Owszem, o krajowym. Ale w sumie z dwoma, trzema piwami podstawowymi to racja...
Blogówka
Collapse
X
-
10 trendów, które muszą odejść.
...
2. Piwa kraftowe o smaku wodorostów
Nie żebym miała coś przeciwko małym browarom. Wprost przeciwnie. Pod warunkiem, że robią dobre rzeczy, a nie paskudne wynalazki, których nie da się pić. Bo ułańskiej fantazji w tworzeniu smaków z kategorii „wodorosty i muł” polskim browarnikom nie brakuje. Ja wiem, że hipster do selfiaczka z takim piwerkiem jakoś wydusi z siebie uśmiech, choć widać przecież, że gały mu wyłażą, taki ten browar gorzki, ale bądźmy wreszcie poważni i przestańmy odbierać piwu godność.
Zła wiadomość jest taka, że nic nie trwa wiecznie, a dobra taka, że nic nie trwa wiecznie. Ten rok zakończmy z przymrużeniem oka, czyli tak, jak lubię najbardziej. Pożegnajmy to co, niewygodne, wydumane i bez sensu. I niech moc będzie z Wami! 1. Kolejka do Manekina Odchodzi się od tego. 2. Piwa kraftowe o smaku wodorostów …
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi10 trendów, które muszą odejść.
...
2. Piwa kraftowe o smaku wodorostów
Nie żebym miała coś przeciwko małym browarom. Wprost przeciwnie. Pod warunkiem, że robią dobre rzeczy, a nie paskudne wynalazki, których nie da się pić. Bo ułańskiej fantazji w tworzeniu smaków z kategorii „wodorosty i muł” polskim browarnikom nie brakuje. Ja wiem, że hipster do selfiaczka z takim piwerkiem jakoś wydusi z siebie uśmiech, choć widać przecież, że gały mu wyłażą, taki ten browar gorzki, ale bądźmy wreszcie poważni i przestańmy odbierać piwu godność.
https://krytykakulinarna.com/gastronomia-trendy/Last edited by wpadzio; 2017-12-28, 20:52.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sztetke Wyświetlenie odpowiedziBrakuje bloga jakiegoś w miare ogarniętego kola który degustuje piwa domowe,to byłby hit kładący lidera który ostatnimi czasy przynudza strasznie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziLecz, żeby domowi wysyłali na własny koszt jakiemuś kolesiowi swoje wyrobi, to ten koleś musi mieć jakąkolwiek renomę, już wyrobione kanały przekazu i przede wszystkim rozpoznawalność
Jakiś istniejący bloger mógłby coś takiego zrobić, na pewno zgłosiliby się jacyś chętni pragnący usłyszeć opinię o swoim piwie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzihttps://zabawpiwie.blogspot.com/2017...e-powinny.html
Też o trendach, ale z nieco innej perspektywy.
Comment
-
-
Blog nie blog, ale vlog - Browarzyciel i Mason o kilku osobach, eventach, o których warto pamiętać pijąc dziś piwo w multitapie https://www.youtube.com/watch?v=-CSKZNRqjlY
W sumie stary tekst, ale zapodam, jeśli ktoś nie czytał "O higienie w dawnych browarach słów kilka" Na Piwnym Szlaku http://napiwnymszlaku.blogspot.com/Last edited by e-prezes; 2018-02-02, 19:21.
Comment
-
-
Ostatnie "wydarzenie" w postaci Książęcego IPA z KP sprawiło, że blogerzy szeroko o tym mówili/pisali. Zatem nie o tym...
Przegląd subiektywny. I tylko pisanych.
- Nowe etykiety i w ogóle dizajn opakowań browaru wBrew w ocenie Michała Zaborowskiego z Chmielokracji.
- Browarnik Tomek i jego piwo kolaboracyjne na jego blogu.
- Historia Waszczukowego - wywiad z pomysłodawcami na Kilka Słów o Piwie.
- Wywiad z twórcą wzornictwa Fabrica Rara - Michałem Kochaniewiczem w Piwnej Zwrotnicy.
- Beervault "masakruje" naszych zachodnich sąsiadów tekstem "Kaszel, Albrecht, altbier Düsseldorf" u siebie na blogu.
- Desperados też można opisać na blogu? Test piw Desperados Piotra Wyrwasa na blogu Piwa Naszego Powszedniego.
Polecam lekturę!
Comment
- Nowe etykiety i w ogóle dizajn opakowań browaru wBrew w ocenie Michała Zaborowskiego z Chmielokracji.
-
Kolejny przegląd blogów piwnych i mimo, że wydawało mi się, że już nic aktualnego nie znajdę, a tu kilka rodzynków się znalazło. Mimo, że niektóre blogi już nie istnieją (strony zostały sprzedane np. 4stronypiwa.pl, gotowenapiwo.pl, portery.pl) to są ludzie, którzy jednak piszą.
- Niezłomny Browarnik Tomek tym razem w Kormoranie o nowej warce Rosanke.
- Równie aktywny Maciej Hus na blogu No to... po piwku! o historycznych stylach niemieckich i angielskich piw.
- I mój ulubiony Browar Paragraf, czyli Dawid Siedlecki o akcyzie.
- A na koniec shit happens z Browanzą na Piwa za żywa.
Comment
-
Przeklikałem na ślepo zapis lajfstrima kopyrowego z lotu do NZ. Trafiłem na zagadnienia: wyższości aktualnej jego diety oraz rozwoju gospodarczego (chyba ogólnie) po czym skoczyłem, znowu przypadkowo, do jakiegoś spaceru podczas, którego opowiadał, że być może e-sport i gierki na kompie katalizują inne (więcej) fragmenty mózgu niż czytanie... oczy mi pękły, uszy zaczęły krwawić...
Żeby mnie dziecko słuchało tak jak jego tysiące dorosłych ludzi. Naprawdę zazdroszczę...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPrzeklikałem na ślepo zapis lajfstrima kopyrowego z lotu do NZ. Trafiłem na zagadnienia: wyższości aktualnej jego diety oraz rozwoju gospodarczego (chyba ogólnie) po czym skoczyłem, znowu przypadkowo, do jakiegoś spaceru podczas, którego opowiadał, że być może e-sport i gierki na kompie katalizują inne (więcej) fragmenty mózgu niż czytanie... oczy mi pękły, uszy zaczęły krwawić...
Żeby mnie dziecko słuchało tak jak jego tysiące dorosłych ludzi. Naprawdę zazdroszczę...
Stąd też lifestreamy, pogadanki o tematach nie piwnych itp.
Jego kanał. Nic mi do tego, robi co uważa za stosowne (dla niego)
Filmiki do 30 minut jeszcze jakoś "zręcznie" się ogląda. Te kolosy po 2-4 czy 6 godzin oglądane już po "lajfie" są trudne do przejścia. Nawet jak się ma tyle wolnego czasu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziFilmiki do 30 minut jeszcze jakoś "zręcznie" się ogląda.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziFilmiki do 30 minut jeszcze jakoś "zręcznie" się ogląda. Te kolosy po 2-4 czy 6 godzin oglądane już po "lajfie" są trudne do przejścia. Nawet jak się ma tyle wolnego czasu.
Comment
-
Comment