100 piw godnych uwagi

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    Czechy dostępne z butelki, no bo rozumiem, że PETów sprzedawać nie będziecie, mimo że to w nich można dostać najlepsze czeskie piwa. Zatem:
    - Poutnik 10, 12
    - Hubertus 10, 12
    - Svijany - praktycznie wszystko
    - Cerna Hora - w zsadzie prawie wszystko, zwłaszcza Moravske Sklepni i Kvasar
    - Krakonos - wszystko poza ciemną 10-tką
    - Policka - praktycznie wszystko, ale zwłaszcza jasna 10 i 12
    - Rychtar - w zasadzie wszystko, chociaz ostatnio obnizyli loty, ale może wrócą do formy, tak jak to było z Cerną Horą

Poza tym można wypróbować piwa z browarów Dudak, Klaster, Kocour, Zatec, Jezek, Uhersky Brod.
    To jest OK propozycja.
    Potem jak juz się "zamortyzujesz" możesz pomyśleć o Kocourze, Nomadzie itp...które są droższe.
    Z polskich to wiesz - Artezan, Ale Browar, PINTA, kolaboranci jak wrócą do formy z czasów Sharka i Kawki, Manufaktura Jabłonowo (Pils z beczki był OK a i cenę będziesz miał nie tragiczną).
    Jeżeli chcesz polskie na kranie w możliwie dobrej cenie to myślę, że Kormoran (Rześkie), Zamkowy (Brackie), , na upartego dla lokalnej klienteli może Perła jeżeli chcesz mieć jakieś zupełnie zwykłe piwo a tanie.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• ufotografa
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2012.09
      • 196

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
      To jest OK propozycja.
      Potem jak juz się "zamortyzujesz" możesz pomyśleć o Kocourze, Nomadzie itp...które są droższe.
      Z polskich to wiesz - Artezan, Ale Browar, PINTA, kolaboranci jak wrócą do formy z czasów Sharka i Kawki, Manufaktura Jabłonowo (Pils z beczki był OK a i cenę będziesz miał nie tragiczną).
      Jeżeli chcesz polskie na kranie w możliwie dobrej cenie to myślę, że Kormoran (Rześkie), Zamkowy (Brackie), , na upartego dla lokalnej klienteli może Perła jeżeli chcesz mieć jakieś zupełnie zwykłe piwo a tanie.
      Chciałbym się skupić na butelce. Co do nalewaka mamy Litovela Premium i Dark, od czasu do czasu rotacyjnie inne piwa jak Pyszne, Raciborskie, Czarny Kot, Primator, no i ten Pils z Jabłonowa to ciekawa propozycja. Z tym że sami wiecie, że ludzie wolą (obserwacja klienta) mniej goryczkowe jasne. Pojawia się więc problem z upłynnieniem kega.

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Jeśli piwo w beczce będzie przystępniejsze cenowo np. tańsze o złotówkę, to z czasem ciężar spożycia będzie przechylał się w stronę lanego i spokojnie będą Ci rotować dwa a może i cztery krany? Tak to wyglądało w wielu, dzisiaj docenianych lokalach.

Comment

• ufotografa
          • 2012.09
          • 196

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
          Jeśli piwo w beczce będzie przystępniejsze cenowo np. tańsze o złotówkę, to z czasem ciężar spożycia będzie przechylał się w stronę lanego i spokojnie będą Ci rotować dwa a może i cztery krany? Tak to wyglądało w wielu, dzisiaj docenianych lokalach.
          Piwo z nalewaka jest u nas tańsze stosunkowo wobec butelki. Co myślicie o Pernstejnie? Czytałem o dołowaniu piw z tego browaru, natomiast ściągając ich Granata miło się zaskoczyłem, takie też opinie słyszałem od klientów.

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Jasne nie jest warte uwagi.
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• kishar
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.10
              • 1691

A kiedy możemy się spodziewać 3 nalewaka który miał być rotacyjny? bo jednak coś ciekawego z beczki uaktrakcynilo by ofertę.

Comment

• ufotografa
                • 2012.09
                • 196

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
                A kiedy możemy się spodziewać 3 nalewaka który miał być rotacyjny? bo jednak coś ciekawego z beczki uaktrakcynilo by ofertę.
                W tym momencie podjęliśmy już kilka inwestycji, dlatego też wstrzymujemy się na razie z trzecim nalewakiem.

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ufotografa Wyświetlenie odpowiedzi
                  Co myślicie o Pernstejnie?
                  Jedno z gorszych czeskich jakie piłem. Kilka podejść i sobie darowałem, ale to było 2-3 lata temu. Może coś się poprawiło?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

Ja piłem ich piwa bardzo dawno, więc nie wiem jak jest teraz, ale zapamiętałem jako taką czeską średnią półkę - bez uniesień ale na poziomie. Wyjątkiem jest porter z tego browaru, którego jestem oddanym entuzjastą

Comment

• kishar
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.10
                      • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ja piłem ich piwa bardzo dawno, więc nie wiem jak jest teraz, ale zapamiętałem jako taką czeską średnią półkę - bez uniesień ale na poziomie. Wyjątkiem jest porter z tego browaru, którego jestem oddanym entuzjastą
                      Z tym się zgodzę, nie ma chyba sensu brać ich piw jeżeli jest tyle lepszych.

Comment

• Kefir87
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2010.09
                        • 70

Z tym że sami wiecie, że ludzie wolą (obserwacja klienta) mniej goryczkowe jasne.
                        Jeśli są same mniej goryczkowe piwa, to nie dziwne, że ci, co lubią goryczkę, takiego pubu nie odwiedzają.
                        Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
                        http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie

Comment

• ufotografa
                          • 2012.09
                          • 196

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kefir87 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jeśli są same mniej goryczkowe piwa, to nie dziwne, że ci, co lubią goryczkę, takiego pubu nie odwiedzają.
                          Napisałem taką informację a propos Pilsa z Jabłonowa z nalewaka. Ogólnie dysponujemy bardzo dużą paletą lagerów, ciemnych, czy piw smakowych.

Proszę o czytanie ze zrozumieniem, to unikniemy takich bezsensownych tłumaczeń.

Comment

• szostepiwo
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.12
                            • 42

A może by tak, coś dla takich jak ja małomiasteczkowych mas, gdzie o dobre piwo trudno i nie 100 a ze 30 wystarczy i nie jachś tam cudaków "5. Maisel's Weisse 6. jedną-dwie wędzonki ze Schlenkerli" a naszyszch klasyków których już też nie bakuje a bez trudu sprowadzić można. Tym się przysłużycie kulturze piwnej narodu. Ot co.

Comment

• Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

Zawsze można zamówić przez sklep internetowy.
                              sklep.piwoteka.pl to miejsce gdzie kupisz najlepsze polskie i zagraniczne piwa kraftowe. Mamy w ofercie topowe polskie browary: Piwoteka, Pinta, Trzech Kumpli, Funky Fluid i wiele innych..

Sklep z piwem kraftowym. Szeroki wybór piw z Polski jak i ze świata. Piwo kraftowe i regionalne Online.
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

Przetwarzanie...
                              X