Krzysiu oczywiście, ze nie na da się takiej rzeczy podać. Tak samo można spytać co oznacza niewielka ilość diacetyl (też uczepiłem się tej wady) w czeskim pilsie i do jakiego stopnia jest akceptowana, a kiedy już jest uważany za wadę. Są to rzeczy do pewnego sprawy do pewnego stopnia subiektywne i nie da się ich przełożyć na liczby. Oczywiście jest poziom kiedy dla każdego staje się to wadą (jeśli się mylę z chęcią o tym przeczytam, i korona mi z głowy nie spadnie jeśli okażę się, że źle myślałem i przyznam Ci racje).
@chemmobile niestety nie każdy browar ma urządzenia do pasteryzacji. Dodatkowo producent nie jest w stanie wszystkiego przewidzieć co będzie się działo podczas transportu, szczególnie u nas z kurierami rożnie bywa ja niestety mam trochę złych doświadczeń i chyba nie tylko ja.
Oczywiście nie bronie sytuacji w której browar wykrył zepsucie, a mimo to wysyła piwo, bo to zwykłe oszustwo wobec konsumentów.
@chemmobile niestety nie każdy browar ma urządzenia do pasteryzacji. Dodatkowo producent nie jest w stanie wszystkiego przewidzieć co będzie się działo podczas transportu, szczególnie u nas z kurierami rożnie bywa ja niestety mam trochę złych doświadczeń i chyba nie tylko ja.
Oczywiście nie bronie sytuacji w której browar wykrył zepsucie, a mimo to wysyła piwo, bo to zwykłe oszustwo wobec konsumentów.
Comment