Byłem, widziałem, zagłosowałem. Zdziwiło mnie, że w kategorii "Czarna dziura roku" jest opcja "Brak porządnego pilsa za 3 złote". To już tradycja, że w towarzystwie oprócz ponarzekania na koncerny trzeba ponarzekać na brak pilsa na rynku? Jest to tym bardziej dziwne, że kojarzę co najmniej 3 pilsy warzone w Polsce przez browary przemysłowe.
Blogówka
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobileNawet najbardziej "wyważona" opinia oparta jedynie na personalnych przytykach zamiast rzeczowej argumentacji jest mniej warta od ostrej merytorycznej riposty.
Chyba nie do końca wiesz, co to jest personalny przytyk. Czy napisałem, że jesteś dziobaty, gruby i masz platfusa? Nie. Ja tylko napisałem zgodnie z prawdą, że są na forum osoby, którym nie podoba się nagonka na koncerny lub przynajmniej wyrażają wobec niej rezerwę, a ty tego nie widzisz - bo nie widzisz, skoro piszesz "nikt nie mrugnął".
Nie chcę się z tobą kłócić, bo wiem, że cię to napędza, korzystam tylko z okazji do sprostowania generalizujących opinii o forum, jakich jest sporo. Bez odbioru.Last edited by żąleną; 2013-12-30, 11:20.
Comment
-
-
Spieszę wyjaśnić. Propozycje opierałem na tematach i wydarzeniach, o których przez mijający rok najwięcej się mówiło, a temat pilsów powracał dość często. Z mojej strony ma ona charakter raczej żartobliwy, ale wiem, że dla wielu osób jest to realny problem, co zresztą widać po dotychczasowych wynikach głosowania.
A blog nazywa się Małe Piwko, nie Małe PiwoCzy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
No to mogę uważać się za szczęśliwca , bo poza nielicznymi wyjątkami nie miałem problemu w ciągu ostatniego roku z ciągłym dostępem do pilsa za ok. 3 zł.Last edited by chemmobile; 2013-12-30, 11:55.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziSpieszę wyjaśnić. Propozycje opierałem na tematach i wydarzeniach, o których przez mijający rok najwięcej się mówiło, a temat pilsów powracał dość często. Z mojej strony ma ona charakter raczej żartobliwy, ale wiem, że dla wielu osób jest to realny problem, co zresztą widać po dotychczasowych wynikach głosowania.
A blog nazywa się Małe Piwko, nie Małe PiwoLast edited by ART; 2013-12-30, 13:27.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
O nawet się w miarę uspokoiło. Nie jest tak źle z forum.
Trole z tego wątku poznikały, przekleństw brak, Hitler jeszcze się nie pokazał itp.
Miałem podejrzenia, że ten wątek wyleci pozamykany w śmietnik, a tu masz Ci los. Ludzie nawet kulturalnie sobie dyskutują.
Strach się bać co przyniesie nowy rok.
Odnośnie tego pilsa za 3zł. Jest ich niewiele, ale jest ich kilka i mają dostępność przeważnie lepszą niż "rewoulcjoniści", ale dla hardkororewolucjonisty picie pilsa z dużego czy średniego browaru to "obciach" ? za mało punktów do lansu na dzielni ? itp. czy po prostu pomimo, że te piwa są to oni i tak ich nie znajdą i nie kupią, bo jednak w głębi ducha wolą pić przy łikendzie IPY SRIPY? a codzienny pils to tylko w wakacje i to wtedy jak jest urlop ?
Nie chcę zaczynać kolejnej scysji, tak tylko sobie piszę.Last edited by dlugas; 2013-12-30, 14:08.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziO nawet się w miarę uspokoiło. Nie jest tak źle z forum.
Trole z tego wątku poznikały, przekleństw brak, Hitler jeszcze się nie pokazał itp.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziO nawet się w miarę uspokoiło. Nie jest tak źle z forum.
Trole z tego wątku poznikały, przekleństw brak, Hitler jeszcze się nie pokazał itp.
Miałem podejrzenia, że ten wątek wyleci pozamykany w śmietnik, a tu masz Ci los. Ludzie nawet kulturalnie sobie dyskutują.
Strach się bać co przyniesie nowy rok.
Odnośnie tego pilsa za 3zł. Jest ich niewiele, ale jest ich kilka i mają dostępność przeważnie lepszą niż "rewoulcjoniści", ale dla hardkororewolucjonisty picie pilsa z dużego czy średniego browaru to "obciach" ? za mało punktów do lansu na dzielni ? itp. czy po prostu pomimo, że te piwa są to oni i tak ich nie znajdą i nie kupią, bo jednak w głębi ducha wolą pić przy łikendzie IPY SRIPY? a codzienny pils to tylko w wakacje i to wtedy jak jest urlop ?
Nie chcę zaczynać kolejnej scysji, tak tylko sobie piszę.
Swoją drogą ostatnio na imprezę wziąłem z sobą Brackie, jako piwo którego można się napić ze smakiem i za które mnie nie wyrzucą. I powiem że sprawdziło się świetnie, choć goryczka może odrobinę za niska jak na pilsa to w kategorii jasny lager spisuje się znakomicie. No i smakuje co najważniejsze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj Wyświetlenie odpowiedzi- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziAlbo próba wpłynięcia na Pintę, Alebrowar, Artezana by o takie piwo się pokusili, choć od dawna piszę że to raczej zły adres.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Afera" z brakiem pilsa nie wynikała z jego faktycznego braku, a właśnie z tego, że nie warzą go browary nowofalowe, kiedy to wcale nie do nich należy ta rola, ale o tym już było, było, było...
Comment
-
Comment