Blogówka
Collapse
X
-
A nie wiedziałem, że moralność, uczciwość oceny, zależy od wartości "wziątki". Za cztery zyla to "się szmcenie się" ale za sto tysi już nie
Nie mam więcej pytań."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Jako hipotetyczny czytelnik takiego bloga nie miałbym pretensji do autora, że coś takiego wysmarował - nie moja sprawa w sumie i powiem nawet, że wcale szanuję taki ruch. Nie wiem, jak sam bym postąpił (choć jestem bliski pewności, że stosunek wartości mojego peanu do mojej ceny byłby dla Carlsberga nieakceptowalny). Autor jednak nie powinien mieć pretensji do mnie, że autora jako autora przestaję w takiej sytuacji brać na poważnie, a na bloga zaglądać.
Myślę, że to w dużej mierze kwestia dobrego smaku, estetyki. Nie chodzi o wartość merytoryczną - nie mam problemu z oddzieleniem chłamu od tych porządnych wpisów, nikt nie ma. Ale koszmarkowaty pean na cześć porzeczkowego aspartamu pomiędzy krytycznie ujętym opisem stoutu imperialnego leżakowanego w beczkach po bourbonie a historycznym barley wine z Anchor Brewing wygląda po prostu dla mnie za brzydko, w dodatku groteskowo jak utytłana w błocku świnia zasuwająca dziarsko korytarzami pałacu wersalskiego. Albo, mniej odlegle, jak facet w brudnej bluzie dojący Lagavulina szesnastkę z gwinta. Wersal pozostaje Wersalem, a Lagavulin Lagavulinem. Ale mi tu coś nie gra.Comment
-
Jeśli umowa mówi o zachwalaniu produktu bez względu na to co naprawdę się myśli i takową się przyjmuje i realizuje to jest to niewątpliwie szmacenie się. Ale jeśli otrzyma się nawet darmowy produkt (z tymi wszystkimi prezencikami) i do oceny podejdzie się rzetelnie to co to za problem? Żal dupę ściska, że ktoś może a my nie?Comment
-
Na niektórych blogach jakie czytam(z tych luzniekszych jak złomnik a nie naukowe) tez pojawiają się teksty sponsorowane. Nie mam nic przeciwko bo rozumiem ze fajnie jest coś dostać/zarobić dzięki swojej hobbystycznej pracy. Ale to powinno być jasno zaznaczone, że tekst sponsorowany. Wtedy spokojnie sobie omijam i przechodzę do treści głównej. Co innego jak dostaje się coś darmowego do oceny i przez ten fakt stara się nie krytykować. Mam zmajomych którzy recenzuja(tez profesjonalnie) filmy/komiksy, często dostają od wydawcy darmowe egzemplarze do recenzji. W żadnym wypadku nie rzutuje to na ocenę. I tak powinno być.
Comment
-
Na niektórych blogach jakie czytam(z tych luzniekszych jak złomnik a nie naukowe) tez pojawiają się teksty sponsorowane. Nie mam nic przeciwko bo rozumiem ze fajnie jest coś dostać/zarobić dzięki swojej hobbystycznej pracy. Ale to powinno być jasno zaznaczone, że tekst sponsorowany. Wtedy spokojnie sobie omijam i przechodzę do treści głównej. Co innego jak dostaje się coś darmowego do oceny i przez ten fakt stara się nie krytykować. Mam zmajomych którzy recenzuja(tez profesjonalnie) filmy/komiksy, często dostają od wydawcy darmowe egzemplarze do recenzji. W żadnym wypadku nie rzutuje to na ocenę. I tak powinno być.
Może naprawdę mu podeszło?
trafiłem trójkę w totka - od dziś robię na pół etatu...Comment
-
Ponieważ do blogów zaglądam dość rzadko i bez przyjemności, wyłącznie w celu znalezienia powodu do darcia łacha, ucieszyłem się początkowo, że jest okazja. Ale jak to, u licha, drzeć łacha, jak to nie jest śmieszne, a wyłącznie żałosne?Comment
-
Ojej, ale nawet Smaczna Pyza została zaproszona do współpracy. I też miała na przysłanych butelkach swoje imię i nazwisko. Taka pamiątka... Oj no...
http://smacznapyza.blogspot.com/2014...zek-lorda.html
Smaczne przepisy kulinarne, które zachwycą każdego. Udaj się ze mną w podróż w poszukiwaniu idealnego smaku!
jest tego dużo więcej.Comment
-
Normalnie Cialdini pełną gębą!
Comment
-
Cytat z jednego z przytoczonych blogów:
Według zaleceń producenta powinno się go podawać po mocnym schłodzeniu, z kostkami lodu i rzeczywiście wtedy smakuje najlepiej. Próbowałam napoju także w temperaturze pokojowej i zdecydowanie wolę wersję mocno schłodzoną.
Takie zmasowane akcje zdarzały się już? Ciekawe czy dużo daje taka propaganda i czy w najbliższym czasie inni producenci pójdą za przykładem Lorda i możemy się spodziewać że z blogów powstaną kanały reklamoweComment
-
Lepsze jaja jak z Perłą. Chyba skończyły się blogerom wakacje.Comment