Sprawa ociera się o takie szczegóły, żeby nie powiedzieć duperele, które szkodzą obydwu stronom i bezsensu jest publiczne kontynuowanie tego sporu. Na miejscu Marka Jakubiaka zachowałbym się jak koncern, niekoniecznie związany z piwem, zignorowałbym prowadzenie dalszej dyskusji publicznej w tej sprawie. Zwłaszcza, że żadna umowa nie została złamana, nikt nikogo finansowo nie oszukał. Jak Czesław Dziełak ma pretensję o pewną część etykiety i używa określeń o oszukiwaniu klientów, to niech zwróci uwagę na inną część, gdzie napisane jest, że "uwarzył" to piwo w browarze Ciechan, co jest bzdurą, bo on nic tam nie warzył.
Blogówka
Collapse
X
-
Zakładam, że oświadczenie Czesława jest prawdziwe, i w jego świetle widzę, że doszło do nieporozumienia pomiędzy nim a Ciechanem, którego przyczyną był brak komunikacji z obu stron. Trudno tu winić osobiście Marka Jakubiaka, poieważ nie sądzę, aby się zajmował takimi duperelami, jak uzgodnienia z piwowarem domowym w sprawie jednej warki. Niemniej jako właściciel ponosi odpowiedzialność ogólną za całokształt. Umowa nagrody przewidywała jedną warkę, więc umieszczenie nazwiska Dziełaka na etykiecie było nieprawidłowe i Czesław miał prawo zwrócić na to uwagę, natomiast widać, że firma się zastosowała i nazwisko znikło. Sprawa receptury w świetle tych wyjaśnień jest nieistotna, bo dla celów produkcyjnych utworzono recepturę inną. Błędem było z pewnością wcześniejsze wydrukowanie etykiet, a z całej sprawy wynika, że to taki sposób nagradzania w konkursie jest znacznie bardziej skomplikowany i pracochłonny, niż się wydaje.
Przyczyną zaś powstania z tego afery jest wpieprzanie się Kopyra w nieswoje sprawy, bez dostatecznej wiedzy o co w ogóle chodzi. Widać, że pozycja szefa sekty, jaką sobie zbudował, szkodzi mu wyraźnie na logiczne myślenie.Last edited by Krzysiu; 2014-05-30, 19:26.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziZakładam, że oświadczenie Czesława jest prawdziwe, i w jego świetle widzę, że doszło do nieporozumienia pomiędzy nim a Ciechanem, którego przyczyną był brak komunikacji z obu stron. Trudno tu winić osobiście Marka Jakubiaka, poieważ nie sądzę, aby się zajmował takimi duperelami, jak uzgodnienia z piwowarem domowym w sprawie jednej warki. Niemniej jako właściciel ponosi odpowiedzialność ogólną za całokształt. Umowa nagrody przewidywała jedną warkę, więc umieszczenie nazwiska Dziełaka na etykiecie było nieprawidłowe i Czesław miał prawo zwrócić na to uwagę, natomiast widać, że firma się zastosowała i nazwisko znikło. Sprawa receptury w świetle tych wyjaśnień jest nieistotna, bo dla celów produkcyjnych utworzono recepturę inną.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
Przyczyną zaś powstania z tego afery jest wpieprzanie się Kopyra w nieswoje sprawy, bez dostatecznej wiedzy o co w ogóle chodzi. Widać, że pozycja szefa sekty, jaką sobie zbudował, szkodzi mu wyraźnie na logiczne myślenie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziUmowa nagrody przewidywała jedną warkę, więc umieszczenie nazwiska Dziełaka na etykiecie było nieprawidłowe i Czesław miał prawo zwrócić na to uwagę, natomiast widać, że firma się zastosowała i nazwisko znikło. (...)
Przyczyną zaś powstania z tego afery jest wpieprzanie się Kopyra w nieswoje sprawy, bez dostatecznej wiedzy o co w ogóle chodzi. Widać, że pozycja szefa sekty, jaką sobie zbudował, szkodzi mu wyraźnie na logiczne myślenie.
Nazwisko zostało usunięte nie na wniosek Dziełaka, a po to żeby go ukarać za nielojalne wypowiedzi. Skoro receptura nie zmieniła się pomiędzy pierwszą warką, a kolejnymi, to i usunięcie nazwiska, moim skromnym zdaniem, nie ma uzasadnienia. No ale kończę. Com napisał i powiedział, napisałem i powiedziałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Biniauer Wyświetlenie odpowiedziCzemu niby nie może? To nazwa zastrzeżona czy jak?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOtóż jesteś w błędzie. Umowa przewiduje warzenie piwa Grand Prix wg/na podstawie/na wzór etc. receptury Czesława Dziełaka przez rok, do następnego konkursu.
Nazwisko zostało usunięte nie na wniosek Dziełaka, a po to żeby go ukarać za nielojalne wypowiedzi. Skoro receptura nie zmieniła się pomiędzy pierwszą warką, a kolejnymi, to i usunięcie nazwiska, moim skromnym zdaniem, nie ma uzasadnienia. No ale kończę. Com napisał i powiedział, napisałem i powiedziałem.
Comment
-
-
Uważam, że ktoś musiał ten temat poruszyć, bo Czesławowi nie wypadało. Natomiast nie było moim celem szkodzenie Ciechanowi. Chodziło o to, żeby wywrzeć na nich presję, żeby zmienili decyzję.Last edited by kopyr; 2014-05-30, 20:08.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi(...) Com napisał i powiedział, napisałem i powiedziałem.
Wypisał też Piłat tytuł winy i kazał go umieścić na krzyżu. A było napisane: "Jezus Nazarejczyk, Król Żydowski". Ten napis czytało wielu Żydów, ponieważ miejsce, gdzie ukrzyżowano Jezusa, było blisko miasta. A było napisane w języku hebrajskim, łacińskim i greckim. Arcykapłani żydowscy mówili do Piłata: "Nie pisz: Król Żydowski, ale że On powiedział: Jestem Królem Żydowskim". Odparł Piłat: "Com napisał, napisałem".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tmspoko Wyświetlenie odpowiedziMożna zrobić każde świństwo, jeśli tylko nie łamie umowy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziUważam, że ktoś musiał ten temat poruszyć, bo Czesławowi nie wypadało. Natomiast nie było moim celem szkodzenie Ciechanowi. Chodziło o to, żeby wywrzeć na nich presję, żeby zmienili decyzję.
Comment
-
Comment