Blogówka
Collapse
X
-
-
Dla kolegi z zagranicy takie "obwożenie" po kraju może być niezłą zabawą/przygodą/rozrywką i nie musi mieć znamion celebryctwa. Co innego ci, którzy z nim się lansują i próbują na siłę robić z tego show. Skoro tak postępują, to chyba są chętni na takie kretynizmy. Ot, moda...Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Dla kolegi z zagranicy takie "obwożenie" po kraju może być niezłą zabawą/przygodą/rozrywką i nie musi mieć znamion celebryctwa. Co innego ci, którzy z nim się lansują i próbują na siłę robić z tego show. Skoro tak postępują, to chyba są chętni na takie kretynizmy. Ot, moda...Comment
-
Właśnie ja też nie jestem krytyczny wobec Martina jako takiego, bo on się po prostu dobrze bawi i pobyt w Polsce jest dla niego (jak sądzę) ciekawym doświadczeniem. Gorzej, że ktoś się na tym wozi. Wiadomo, kto "wymyślił" całą historię z Martinem i kto go lansował, przy okazji dodając sobie nimbu światowca.Comment
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Nie chodzi o zdrożność. Nie wiem, czy czytałeś tekst, który zalinkowałem - autor dość rzeczowo diagnozuje problem. Ja dodałbym od siebie, że jest coś bardzo słabego w traktowaniu polskich konsumentów jak obywateli bantustanu, którym wystarczy pokazać importowane kolorowe paciorki i już są zachwyceni. Taki mechanizm działa w przypadku Simona Martina. I nie jest to jego wina, bo w mojej ocenie jest używany jako narzędzie. Robi wrażenie człowieka prostolinijnego (tu różnię się trochę w ocenie od autora bloga thebeervault, który sugeruje, że komplementy Martina mogą być nieszczere) i bierze za dobrą monetę wszystkie sytuacje jakie go w Polsce spotykają.Comment
-
Rozumiem, że należysz do tych osób, które wychodzą z założenia, że Kopyrowi można albo przyklaskiwać, albo nie mówić o nim wcale. Nie chce mi się z takim podejściem dyskutować. Za wiele rzeczy Kopyra cenię, ale nie muszę cenić go za wszystko. Zwyczajnie.Comment
-
Rozumiem, że należysz do tych osób, które wychodzą z założenia, że Kopyrowi można albo przyklaskiwać, albo nie mówić o nim wcale. Nie chce mi się z takim podejściem dyskutować. Za wiele rzeczy Kopyra cenię, ale nie muszę cenić go za wszystko. Zwyczajnie.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar DemonComment
-
Comment
-
Comment
-
Ja mogę to uczynić za Bartka. Kierują mną zazdrość, zawiść i hejterstwo. Taki zarzut ma zablokować rzeczową dyskusję, jak każda insynuacja. Człowiek wrzuca link do solidnego tekstu o polskich kompleksach, które nie omijają sceny piwnej, ale ponieważ jest w nim potencjalnie niewygodny przykład, to trzeba wszystko sprowadzić na boczne tory.Comment
-
Ale nie o to chodzi, nie o Kopyra przede wszystkim. Meritum to prowincjonalność, o tym pisze autor tekstu, który podlinkowałem. Zapraszamy do sędziowania w konkursie Martina, mimo że nie jest sędzią piwnym, ale jest z zagranicy, więc tym samym poczujemy się bardziej światowi. Warzymy piwo jego imienia, żeby nadać mu nimbu międzynarodowego przedsięwzięcia i sprzedać je konsumentom, którzy lubią Simona. To jest marketing oczywiście, ale podszyty kompleksami, które mnie żenują. To nie jest kooperacja z O'Hara's, to jest tani chwyt.
Comment
-
Z tego co mi wiadomo to Simon brał już udział w warzeniu jednego/kilku (niepotrzebne skreślić) piwa w UK. Entuzjastycznie zrecenzował kilka piw PInty, Ci zaprosili go do wspólnego warzenia...nie wiem dlaczego widzisz tu uwłaczanie polskim konsumentom. Pinta nie mówi, że to piwna wyrocznia ani światowy autorytet, warzy tylko z nim piwo. No chyba że jest jakiś wykaz z kim piwo wolno warzyć a z kim nie.Comment