Blogówka

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yoda79
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.01
    • 861

    Oho Darek hejtuje browar.biz

    Comment

    • smaky78
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2012.11
      • 50

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
      Czytam ten temat i nie moge wyjsc z podziwu jak to mozliwe, ze tyle wadliwych lub zepsutych piw dotarlo do konsumenta.
      50 lat komuny, później 20 piwnej stagnacji i dopiero od dwóch lat zaczyna coś się dziać, naszego rynku z waszym nie ma sensu porównywać. To są lata świetlne.

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
        ...Moim zdaniem swiadczy to o totalnym lekcewazeniu Was jako odbiorcow tych piw...
        Tak właśnie jest. Z tym, że nie masz pojęcia, co to jest naprawdę "lekceważenie".

        Comment

        • leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
          Czytam ten temat i nie moge wyjsc z podziwu jak to mozliwe, ze tyle wadliwych lub zepsutych piw dotarlo do konsumenta.
          Moim zdaniem swiadczy to o totalnym lekcewazeniu Was jako odbiorcow tych piw.
          Od kilku lat pijam piwa z amerykanskich mikrusow i z tych tysiecy piw jakie mialem okazje wypic, tylko jeden jedyny raz, trafilo mi sie piwo wyraznie zepsute, ktore musialem wylac.
          Dodam tylko, ze tego browaru nigdy juz piwa nie kupilem i nie kupie.

          (...)
          Ten fragment postu (gratulacje wyciąłem ;P) powinien być wybity w każdym nowym browarze, rzemieślniczym czy kontraktowym, tłustymi zgłoskami.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            Jesteś hejterem.

            Comment

            • leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

              Nieeeee.....

              Comment

              • Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

                Nie powinieneś tyle pić.

                Comment

                • leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

                  Wydaje mi się, że interpunkcja jest dobra, ortografia też. Pewnie to przez to, że oglądam jednak film kopyra o Chataeau...

                  PS: jak pachnie stara szafa kopyra?

                  Comment

                  • Latarnik
                    Premium Lamplighter
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2004.06
                    • 5030

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smaky78 Wyświetlenie odpowiedzi
                    50 lat komuny, później 20 piwnej stagnacji i dopiero od dwóch lat zaczyna coś się dziać, naszego rynku z waszym nie ma sensu porównywać. To są lata świetlne.
                    To nie do konca tak bylo jak piszesz.
                    Polska czasow PRL, w porownaniu do USA w tamtych czasach, byla rajem dla piwoszy.
                    Ilosc browarow prawie porownywalna, a o ilosci warzonych w Polsce gatunkow piwa moga Ci powiedziec np kolekcjonerzy etykiet z tamtych czasow.
                    Dla porownania w USA po II wojnie swiatowej az do prawie konca wieku, warzono prawie wylacznie jasne lekkie lagery.
                    Wysyp nowych browarow w Stanach nastapil dopiero po 1990 roku, co przedstawiaja ponizsze ryciny.

                    I jeszcze jedna rzecz, w 2012 roku w USA otworzono 409 nowych browarow.
                    W tym samym czasie 43 zostaly zamkniete.

                    Tak samo powinno byc w Polsce, te ktore sobie, z roznych przyczyn nie radza, powinny byc zamykane.
                    Attached Files
                    5450 kapsli z wypitych piw
                    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

                    Comment

                    • WojciechT
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2012.09
                      • 2546

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
                      Polska czasow PRL, w porownaniu do USA w tamtych czasach, byla rajem dla piwoszy.
                      Ilosc browarow prawie porownywalna, a o ilosci warzonych w Polsce gatunkow piwa moga Ci powiedziec np kolekcjonerzy etykiet z tamtych czasow.
                      Napisz proszę o tym coś więcej. Młokos ze mnie i z PRLu pamiętam bardzo niewiele, ale już na pewno nie piwa

                      Comment

                      • iron
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.08
                        • 6717

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi
                        Napisz proszę o tym coś więcej. Młokos ze mnie i z PRLu pamiętam bardzo niewiele, ale już na pewno nie piwa
                        Ja też jestem młokos (albo ciągle chcę być...), ale z tego co pamiętam:
                        jasne pełne, marcowe, grodziskie, porter, koźlak, ciemne dosładzane ewentualnie nazywane karmelkowe (takie Maciejowe z Ciechana), lekkie (taka klasyczna czeska dziesiątka), mózgotrzep nazywający się Kaper Królewski z Gdańska, efemeryda EB Red...
                        Pewnie było tego więcej...

                        Nie mówiąc o tym, że piwa w kategorii jasne pełne można było rozpoznać w ślepym teście po smaku - inaczej smakowało Królewskie, inaczej Heweliusz, czy Gdańskie, inaczej Leżajsk Okocim, Żywiec Brackie, Żywiec Krakus, Żywiec Tatra czy Warka, nie wspominając o EB jak wchodziło na rynek, też miało swój specyficzny smak...

                        To se ne wrati, choć mamy do wyboru obecnie wiele więcej styli, ale wg mnie większą unifikację wewnątrz nich (albo sentymenty u mnie biorą góre nad rozumem, tego też nie wykluczam).
                        Last edited by iron; 2013-08-25, 23:18.
                        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                        Rock, Honor, Ojczyzna

                        Comment

                        • Mastermind1
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2013.02
                          • 248

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ja też jestem młokos (albo ciągle chcę być...), ale z tego co pamiętam:
                          jasne pełne, marcowe, grodziskie, porter, koźlak, ciemne dosładzane ewentualnie nazywane karmelkowe (takie Maciejowe z Ciechana), lekkie (taka klasyczna czeska dziesiątka), mózgotrzep nazywający się Kaper Królewski z Gdańska, efemeryda EB Red...
                          Pewnie było tego więcej...

                          Nie mówiąc o tym, że piwa w kategorii jasne pełne można było rozpoznać w ślepym teście po smaku - inaczej smakowało Królewskie, inaczej Heweliusz, czy Gdańskie, inaczej Leżajsk Okocim, Żywiec Brackie, Żywiec Krakus, Żywiec Tatra czy Warka, nie wspominając o EB jak wchodziło na rynek, też miało swój specyficzny smak...

                          To se ne wrati, choć mamy do wyboru obecnie wiele więcej styli, ale wg mnie większą unifikację wewnątrz nich (albo sentymenty u mnie biorą góre nad rozumem, tego też nie wykluczam).
                          Pamięć Ciebie zawodzi. EB oraz EB Red to już czasy po PRL-u, a nawet po prywatyzacji browarów w Elblągu i Braniewie, której konsekwencją było przyjęcie przez spółkę grupującą wymienione browary nazwy Elbrewery.

                          Comment

                          • kloss
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 2526

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
                            ciemne dosładzane ewentualnie nazywane karmelkowe (takie Maciejowe z Ciechana), lekkie (taka klasyczna czeska dziesiątka)
                            Nie karmelkowe, a karmelowe, a lekkie to raczej było 9% ekstraktu. W każdym razie piwo z ekstraktem 10,5% robiło już za pełne.

                            Comment

                            • iron
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2002.08
                              • 6717

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mastermind1 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Pamięć Ciebie zawodzi. EB oraz EB Red to już czasy po PRL-u, a nawet po prywatyzacji browarów w Elblągu i Braniewie, której konsekwencją było przyjęcie przez spółkę grupującą wymienione browary nazwy Elbrewery.
                              Fakt, to juz po PRLu, ale tylko ciut - wszak to sam poczatek lat 90tych...
                              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                              Rock, Honor, Ojczyzna

                              Comment

                              • Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

                                Kilka uwag na temat kondycji blogosfery na przykładzie awantury o tatara:


                                Smakowity cytat:
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ewa Lalik
                                Blogosfera to nisza, o której przeciętny konsument nie ma pojęcia, i bardzo dobrze. Bo blogosfera jako taka staje się własną karykaturą, która przedstawia się jako maszynka do robienia pieniędzy i kreowania mikrocelebrytów, którzy nie mają za grosz przyzwoitości, a o dyskutowanej kiedyś tak mocno wiarygodności zapomnieli już dawno.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X