, Kocour, Zatec, Jezek, Uhersky Brod.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi- Rychtar - w zasadzie wszystko, chociaz ostatnio obnizyli loty, ale może wrócą do formy, tak .
Zgodzę się. Mieliśmy ostatnio Premium, wydawał się zbyt kwasowy i baardzo mdły, przeciętna goryczka w porównaniu z tym, które było w okolicach 6 miesięcy temu.
Comment
-
Comment