Blogówka
Collapse
X
-
Rzadko siedzę i skupiam pełną atencję przez 30minut
Zazwyczaj leci w tle. Jeśli jest coś dla mnie ciekawego to cofnę i skupię na chwilę uwagę
Degustację 8 minutowe byłby najlepsze.
takie 30 minutowe filmiki z jakiegoś ciekawego miejsca idzie oglądać. Gadania jednej dużej głowy na ekranie przez pół godziny dla samego gadania już ciężko idzie
zdrówComment
-
Dawno nie było przeglądu blogówki. Tak na szybko do przejrzenia przy grilu:
Czy to koniec polskiego IPA glass? w Piwa za żywa;
Test piw APA do 5 zł na Piwa naszego powszedniego oraz coś o KP porter;
Jak nie startować z browarem kontraktowym na Kilka słów o piwie;
Browarnik Tomek za oceanem...;
Były różne kiepskie piwa, ale Domator przebił wszystkich! O tym na Chmielokracji;
I na deser...
Jak się bawią beergicy na najbardziej odjechanym feście w kraju - Beer Geek Madness oczami Beervoulta u niego na blogu.Comment
-
-
Z takich newsowych serii niedawno zabrałem się też za Przegląd Piwnych Wydarzeń Tygodnia.
Poza tym na blogu staram się stawiać nie na recenzję, ale na newsówkę.
Kto nie urlopuje?
- Żaba w piwie o piwnym Wiedniu;
- Piwne podróże o piwnej Malcie;
- Browarnik Tomek w podróży po polskich, ale i amerykańskich browarach (poniżej wpisów o polskich browarach);
- Małe piwko o piwowarstwie Dominikany;
- A poza tym trochę historii w praktyce o Alba Cerevisiae
- i powracający temat kropek na spodzie puszek piw na Piwolucja.
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2018-08-04, 11:05.Comment
-
Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/Comment
-
Niektórzy nie próżnują w wakacje i da się poczytać coś nowego częściej niż raz na 2 miesiące.- Browarnik Tomek o Święcie Warmińskiego Piwowara;
- TheBeerVoulta nie oburza piwo waginalne;
- Piwolucja radzi czego nie robić w multitapie;
- Docenta relacja z Open Craft Festiwal pisana, nie nagrywana!!
A poza tym Chmielnik Jakubowy i jego porcja newsów.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2018-08-14, 21:08.Comment
-
Nowa porcja blogowej treści:
Piwolucja o piwnej ściemie, czyli kolejny tropiciel klonów;
Browar Paragraf o piwie grodziskim i jego ochronie prawnej (umknął mi ten tekst poprzednio);
Lepsze piwo z tekstem o kontrowersjach po konkursie na Chmielakach;
Piwa za żywa o... granatach, czyli 8 lat kraftu w Polsce, a tu dalej trzeba się tłumaczyć. Czy aby na pewno?;
Chmielnik Jakubowy o nowo otwartych browarach W Błoniu i Rzuchowie - Dadek chyba jeszcze tam nie dotarł
Mason i Browarzyciel na yubie Walkie-Talkie Polska kontra Świat.Comment
-
Błoniu i Rzuchowie - Dadek chyba jeszcze tam nie dotarł
Mason i Browarzyciel na yubie Walkie-Talkie Polska kontra Świat.. Czyli będę próbował drugi raz.
Comment
-
Porcja świeżej (i mniej świeżej) blogówki. Dzięki, że są jeszcze piszący...
Piwni Hipsterzy o lwowskiej Prawdzie w tekście Huculskie kraftowe piwo;
Żaba w piwie o językowych błędach w tekście Piwo po polsku;
Browarnik Tomek w około piwnym tekście Gdzie się podziała piwna rewolucja?;
Jerry Brewery radzi. Czyli Po pierwsze: nie reaguj;
Paragraf w kieliszku co nieco rozjaśnia nam definicję cydru, czyli Definicja cydru raz jeszcze;
Chmielokracja przedstawia nam Oficjalny poczet blogerów piwnych i nieco żartobliwie Dodatki przyszłości - co jeszcze trafi do piwa;
I jak zawsze na bieżąco Chmielnik Jakubowy z newsami, w tym o planach Tenczynka i o dostawie sprzętu dla Pinty.Comment
-
Michał Sułkowski z Kilka słów o piwie - "Po co nam historyczne style piwa?;
Patryk Piechowski - Piwny Brodacz zwraca uwagę na... "Sklepy piwne umierają, a w tle RockmillGate";
Mateusz Miedziński z Piwa za żywa - "Kraft to nie zabawa już"; Tu też o Rockmill...
Radosław Froń z Paragraf w kieliszku -"Legalna produkcja alkoholu na potrzeby domowe"; Wiecznie żywy temat!
Smaki Piwa o kolekcjonerach i ich kolekcjach - "Piwo na znaczkach pocztowych".Comment
-
Trochę szybciej niż myślałem, ale...
Beergik w Edim, czyli browarnik Tomek w pierwszym polskim rzemieślniczym browarze;
Jerry jednak nie rezygnuje z pisania i u niego o wizji idealnego festiwalu piwnego;
O tym jak wyglądają dary losu Hopsaddicts;Comment
-
Sławek Dryja w swoim blogu "Na piwnym szlaku" przypomina nam w encyklopedycznym wydaniu historyczne terminy piwowarskie. O trzech z nich można już poczytać. Oraz zapowiedź nowej publikacji Sławka;
Na "Kilka słów o piwie" u Michała Sułkowskiego o nowym projekcie piwnym BeerLab - BeerLab Discoveries;
Niezłomny i płodny "Browarnik Tomek" w swoim blogu o premierze Piwa Niepodległościowego;
i nieco starszy tekst z niedawno odkrytego przeze mnie bloga "Browerowy" Adama i Kasi o browarach zachodniego Pomorza w rowerowej wycieczce.Comment