Jeden rodzaj butelek, a gdyby jakiś browar chciałby wprowadzić swój własny wzór to proszę bardzo ale musiałby dodatkowo ekstra płacić za recycling takich butelek.
Butelki zwrotne / bezzwrotne
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grafalkohole Wyświetlenie odpowiedziProstym i bardzo skutecznym sposobem było by ujednolicenie butelek. Jeden rodzaj butelki pl zwrotnej, a reszta niezwrotna. Nam było by obojętne do której skrzynki takie butelki włożymy wypełniał bym wszystkie skrzynki które mam na stanie, a i przyszłe maszyny do skupu butelek nie musiały by segregować.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziKiedyś tak było. Ta butelka zwrotna nazywała się nomen omen euro ale piwnym koncernom przeszkadzała i każdy wprowadził swoją własną
PS. Mam wrażenie, że gdyby nie śmietnikowcy to większość butelek lądowałaby na wysypisku i może to nie jest wcale kwestia lenistwa tylko bardziej problemów związanych z oddawaniem butelek, co przyczyniło się do ogólnego zniechęcenia.Pivo je gorivo!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GRNDpa Wyświetlenie odpowiedziMoja dziewczyna mówi, że zamiast kłócić się o pierdoły możecie wpaść umyć nam okna :PPivo je gorivo!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziJakoś większości polskich piwoszy nie przeszkadza, że chyba połowa, a może i więcej niż polowa piwa sprzedawanego w Polsce to piwo w puszce. A to jest dopiero ekologiczne, nieprawda? Butelka czy zwrotna, czy bezzwrotna, jest zawsze dużo mniejszym obciążeniem dla środowiska, niż aluminiowa puszka lub PET.
Dalej twierdzę, że żyjemy w chorym kraju o czym mogą świadczyć dane przytoczone przez Pendragona.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziJakie prawdziwe piwo widziałeś w tym opakowaniu?Lubię placki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GRNDpa Wyświetlenie odpowiedziGuiness, Wexford?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziJakich piwoszy wg Ciebie tak rajcuje puszka? Chyba tych "piwoszy" z czerwonymi nosami typu "szefie, pożycz pan 50 gr" walących pod sklepami Harnasie, Tatry lub wynalazki z Van Pura.Last edited by yaro74; 2013-01-22, 09:55.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziJakich piwoszy wg Ciebie tak rajcuje puszka? Chyba tych "piwoszy" z czerwonymi nosami typu "szefie, pożycz pan 50 gr" walących pod sklepami Harnasie, Tatry lub wynalazki z Van Pura.Last edited by żąleną; 2013-01-22, 10:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziJakich piwoszy wg Ciebie tak rajcuje puszka? Chyba tych "piwoszy" z czerwonymi nosami typu "szefie, pożycz pan 50 gr" walących pod sklepami Harnasie, Tatry lub wynalazki z Van Pura.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek1 piwo spożyte z puszki - Porter Łódzki. Uwielbiam go i po prostu się nie oparłem pokusie. Ale dobrze wiesz, że Łódź od pewnego czasu nie butelkuje swoich piw.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziNo to ładnie pojechałeś! Pewnie z połowa dyskutantów tego forum może poczuć sie obrażona, w tym i ja, bo i mnie zdarza się kupić puszkowane piwo, gdy innego poprostu nie ma.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stern Wyświetlenie odpowiedziW Polsce tylko w jednej z alm widziałem automat skupujący butelki i nie był on zbyt popularny. Sam na początku jak go zauważyłem zastanawiałem się co to za ustrojstwo
Comment
-
Comment