Chyba (może się mylę) niewiele jest do badania...
Blogówka
Collapse
X
-
Może tak, ale dawno nie piłem Beavera oraz brzeskiego po zmianie własności.
A nie wiem jak smakują niepastery brzeskiego i dwińskiego browaru. Ten pierwszy jeszcze przed bankructwem używał niesłodowanej pszenicy i cukru, więc nie spodziewam się zmiany na lepsze. Ten drugi do lokali sprzedaje niepasteryzowane, więc jest szansa, że będzie OK.
Jeśli masz na myśli butelkowe w sklepach to rzeczywiście nie ma co sprawdzać.
Comment
-
-
Ciekawa definicja startu browaru na PiwnaMapa. Za chwilę okaże się, że wystarczy zarejestrować firmę o nazwie "browar" by wystartować jako browar. Pendi, musisz dodać jeszcze ze dwadzieścia kilka browarów do mapy. Nie ważne, że one nigdy nie dokończą procedury.Last edited by e-prezes; 2017-01-18, 23:30.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziCiekawa definicja startu browaru na PiwnaMapa. (...).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziZa chwilę okaże się, że wystarczy zarejestrować firmę o nazwie "browar" by wystartować jako browar. Pendi, musisz dodać jeszcze ze dwadzieścia kilka browarów do mapy.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A ci od PiwnejMapy to faktycznie jacyś ignoranci. Cała masa kontraktowych jest opisana jako fizycznie istniejący browar.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA ci od PiwnejMapy to faktycznie jacyś ignoranci. Cała masa kontraktowych jest opisana jako fizycznie istniejący browar.
Toż oni wystawiali się na festiwalu Opolfest, gdzie zostali ciepło przyjęci; odwiedzili lokale we Wrocławiu, Opolu, Warszawie, Katowicach i Rybniku; przeprowadzili masę rozmów telefonicznych z browarami, właścicielami lokali i innymi ludźmi z branży nie mówiąc o tym, że przekroczyli 1000 lajków/obserwantów na fejsbuku
Comment
-
-
Ale trzeba im przyznać, że gdy po aktualizacji tej mapy przestała mi się wyświetlać w Firefoxie (zaglądałem czy nie znaleźli jakiegoś pubu, którego na mapie nie mam), to podeszli do sprawy fachowo. Przejęli się sprawą i od razu przystąpili do poszukiwania przyczyny problemu. Po kilku dniach dostałem wiadomość, że się im udało. Sprawdziłem - działało.
Comment
-
-
Na dzień porteru bałtyckiego - generalny przegląd większosci porterów dostępnych na rynku na dzień dzisiejszy
Testujemy właściwie wszystkie portery bałtyckie dostępne na rynku. W tej części zdecydowanie przeważają te z dużych browarów (choć kilku "kraftowców" też się znajdzie), w kolejnej skupimy się właśnie na wyrobach rzemieślniczych, oraz aktualnych premierach. Jeśli chodzi o piwa, na blogu gościły do tej pory głównie imperial stouty, barley wine i inne podobnie degustacyjne piwa w
Comment
-
-
Nie całkiem o blogach, ale blisko ...
Trafia mi się poprzez znajomych trochę różnych tekstów na fejsiku i przyznam, że mój bulwers budzi ogromna liczba wulgaryzmów. Sam nie należę do ludzi, rumieniących się na przekleństwa typu "motyla noga", ale używanie w tekście pisanym przymiotników, wywodzących się z popularnego rusycyzmu, wydaje mi się rażącym prostactwem. Jako człek podeszły już w leciech, hołduje przekonaniu, że w piśmie wulgaryzmy powinny być ograniczone do niezbędnego minimum, a stosowanie ich z powodu braku innych słów jest nie do usprawiedliwienia.
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Neptune Wyświetlenie odpowiedziNa dzień porteru bałtyckiego - generalny przegląd większosci porterów dostępnych na rynku na dzień dzisiejszy
http://zinnejbeczki.com/porter-baltycki-i/Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Ciekawa rozmowa audio z podcastu "Na Dnie Fermentora" z udziałem 3 znanych blogerów TheBeervault, Piwolucja i JerryBrewery.
Comment
-
Comment