Blogówka
Collapse
X
-
Kiedyś już wspomniałem, że blogerzy są nudni jak flaki z olejem, no chyba, że kogoś jarają recenzje piwa i relacje z objazdów po browarach czy lokalach w ramach piwnych debiutów.
Ale od czasu do czasu trafi się chętny do podzielenia wiedzą - wykład o DMS: http://piwnygaraz.pl/dms/Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Gdzie jest mod?! Dyskusja nie na temat!! Do śmietnika!
Swoją drogą trzeba mieć bardzo ograniczoną wyobraźnię, aby nie umieć sobie wymyślić pszenicznego lagera.
Wygląda to coraz bardziej obciachowo. Towarzystwo blogerskie + kilku znajomych królika nie tylko dało się wykorzystać marketingowo, ale nawet nie jest w stanie uzgodnić, kto co powiedział. Dodając do tego, że cały wieczór musieli się męczyć piwem produkcji zapraszającego (jest wyartykułowane na jednym z blogów, jak bardzo musieli się poświęcać), to całe przedsięwzięcie można w najlepszym razie podsumować jako kabaret. I takie towarzystwo miałoby być dla mnie "autorytetem"? Bardzo kiepski żart.Comment
-
Ok, poszukałem dokładniej i znalazłem fragmenty, o których wspominasz. Bardzo ciekawe i warte dalszego zgłębienia.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
akurat grodziskie było piwem górnej fermentacji i to nawet na 2 różnych szczepach drożdży górnej fermentacji.Comment
-
Wiem, wiem, bez sensu przykład dałem. Chodziło mi o to, że jako-takie a'la grodziskie można na dolnych drożdżach zrobić (zwłaszcza w wyższej temperaturze fermentacji), a hefeweizena ni huhu...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Comment
-
Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Noooo... Chylę czoła...
Petitpierre:
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Są na świecie piwa, które nie sniły się fizjologom.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Polskie browary potrafią uwarzyć:
pszenicę na dolnych
stout na dolnych
radlera bez cytryny
6cio miesięczne niepasteryzowane
Leżajska w Cieszynie
Warkę w Leżajsku
Wrocławskie nie z Wrocławia
miodowe bez miodu
śliwkowe bez śliwek
to i porter z wybielaczem zrobią
Z tą pszenicą też nie rozumiem o co chodzi. Piwo pszeniczne to takie, które ma przynajmniej 50% słodu pszenicznego i tyle. Opisy bjcp nie mają tu nic do rzeczy.Comment
-
Comment
Comment