Tatara pakowanego nie ma co porównywać z tatarem ze świeżego mięsa, ten pierwszy musi mieć konserwanty, żeby mógł poleżeć na półce dłużej niż 2 dni. Do konserwowania mięsa używa się związków azotu, które pozwalają mu zachować różową barwę, inaczej np. szynka stawałaby się szara. W ogóle tatar pakowany to niemalże z definicji świństwo, ale gadania że to "sama chemia" i straszenie jaki to nie jest syf, to już przegięcie.
Blogówka
Collapse
X
-
Dobra, wymiękam, wystarczy że dziś musiałem kupić pierś indyka i dwa kurze udka, po czym okazało się, że pierś waży z 1,5 kilo ("z której strony panu odkroić, będzie na kotlety czy na siekane?"), a udka to nie ćwiartki, tylko podudzia, w ostatniej chwili powiedziałem: Podudzia, dwa podudzia!
Comment
-
Głównym błędem tego blogera było to, ze zrypał konkretną firmę. Gdyby stwierdził, że każdy tatar pakowany jest gorszy od świeżego i napakowany chemią, nic by nie było. Tu wyraźnie podał nazwę firmy, sugerując, że ich produkt jest gorszy niż konkurencji. Tu popełnił błąd, który go może trochę kosztować, a którego tak doświadczony b/vloger powinien się wystrzegać.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Tatara pakowanego nie ma co porównywać z tatarem ze świeżego mięsa, ten pierwszy musi mieć konserwanty, żeby mógł poleżeć na półce dłużej niż 2 dni. Do konserwowania mięsa używa się związków azotu, które pozwalają mu zachować różową barwę, inaczej np. szynka stawałaby się szara. W ogóle tatar pakowany to niemalże z definicji świństwo, ale gadania że to "sama chemia" i straszenie jaki to nie jest syf, to już przegięcie.Comment
-
Po co fizyka w szkole, po co chemia, historia i geografia... Ten koleś od tatara to ofiara takiego właśnie podejścia. Brak podstawowej wiedzy z różnych dziedzin. I nie rusza mnie, jak ktoś z tego powodu robi z siebie kretyna w internecie i znajduje poklask. Nieprzyjemnie zaczyna robić się wtedy, gdy swoją głupotą szkodzi innym. Czasem żałuję, że nie ma w Polsce amerykańskiego "systemu" poważnego podchodzenia do pozwów o pierdoły za milionowym odszkodowaniem. Byłby wtedy bat nie tylko na takich pajaców, ale też na polityków z niewyparzonym jęzorem.
Wracając do tatara. Konserwacja żywności znana i stosowana jest od wieków. Straszenie chemią to marketingowy chwyt. Ona była od zawsze, tyle tylko, że dawniej konserwanty pozyskiwano z otoczenia - roślin, zwierząt, natury nieożywionej. A cały szum nie rozchodzi się o "chemię", a sposób w jaki ten nieszczęśnik wykonał swój "test".
PS. Dość zabawnie czyta się wypowiedzi o chemicznych świństwach od osób, ktore na codzień oddychają rakotwórczymi związkami, piją wodę czyszczoną chemicznie, a ich jedzenie to w wielu przypadkach wytwór mający kontakt z niejedną substancją chemiczną.
PS2. Monotlenek diwodoruto też chemia.
PS3. Surowe, świeżutkie mięsko na tatara ze świeżo zaszlachtowanego bydła to także mnóstwo związków chemicznych. Panie Premierze, jak żyć???Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Nie macie wrażenia, że nasz najulubieńszy kolega zrzyna najciekawsze tmaty, by budować sobie bloga? Teraz znienacka zajął się multitapami: http://blog.kopyra.com/index.php/201...oznij-magazyn/Comment
-
Nie macie wrażenia, że nasz najulubieńszy kolega zrzyna najciekawsze tmaty, by budować sobie bloga? Teraz znienacka zajął się multitapami: http://blog.kopyra.com/index.php/201...oznij-magazyn/Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Nie macie wrażenia, że nasz najulubieńszy kolega zrzyna najciekawsze tmaty, by budować sobie bloga? Teraz znienacka zajął się multitapami: http://blog.kopyra.com/index.php/201...oznij-magazyn/Comment
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Zresztą nawet jeśli by była, to czy oznacza to, że już nigdzie o tym napisać nie wolno? Jak do Polski przyjedzie papież to też tylko jedna gazeta będzie miała prawo o tym napisać?
Ja rozumiem czepianie się Kopyra, kiedy na to zasługuje, ale teraz to lekka przesada, krytyka dla krytyki, żeby tylko zasiać ferment.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
ja osobiście Kopyra się nie czepiam, odpowiedziałem na pytanie zadane we wcześniejszym poście. Temat "wywleczenia" filmu Kopyra nie jest mój. Moim zdaniem zarówno Kopyr (jak i każdy inny) może poruszać takie tematy, jakie mu odpowiadają (w granicach prawa), a każdy inny (czy też jakaś społeczność - także bbiz) może sobie to komentować. Ja w tym hejtu nie mam, ba - regularnie zaglądam i tu i na blog Kopyra - w obu miejscach można znaleźć ciekawe treściComment
Related Topics
Collapse
-
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
-
Channel: Islandia
2025-01-19, 20:34 -
-
Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...1 Photo
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-19, 15:40 -
-
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
-
Švabin to miejscowość w kraju pilzneńskim, która może poszczycić się historycznym browarem, którego historia sięga średniowiecza. Przez kilka lat swojego istnienia przechodził z rąk do rąk poprzez m.in. zasłużonego dla piwowarstwa rodu Lobkowiczów, pruskiego króla kolei rodem z mazurskiej...
-
Channel: Czechy
-
-
"Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7
15% ekstr., 6,3% alk.
Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment