Jakiego tatara? To nie o masło idzie wojna?
Blogówka
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi( ) ciemne dosładzane ewentualnie nazywane karmelkowe (takie Maciejowe z Ciechana), ( )
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziJakiego tatara? To nie o masło idzie wojna?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziKilka uwag na temat kondycji blogosfery na przykładzie awantury o tatara:
Smakowity cytat:Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziKilka uwag na temat kondycji blogosfery na przykładzie awantury o tatara:
Smakowity cytat:
Ostatni akapit:
"Szkoda tylko, że ten brak odpowiedzialności to publiczna fasada blogosfery, złożonej przecież nie tylko z takich internetowych celebrytów, ale także z mnóstwa blogerów, którzy blogują, bo lubią."Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziTu coś pokręciłeś – były zarówno ciemne lagery "pełne", jak i piwo słodowe, które miało kilka Blg, np. Czarna Perła z Poznania. Maciejowe, czy nawet Diament z Zabrza, to jednak trochę co innego.
Było kiedyś piwo "Tatar", nieudolnie udające "Tatrę". Ale to kilka lat temuLast edited by iron; 2013-08-27, 21:07.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziAkurat Ewa Lalik, pseudonim "Laik" to pośmiewisko całej branży IT i social media.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziArgument w cholerę merytoryczny. Zmasakrowałeś artykuł autorki serią celnych ripostCzy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Akurat artykuł autorki bardzo trafnie zwraca uwagę na "tabloidyzację" blogów w celu zwiększania widowni. Nawiązując do tej "afery" tatarowej, to kibicuję Sokołowi, aby pogrążył tego niedouczonego blogera. Brak mu elementarnej wiedzy, więc chciał "zaszokować". Przypomnę tu mniejszy kaliber tego zjawiska - "dziennikarstwo śledzcze" kopyra. Skończyło się tym, że Kopyra podwinął ze strachu ogon, bo Browar Amber pokazał mu, że są granice wolności słowa.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziNie do końca się zgodzę - "Ciemne dosładzane" z Browarów Warszawskich to właśnie było takie "Maciejowe"...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziNawiązując do tej "afery" tatarowej, to kibicuję Sokołowi, aby pogrążył tego niedouczonego blogera. Brak mu elementarnej wiedzy, więc chciał "zaszokować".
Comment
-
-
Może dlatego, że gość zapomniał zapalić gaz?
Badanie naukowe cechuje się pewną metodologią. Trzeba ją porządnie udokumentować, tymczasem jakiś bloger gada sobie bzdety.
Nie wiem, kto ma rację, ale nie ma dla mnie czegoś takiego jak bezwględna wolność słowa. Dlatego tak bardzo nie znoszę forumowiczów, obgadujących kogoś za plecami. Jak ktoś ma coś do powiedzenia, niech mówi prosto w twarz. A nasze forum przepełnione jest obelgami i wyzwiskami "odważnych inaczej" choćby pod adresem tzw. koncernów.Last edited by Krzysiu; 2013-08-27, 23:20.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziMoże dlatego, że gość zapomniał zapalić gaz?
Badanie naukowe cechuje się pewną metodologią. Trzeba ją porządnie udokumentować, tymczasem jakiś bloger gada sobie bzdety.
Nie wiem, kto ma rację, ale nie ma dla mnie czegoś takiego jak bezwględna wolność słowa. Dlatego tak bardzo nie znoszę forumowiczów, obgadujących kogoś za plecami. Jak ktoś ma coś do powiedzenia, niech mówi prosto w twarz. A nasze forum przepełnione jest obelgami i wyzwiskami "odważnych inaczej" choćby pod adresem tzw. koncernów.
Jak wiesz w wielu rzeczach się z Tobą nie zgadzam, ale na swój dziwny, jak to forum, sposób i tak Cię lubię, mimo, że nie ma szans że jeden drugiego przekona...
I z drugiej strony - gdyby nie było tych obelg i wyzwisk, to temperatura na forum by też opadła i miałbyś mniejsze emocje pisząc kolejne posty
Prawda leży gdzieś po środku, ważne jest tylko to, żeby obelgami i wyzwiskami obdarzać się wzajemnie z klasą, bo w końcu te obelgi i wyzwiska są tak samo w słowniku ojczystym jak imponterabilia....bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Nieprawda. Ja staram się, może słabo mi to wychodzi, ale atakować tylko te osoby, które mogą to zobserwować i zareagować. Czyli głównie forumowiczów, czasem funkcjonariuszy firm piwowarskich. Tymczasem większość forumowiczów całkowicie bezstresowo jedzie sobie po bezimiennych pracownikach browarów, albo innych osobach, np. urzednikach (np. Jacer). Kosztowałoby mnie to kupę roboty, ale jestem w stanie wykazać stan obrażania osób, które nie mogą się bronić, prze poszczególnych forumowiczów.
Nie mów więc, że prawda leży pośrodku, bo mówimy o obgadywaniu. A tu nie ma żadnego środka. Albo ktoś obgaduje, albo nie. A co do tatara - z tego, co wyczytałem, gość nie przedstawił żadnej metodologii oceny. Może ma pecha, ale trzeba było się zastanowić.Last edited by Krzysiu; 2013-08-27, 23:42.
Comment
-
-
Wspomniana Ewa Lalik poruszyła kilka ważnych kwestii dotyczących blogów (niejasna granica między tekstem zwykłym a sponsorowanym itp.), ale nie trafia do mnie argument, że tatara kupnego nie można porównywać z przyrządzonym własnoręcznie, bo to inna kategoria (własny jest świeży). Przecież produkt nazywa się "tatar" - z czym go porównywać, jeśli nie z tatarem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziWspomniana Ewa Lalik poruszyła kilka ważnych kwestii dotyczących blogów (niejasna granica między tekstem zwykłym a sponsorowanym itp.), ale nie trafia do mnie argument, że tatara kupnego nie można porównywać z przyrządzonym własnoręcznie, bo to inna kategoria (własny jest świeży). Przecież produkt nazywa się "tatar" - z czym go porównywać, jeśli nie z tatarem?
No chyba, że ktoś sam sobie zwierzaki hoduje i ubija, to i mięso ma świeże...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
Comment