Blogówka

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

    #2086
    Przecież to tylko wina specjalistycznych, gdyby wzięli całość produkcji nie byłoby tej żenady

    Czarnków/Kamionka też swego czasu pchała do Reala piwa z końcową ceną dla klienta niższą niż oferowała piwo hurtowym odbiorcom w browarze. Także oburzenie było. Praktyka mi nie odpowiadała, zagłosowałem portfelem. A w przypadku porteru z Cieszyna mimo że to mój ulubiony styl, zignorowałem zupełnie ofertę widząc pierwotną cenę i pewnie dlatego nie rusza mnie ta sytuacja emocjonalnie że teraz można go dostać taniej w mnogiej ilości.
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2016-09-23, 12:47.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • franekf
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.06
      • 944

      #2087
      Ja tam czekam, aż jeszcze bardziej tego portera przecenią No bo ci, co na niego czekali, już kupili wcześniej, a wśród klientów tesco jakoś nie widzę ogromnej grupy docelowej.
      Takimi akcjami producenci/dystrybutorzy sami strzelają sobie w kolano, ale z drugiej strony - za rok nikt nie będzie o tym pamiętał.
      Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
      http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
      Piwny Janusz bez Teku

      Comment

      • Petitpierre
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2014.01
        • 2595

        #2088
        Zarówno Imperium Prunum (za które można dać te 21zł) i to szwestkowe to są piwne ciekawostki, które mają jeden sezon i potem do zapomnienia. Nie są to dzieła wybitne, a jeśli ich nawet nie pokosztujemy, to też wiele nas nie omija.

        Dziwi tylko krótkowzroczność tych, którzy jednak kupili piwo w cenie nominalnej, a nie zwrócili uwagi, że od jakiegoś czasu TESCO współpracuje z Cieszynem i że takie piwko na półce w TESCO i w cenie dumpingowej prędzej czy później się tam pojawi.

        O samym piwie, tzn. że wołano za niego jak za zboże dowiedziałem się od długasa, przedtem nawet nie wiedziałem, że takie coś będzie, ale widząc gazetkę TESCO, wiedziałem również, że go nie kupię, bo nie muszę i nie ma takiej potrzeby, co polecam wszystkim innym; naprawdę nawet te 50zł można zainwestować w coś dużo bardziej ciekawszego i smaczniejszego i niekoniecznie musi to być z TESCO, choć w tymże TESCO można się doczekać, że kraft kosztuje między 3-4zł czyli tyle, ile jest wart
        Ostatnia zmiana dokonana przez Petitpierre; 2016-09-24, 09:46.
        Mały porterek-przyjaciel nerek

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19297

          #2089
          Szukając ostatnio newsów o piwach dyniowych poza przeszukaniem FB zająłem się przeszukaniem blogów piwnych. Nie wszyscy bazują na informacjach z FB, więc myślałem, że trafię tam na perełkę... no co najmniej niespodziankę.
          To zestawienie blogów okazało się nie takie znów nieaktualne. Tylko 4 blogi mają nieaktywność powyżej 8 miesięcy. Niemniej nie widzę tutaj wielu bardziej znanych (a jest gdzieś takie zestawienie?) Co z tego jak większość zajmuje się tylko recenzowaniem piwa. Na palcach jednej ręki można znaleźć tych zajmujących się publicystyką ogólnopiwną. Czyżby wszyscy przenieśli się do YT?
          Żenada, chciałem sobie poczytać o aktualnych wydarzeniach a tu monotematycznie.
          Na pocieszenie jest blog Smakuj Piwo z Krakowa, Piwny Informator i niezłomny Docent.

          Comment

          • leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

            #2090
            Wnioski Docenta po Lublinie, że "gonitwa za nowościami nie działa. Że maraton próbowania kolejnych piw z niekończącej się listy i spisywania wrażeń na ich temat nie jest tym, co sprawia satysfakcję. Że pora wrócić do źródeł" są na miarę odkrycia ministra Glińskiego, że w TVP jest dom wariatów

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19297

              #2091
              Ostatni bastion padł. Nie da się i nie ma sensu. Cieszę się, ze Docent wciąż dostrzega to co najważniejsze. Dalej podtrzymuję, że niewielu blogerów zajmuje się publicystyką. Ocenić piwo każdy może, już po kursie to każdy musi. A tak naprawdę wyjście poza ten standart to jakaś alaska.

              Comment

              • Anneta
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2016.11
                • 5

                #2092
                Leona trafnie ujęte porównanie do ministra o TVP
                Do browara pyszne sałatki na imprezę

                Comment

                • Prusak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 4508

                  #2093
                  Hm, ja bym wcale nie oceniał tak entuzjastycznie lubelskich targów. Może to i ograniczenie w stosunku do największych tego typu imprez, ale i tak była pogoń za nowościami. Druga sprawa: znakomita większość propozycji to były jednak albo piwa ciężkiego kalibru albo wynalazki w stylu "owcze gówno". Obawiam się jednego: jeśli takie imprezy spopularyzują kraft, to będziemy skazani, jak na koncernówkę, na piwa wyłącznie "głównego nurtu".

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19297

                    #2094
                    Trudno, żeby nie było poszukiwania nowości. Przecież to zupełnie naturalne. Na targach nie byłem, ale przychylam się do jednej sugestii tu i ówdzie przeczytanej, że powinna być informacja o tym ile beczek danego piwa jest na targach. Często festy zaczęło by się od lekkich piw, a z racji małej dostępności (lub niewystarczającej) goni się za perełkami.

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19297

                      #2095
                      Kilka linków, bo akurat można coś poczytać...

                      GCh 2016 może być niewypałem?! (dla mnie tak)

                      O twórcach cudownych etykiet piwnych, czyli o Agencji Flov.

                      Prognozy piwne pod kątem dużych graczy.

                      Dlaczego komuś opadają cycki piwne cycki jak mniemam.

                      Interaktywne działania dla piwosza.

                      Degustacje wyleżakowanych porterów.

                      Woda, nie piwo i jeszcze z chmielem.

                      Comment

                      • Neptune
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2013.09
                        • 184

                        #2096
                        Nie wiem na ile toleruje się tu autopromocję, ale... specjalizujemy się głównie w whisky, hobby piwne realizując raczej w wolnym od tego trunku czasie i zazwyczaj przy stylach mogących w jakiś sposób choć próbować dorównać złożonością smaku szkockim produktom. Powstało takie małe zestawienie tego co nam smakowało w minionym roku.

                        Miało nie być na blogu podsumowań roku, ale zdałem sobie sprawę, że było bardzo mało o piwie, a wcale piwa mało nie piłem. Mam dużo notek, zdjęć i przemyśleń z całego roku, które nie poszły na bloga. Czas na Polskie Mocne Piwa - Podsumowanie Roku. Załatwmy to zbiorczo i miejmy z głowy. Przez cały rok

                        Comment

                        • Prusak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.07
                          • 4508

                          #2097
                          Mnóstwo piw, niewiele z tego zestawienia wynika poza przeglądem tych mocnych piw...

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19297

                            #2098
                            Nie analizuje piw, bo od tego jest b.biz. A więc o tym co było i czego można się spodziewać zza Bugiem tu.

                            Comment

                            • Prusak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 4508

                              #2099
                              Brawo! Powoli się coś rusza, choć - wiem, marudne to - chciałoby się tez dobrych białoruskich piw klasycznych.

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19297

                                #2100
                                Dotychczas takim były piwa Beavera. Dobre pszeniczne są do Krynitsy. Podsunąłeś mi pomysł na nowy tekst. jak pojadę w najbliższym czasie to zbadam to.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Serokomlak
                                  Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
                                  Serokomlak
                                  Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
                                  2025-01-19, 20:34
                                • e-prezes
                                  Pinta, Portermass Amburana
                                  e-prezes
                                  Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
                                  2025-01-19, 15:40
                                • slawekkazek
                                  Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach1945 - 1951, tom I
                                  slawekkazek
                                  Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
                                  2025-01-18, 10:17
                                • darekd
                                  ? [Švabin], Walter Raleigh
                                  darekd
                                  Švabin to miejscowość w kraju pilzneńskim, która może poszczycić się historycznym browarem, którego historia sięga średniowiecza. Przez kilka lat swojego istnienia przechodził z rąk do rąk poprzez m.in. zasłużonego dla piwowarstwa rodu Lobkowiczów, pruskiego króla kolei rodem z mazurskiej...
                                  2024-06-28, 23:01
                                • darekd
                                  Artezan, And the Planets Are Going Crazy
                                  darekd
                                  "Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7

                                  15% ekstr., 6,3% alk.

                                  Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...
                                  2024-02-25, 00:38
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...