A może w końcu porter bałtycki jasny 11 Blg? To byłoby naprawdę coś!
Blogówka
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNie 2000 hl, tylko 2000 l, czyli 20hl.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziMnie śmieszy ale jakby z drugiej strony. Na dniach żona przywiozła mi z Norymbergi skrzynkę piw z małych browarów i trafiły się tam m.in. bardzo smaczne pilsy w cenach około 0,6-0,8 euro za sztukę."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziMnie śmieszy ale jakby z drugiej strony. Na dniach żona przywiozła mi z Norymbergi skrzynkę piw z małych browarów i trafiły się tam m.in. bardzo smaczne pilsy w cenach około 0,6-0,8 euro za sztukę.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziW Czechach można, w Niemczech można, proszę tylko w Polsce - nie można. Pozostanę przy swoim zdaniu, że nie o koszty produkcji tu chodzi ale o nadmierną chciwość.
Dlaczego w Polsce nie można? Nie da się kupić piwa z małego browaru w okolicach 3 zł?
Comment
-
-
Sprzęt się musi zwrócić (nawet nie swój ), poniesione koszty inwestycji itp. Dlatego piwa kraftowe są "takie drogie". Niemcy i czesi już dawno "zamartyzowali" wszystko co mieli, dlatego teraz mają "tanio"+ wielka konkurencja ilościowo-cenowa- tak chyba twierdził kiedyś ktoś na K.
Nie tak dawno, stwierdził, że nawet za kilka lat nie będzie u nas taniej, bo się nie da, no i rewolucja
Odnosiło się to zarówno do regionalnych jak i craft. Piszę z odległych zakątków pamięci, więc jeśli coś poprzestawiałem, to przepraszam
Wiadomo, jak przyzwyczaisz klienta do 8-10zł to po 10-15 latach nie zejdziesz do 4-6zł bo i po co ?
No chyba, że te 50 nowych browarów dożyje tego wieku, a każdy dorobi się swojego i zacznie się prawdziwa konkurencja.
BTW. zaznaczam, że ja mogę dać 7-9zł za piwo, ale żeby to był "powtarzalny i szeroko dostępny pewniak".Last edited by dlugas; 2015-03-25, 11:51.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziA może w końcu porter bałtycki jasny 11 Blg? To byłoby naprawdę coś!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziCzesi już dawno "zamartyzowali" wszystko co mieli, dlatego teraz mają "tanio"+ wielka konkurencja ilościowo-cenowa- tak chyba twierdził kiedyś ktoś na K.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Tradycyjna dyskusja o cenach odbywa się obecnie tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=112191
Zapraszam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziPozostanę przy swoim zdaniu, że nie o koszty produkcji tu chodzi ale o nadmierną chciwość.
Ostatnio ten pogląd znajduje zaskakująco dużo nowych zwolenników.
Chciałbym więc spytać (poważnie!), czy negocjując swoje warunki pracy, zdarzyło się któremuś z Was poprosić pracodawcę o zmniejszenie proponowanej przez niego pensji, motywując to wstrętem do nadmiernej chciwości.
Gdyby ktoś opisał taki przypadek znany z autopsji, może było by mi łatwiej zrozumieć Wasze stanowisko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika heman Wyświetlenie odpowiedziTo jest szerszy projekt, który być może ma szansę stać się kultowym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJakoś te nowo powstające browarki ceny mają normalne. Ich amortyzacja nie obowiązuje?
A o amortyzacji pisałem z lekką ironią, że niby się musi zamortyzować, ale jednak jak pokazują przykłady nie zawsze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziAch, co to się będzie działo na tym BGM, entuzjazm kraftowy tryskający na lewo i prawo, byle nie dosłownieJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
Comment