Blogówka

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4427

    Chyba (może się mylę) niewiele jest do badania...

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19243

      Może tak, ale dawno nie piłem Beavera oraz brzeskiego po zmianie własności.
      A nie wiem jak smakują niepastery brzeskiego i dwińskiego browaru. Ten pierwszy jeszcze przed bankructwem używał niesłodowanej pszenicy i cukru, więc nie spodziewam się zmiany na lepsze. Ten drugi do lokali sprzedaje niepasteryzowane, więc jest szansa, że będzie OK.
      Jeśli masz na myśli butelkowe w sklepach to rzeczywiście nie ma co sprawdzać.

      Comment

      • Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4427

        No tak, niestety. Ten dwiński mnie zastanawia. Może dlatego, że blisko moich ulubionych okolic.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19243

          Ciekawa definicja startu browaru na PiwnaMapa. Za chwilę okaże się, że wystarczy zarejestrować firmę o nazwie "browar" by wystartować jako browar. Pendi, musisz dodać jeszcze ze dwadzieścia kilka browarów do mapy. Nie ważne, że one nigdy nie dokończą procedury.
          Last edited by e-prezes; 2017-01-19, 00:30.

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
            Ciekawa definicja startu browaru na PiwnaMapa. (...).
            Przerażające A za pół roku będzie się wypowiadał w gazetach/portalach jako ekspert, mimo, że pije piwo od roku.
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • Prusak
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 4427

              I jest jeszcze jeden "problem". Co jeśli budynek przyszłego browaru już stoi i został np nabyty. Wtedy liczą istnienie browaru od daty sporządzenia aktu sprzedaży?

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                Za chwilę okaże się, że wystarczy zarejestrować firmę o nazwie "browar" by wystartować jako browar. Pendi, musisz dodać jeszcze ze dwadzieścia kilka browarów do mapy.
                A jest takich firm trochę: hurtownie, sklepy, restauracje.

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

                  A ci od PiwnejMapy to faktycznie jacyś ignoranci. Cała masa kontraktowych jest opisana jako fizycznie istniejący browar.

                  moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                  Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                  Comment

                  • leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                    A ci od PiwnejMapy to faktycznie jacyś ignoranci. Cała masa kontraktowych jest opisana jako fizycznie istniejący browar.
                    Browarbizowy hejter.
                    Toż oni wystawiali się na festiwalu Opolfest, gdzie zostali ciepło przyjęci; odwiedzili lokale we Wrocławiu, Opolu, Warszawie, Katowicach i Rybniku; przeprowadzili masę rozmów telefonicznych z browarami, właścicielami lokali i innymi ludźmi z branży nie mówiąc o tym, że przekroczyli 1000 lajków/obserwantów na fejsbuku

                    Comment

                    • Prusak
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.07
                      • 4427

                      Tego będzie coraz więcej, niestety. I jeszcze zagrożą czołowej pozycji bbiz.

                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

                        Ale trzeba im przyznać, że gdy po aktualizacji tej mapy przestała mi się wyświetlać w Firefoxie (zaglądałem czy nie znaleźli jakiegoś pubu, którego na mapie nie mam), to podeszli do sprawy fachowo. Przejęli się sprawą i od razu przystąpili do poszukiwania przyczyny problemu. Po kilku dniach dostałem wiadomość, że się im udało. Sprawdziłem - działało.

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • Neptune
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2013.09
                          • 184

                          Na dzień porteru bałtyckiego - generalny przegląd większosci porterów dostępnych na rynku na dzień dzisiejszy

                          Testujemy właściwie wszystkie portery bałtyckie dostępne na rynku. W tej części zdecydowanie przeważają te z dużych browarów (choć kilku "kraftowców" też się znajdzie), w kolejnej skupimy się właśnie na wyrobach rzemieślniczych, oraz aktualnych premierach. Jeśli chodzi o piwa, na blogu gościły do tej pory głównie imperial stouty, barley wine i inne podobnie degustacyjne piwa w

                          Comment

                          • Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

                            Nie całkiem o blogach, ale blisko ...
                            Trafia mi się poprzez znajomych trochę różnych tekstów na fejsiku i przyznam, że mój bulwers budzi ogromna liczba wulgaryzmów. Sam nie należę do ludzi, rumieniących się na przekleństwa typu "motyla noga", ale używanie w tekście pisanym przymiotników, wywodzących się z popularnego rusycyzmu, wydaje mi się rażącym prostactwem. Jako człek podeszły już w leciech, hołduje przekonaniu, że w piśmie wulgaryzmy powinny być ograniczone do niezbędnego minimum, a stosowanie ich z powodu braku innych słów jest nie do usprawiedliwienia.

                            Comment

                            • Jimmy_jb
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2005.11
                              • 911

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Neptune
                              Na dzień porteru bałtyckiego - generalny przegląd większosci porterów dostępnych na rynku na dzień dzisiejszy

                              http://zinnejbeczki.com/porter-baltycki-i/
                              "I właściwie na tym piwie moglibyśmy poprzestać, gdyż później każde kolejne piwo starało się nam udowodnić, że portery z dużych browarów świetnie się nadają do przepłukiwania zlewu." - tak mniej więcej do tego tekstu jeszcze starałem się wierzyć że autorzy chociaż próbują oceniać obiektywnie.
                              Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19243

                                Ciekawa rozmowa audio z podcastu "Na Dnie Fermentora" z udziałem 3 znanych blogerów TheBeervault, Piwolucja i JerryBrewery.

                                Comment

                                Przetwarzanie...