Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Jezyce
Wyświetlenie odpowiedzi
Blogówka
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kali2000 Wyświetlenie odpowiedziCzyli chodzi jednak o biznes , a kogo interesy reprezentuje Bartek ,rozumiem że Kopyra tak?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziZ tego co mi wiadomo to Simon brał już udział w warzeniu jednego/kilku (niepotrzebne skreślić) piwa w UK. Entuzjastycznie zrecenzował kilka piw PInty, Ci zaprosili go do wspólnego warzenia...nie wiem dlaczego widzisz tu uwłaczanie polskim konsumentom. Pinta nie mówi, że to piwna wyrocznia ani światowy autorytet, warzy tylko z nim piwo. No chyba że jest jakiś wykaz z kim piwo wolno warzyć a z kim nie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Jezyce Wyświetlenie odpowiedziJa mogę to uczynić za Bartka. Kierują mną zazdrość, zawiść i hejterstwo. Taki zarzut ma zablokować rzeczową dyskusję, jak każda insynuacja. Człowiek wrzuca link do solidnego tekstu o polskich kompleksach, które nie omijają sceny piwnej, ale ponieważ jest w nim potencjalnie niewygodny przykład, to trzeba wszystko sprowadzić na boczne tory.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziZ tego co mi wiadomo to Simon brał już udział w warzeniu jednego/kilku (niepotrzebne skreślić) piwa w UK. Entuzjastycznie zrecenzował kilka piw PInty, Ci zaprosili go do wspólnego warzenia...nie wiem dlaczego widzisz tu uwłaczanie polskim konsumentom. Pinta nie mówi, że to piwna wyrocznia ani światowy autorytet, warzy tylko z nim piwo. No chyba że jest jakiś wykaz z kim piwo wolno warzyć a z kim nie.
Ogólnie cieszę się, że ktoś poruszył jego temat. Nurtowało mnie od dłuższego czasu, co to za koleś, bo w internetowej popularności bije go na głowę zarówno Kopyr, jak i kilku innych, mniej popularnych polskich blogerów. Poza tym innych osiągnięć brak, w dodatku trudno mi na poważnie traktować osobę oceniającą piwa w skali 1-10. Ciężko mi zrozumieć jakim cudem trafił do komisji wybierającej Grand Championa. Sprawdzali tylko obywatelstwo?
Poza tym nic do niego nie mam i skoro konsumenci są na tyle naiwni, że imię Simona to dla nich wystarczający powód, aby zakupić piwo - świadczy to jedynie o ich podatności na jakąkolwiek formę reklamy. Przecież żadnego zakazu nie ma i każdy może sobie uwarzyć co chce i jak chce.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziChwila, moment, a kto pierwszy w tej dyskusji wspomnial kopyra? Ja?
Comment
-
-
Po raz kolejny w ktoś zamienia dyskusję w pyskówkę przy użyciu argumentu pt "ból dupy", tym razem Nowak, poprzednio Napieraj (ostatnio dzisiaj przy tym samym temacie na fejsbóku), a wcześniej wielokrotnie Puta.
Argument ad rectum jest równie rozpaczliwy jak ad hitlerum, a stanowczo mniej zabawny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Jezyce Wyświetlenie odpowiedziLudzie się mają tłumaczyć, że wspominają Kopyra? Trudno nie wymienić Kopyra w kontekście polskiej kariery Simona Martina, no wybacz... I zważ, że w ogóle nie chcę eksploatować wątku Kopyra w tej dyskusji, bo punktem odniesienia jest tekst nie mojego autorstwa, o czym chyba już trzeci raz przypominamCzy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Przyjechał sobie wesołek, uwarzył piwo, pojechał. Mówią, ze mało znany bo mało wyświetleń - być może. Że się nie zna na piwie - być może. Możliwe że wszystko mu smakuje, ze jest bardzo entuzjastycznie nastawiony do świata. Co mnie tylko ciekawi to to, że tak nieszkodliwe zjawisko stało się początkiem do dysputy o kompleksach, traktowaniu Polaków jak głupców i jakimś zdrożnym marketingu. Ta sytuacja jest dla mnie błaha a sam Simon wesołkiem z Anglii czy tam Walii.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziNo chłopie, ogarnij się. Najpierw zarzucasz mi, że kieruję dyskusję na boczny tor, bo piszę o kopyrze, kiedy to ty sam jego wątek rozpocząłeś. Teraz piszesz, że nie mam się temu dziwić, bo trudno o nim nie wspominać w tym kontekście? To w końcu o co ci chodzi? Bo już zgłupiałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar_Jezyce Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, czy czytałeś tekst, który zalinkowałem - autor dość rzeczowo diagnozuje problem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziPo raz kolejny w ktoś zamienia dyskusję w pyskówkę przy użyciu argumentu pt "ból dupy", tym razem Nowak, poprzednio Napieraj (ostatnio dzisiaj przy tym samym temacie na fejsbóku), a wcześniej wielokrotnie Puta.
Argument ad rectum jest równie rozpaczliwy jak ad hitlerum, a stanowczo mniej zabawny.
Ja tylko zapytałem kolegę Browar_Jezyce, czemu ostatnio w każdej wypowiedzi widzę u niego jakąś pretensję do kopyra. I byłem ciekaw o co. Tylko tyle.
Dyskutujcie sobie dalej śmiało.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Używając argumentu ad rectum? No gratuluję.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziUżywając argumentu ad rectum? No gratuluję.
W kwestii meritum: nie mam nic do dodania.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Cóż pisanie bolesnej prawdy nie jest w Polsce w cenie. Z tym co napisał ElDesmadre zgadzam się w 100%, szczególnie trafne było nawiązanie do pseudo-historyka, uprawiającego politykę historyczną, a nie historię - Daviesa. Simon jest sympatycznym gościem ale obejrzyjcie jego recenzje w necie, a będziecie wiedzieć o czym jest artykuł na blogu.
Podobnie trafne jest nawiązanie do tego, że Polacy łykają chętnie wszystko co przeciętne, czy wręcz słabe ale z Zachodu - wystarczy popatrzeć na to co się dzieje z językiem, uleganie amerykańskiej popkulturze (a właściwie przedstawianie jej jako jedynej), ślepe naśladownictwo wszystkiego co anglosaskie (w każdym właściwie obszarze życia).
Ten artykuł skłonił mnie do przeczytania innych rzeczy na tym blogu - z kilkoma się kompletnie lub w dużej mierze nie zgadzam (chociażby z artykułem o koncernach czy piwnym snobizmie) ale jednego nie odmawiam autorowi - porusza ciekawe, ważne tematy i ma swoje argumenty. Jest to bardzo ciekawy tematycznie blog, a artykuł o uleganiu wszystkiemu co zachodnie, w Polsce - jest tego przykładem.
ps. Samą inicjatywę piwa Call me Simon uważam, że ciekawą i fajną ale rzeczywiście otoczka wokół jednego, do tej pory kompletnie nie znanego człowieka jest zadziwiająca. Wiele osób które wPolsce zrobiły bardzo dużo dla rozwoju piwowarstwa nie doczekało się choćby 1% takiego przyjęcia i takiego lansowania."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziJakiego argumentu? Od kiedy to do zadania pytania potrzebne są argumenty?
Comment
-
Comment