Po fakcie, niektórzy blogerzy ockneli się po krytyce i po artykule robiącego z nich głupków, coś tam napisali krytycznego. Z racji tej sytuacji przeczytałem te niektóre blogi. Wstrzymam się tym razem z krytyką, ale niektórzy blogerzy, aź się o to proszą. Z niczego o tych blogerach się nie wycofuję. Po przeczytaniu blogów mam jeszcze gorsze zdanie o uczestnikach sponsorowanego zwiedzania Perły.
Blogówka
Collapse
X
-
Ja jeszcze odnośnie wyjazdu do Perły i rzetelności artykułu Gazety Wyborczej: Nigdy w życiu nie byłem w Lublinie, choć pan redaktor twierdzi inaczejComment
-
Przeceniacie rolę redaktora (prawdopodobnie stażysty). Lista uczestników została skopiowana z fb Perły, zresztą dla autora i 99% czytelników nazwy tych blogów i tak niczego nie mówią. Tytuł został zmanipulowany, ale celem tego było osiągnięcie większej klikalności. Zamieszczony był dużo bardziej chwytliwy niż np. "Blogerzy w Perle", ale to jest nagminna praktyka na gazeta.pl. W moim odbiorze komunikat Perły i artykuł na gazeta.pl w takim samym stopniu sugerują (nie wprost), że blogerzy przyjechali żeby się przekonać o stosowaniu chmielu w Perle. Na Lubelszczyźnie wszyscy albo piją Perłę i są z niej dumni, albo ją hejtują. Obydwie grupy kliknęły w linka i o to chodziło gazecie. Reakcja blogerów jeszcze się przyczyniła do podbicia klikalności. Kto na tym skorzystał?
Niektóre płaczliwe wpisy blogerów nieodparcie kojarzą mi się z tym panem, dlatego doceniam tych co potraktowali sprawę z humorem.Comment
-
Generalnie masz rację, zgadzam się z Twoim osądem całej sprawy, ale mam pytanie - znasz jakiś portal z newsami, który nie stosuje takich praktyk? Pytam całkiem serio. Ostatnio poziom "stron tytułowych" wszystkich portali zrównał się w moim odczuciu z Faktem i mam alergię na tego typu serwisy.Comment
-
Cała sprawa to dobre ostrzeżenie/nauczka dla blogosfery, że do tańca nie zaprasza się każdego kto akurat ma ochotę. Perła od lat posługuje się kłamstwem, a to wmawia, że jest regionalna i niezależna, że mały browar, że koncerny złe zamykały inne browary a oni walczyli za sprawę niczym jakiś ostatni bastion. Istnienie marki zbudowane jest na fałszu i to już powinno dać sporo do myślenia. Rozumiem że przeważyła chęć zwiedzenia browaru, pogadania z technologami i odbycia wspólnej wycieczki. Nie mniej ja widziałem już wczęsniej mnóstwo sygnałów, że do Lublina to lepiej wybrać się prywatnie.
W całej sytuacji najbardziej po chamsku zachowała się sama Perła, która wysłała notkę prasową do GW, z której jasno wynikało, że celem wizyty było udowodnienie że w piwie jest chmiel. Dziennikarz zrobił z tego artykuł i poszło w świat.Comment
-
Ależ ten świat zły i niedobry. Skandal, można to gdzieś zgłosić?
Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2014-02-06, 11:43.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Comment
-
Może na forum wprowadzimy taki regulamin?
Tylko zanim skomentujecie to się dwa razy zastanówcie, bo pierwszy komentarz pod tym linkiem ma być pozytywnyOstatnia zmiana dokonana przez YouPeter; 2014-02-11, 16:41.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Blogerzy się profesjonalizują. Inspiracja Kominkiem ewidentna, nawet wygląd bloga podobny.
Regulamin Kominka - znajdź 3 różniceComment
-
YouPeter
Radzę poszukać sobie prawnika. Serio. Autor tego regulaminu zapowiedział, że na następny wypad do browaru (a przynajmniej do Perły) wybierze się z prawnikiem, co by nikt nie używał sobie jego wizerunku. Przy takiej "ostrożności" nie wiesz jak zareaguje na zalinkowanie do jego blogaLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
A tak poważnie. To kto czyta te blogi?Comment
-
Ja. Chcę wiedzieć jakie pierdoły i głupoty aktualnie rozpowszechnia niszowy mainstreamA tak serio, to nie różni się to od całego Internetu - chcąc znaleźć perełki musisz brodzić w kupie po kolana.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
-
No po to przecież czytam to forumComment