W ostatnich newsach u Kopyra jego ekscytacja nieistniejącym problemem ubawiła mnie setnie. Artezan uwarzył piwo žapa (žatec american pale ale) jakboby dla puszczenia pstryczka w nos Grupie Żywiec. Nie wiem jakie były intencje chłopaków z Artezana, ale termin ŻAPA został stworzony przez forumowiczów, tudzież konsumentów, a nie ŻGB i nie jest bynajmniej powszechny poza tym gronem osób... i gronem blogerów.
Blogówka
Collapse
X
-
Na blogu jerrybrewery ciekawy wywiad z Browarem Ninkasi, czyli Marcinem Ladra nie tylko o pijalności piw.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNa blogu jerrybrewery ciekawy wywiad z Browarem Ninkasi, czyli Marcinem Ladra nie tylko o pijalności piw.
Comment
-
-
browar Ninkasi:Logistycznie takie piwo jest w zasadzie nie sprzedawalne, zwłaszcza w momencie, kiedy produkujący je browar ma problemy z zachowaniem czystości procesu technologicznego.
widzę, że kolejny browar po pincie który nie ukrywa tego kto tak naprawdę piwo produkujeLast edited by oberzine; 2015-02-26, 15:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oberzine Wyświetlenie odpowiedzibrowar Ninkasi:
zaraz zaraz to nie jest tak że oni wynajmują tylko sprzęt
widzę, że kolejny browar po pincie który nie ukrywa tego kto tak naprawdę piwo produkuje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziJedną z ciekawostek jest to na jakich festiwalach piwnych zamierzają się pojawić. Kontraktowcy z Warszawy nie wymienili Warszawskiego Festiwalu Piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziNie wiem czego się spodziewałeś? Że będą sami czyścić zbiorniki?
Comment
-
-
A któż to "wynajmuje sprzęt"? Ktoś tu ma chore wyobrażenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziRegulamin WFP praktycznie wyklucza oficjalny udział producentów oraz hurtowni (bo tym są kontraktowcy) - do wystawiania się wymagana jest koncesja na sprzedaż detaliczną. Można się co najwyżej dogadywać z knajpami czy sklepami nieoficjalnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNieprawda, są kontraktowcy posiadający koncesję detaliczną.
Comment
-
-
Nie wiem, o co Ci chodzi, ale zapomniałam dodać, że również nie o to chodzi, że "regulamin", tylko o to, że urząd nie wyda jednorazówki na podstawie koncesji hurtowej. Co do kontraktowców z koncesją detaliczną to wybacz, ale wiem na ten temat więcej od Ciebie
Comment
-
-
Nie używajmy mylnej nazwy "browar kontaktowy" na coś co jest hurtownią. No więc ja nie znam hurtowni, która miałaby również koncesję detaliczną.
No ale moje doświadczenie < Twoje doświadczenie.
Comment
-
-
Browar kontraktowy to taki oksymoron, którego powinni zabronić. Na ratebeer są bardziej akuratne terminy na określenie stopnia niezależności (czytaj: bywalności w fizycznym browarze). Zresztą zgodnie z prawem polskim jest conajwyżej browar i podmiot zamawiający/kupujący.
Comment
-
Comment