a chciałem się w nim zapytać gdzie można obejrzeć "słit focie" z tej wyprawy
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
My, blogerzy. Piwni i niepiwni. Opanowaliśmy Lublin. Bezsprzecznie, nieco agresywnie, niczym hołota najeżdżając kolejne przybytki, przy okazji paląc i plądrując knajpy, gdzie piwa nam nie podeszły. Przepraszam… Lublin ma tylko dwa browary restauracyjne. I Port Lotniczy Lublin w Świdniku. Podróż z blogerami jest świetna. Pełna fajnych opinii i nietypowych rozmów. W większości o piwie, blogach, […]
i co łączy stan wojenny, PARPA i biskupów? W kolejnym odcinku 1000 IBU zastanawiam się komu przeszkadzają sklepy internetowe z piwem w sieci. Kanwą do tych przemyśleń jest wyrok Wojewódzkiego Sądu …
i co łączy stan wojenny, PARPA i biskupów? W kolejnym odcinku 1000 IBU zastanawiam się komu przeszkadzają sklepy internetowe z piwem w sieci. Kanwą do tych przemyśleń jest wyrok Wojewódzkiego Sądu …
Nie podejrzewalem kolegi o takie zdolnosci
22 minuty. Nie dałem rady po pierwszych 30 sekundach. Powiedz do którego miejsca przewinąć.
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
Švabin to miejscowość w kraju pilzneńskim, która może poszczycić się historycznym browarem, którego historia sięga średniowiecza. Przez kilka lat swojego istnienia przechodził z rąk do rąk poprzez m.in. zasłużonego dla piwowarstwa rodu Lobkowiczów, pruskiego króla kolei rodem z mazurskiej...
"Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7
15% ekstr., 6,3% alk.
Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...
Comment