Ponieważ sam jestem mocno zboczony na punkcie nie używania płynu do mycia naczyń przy myciu szkła do piwa, długo szukałem w necie informacji na ten temat. I w końcu gdzieś na zagranicznych forach natrafiłem na informację o myciu miękką gąbką ciepłą wodą z łyżką sody oczyszczonej. Działa bezbłędnie. Szkło aż błyszczy, świetnie usuwa każdy osad a piana na piwie jak malowanie, zero bąbelków na szkle. Tylko trzeba dobrze potem opłukać samą wodą szkło żeby nie został biały osad po sodzie oczyszczonej.
Jak myć szkło do piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tofas Wyświetlenie odpowiedziPonieważ sam jestem mocno zboczony na punkcie nie używania płynu do mycia naczyń przy myciu szkła do piwa, długo szukałem w necie informacji na ten temat. I w końcu gdzieś na zagranicznych forach natrafiłem na informację o myciu miękką gąbką ciepłą wodą z łyżką sody oczyszczonej. Działa bezbłędnie. Szkło aż błyszczy, świetnie usuwa każdy osad a piana na piwie jak malowanie, zero bąbelków na szkle. Tylko trzeba dobrze potem opłukać samą wodą szkło żeby nie został biały osad po sodzie oczyszczonej.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziJak dla mnie tragedia.
Nigdy nie uzywam plynu do mycia naczyn.
Piwo nie jest tluste zeby byl potrzebny.
Zimna woda i szczotka zupelnie wystarczaja.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziJak dla mnie tragedia.
Nigdy nie uzywam plynu do mycia naczyn.
Piwo nie jest tluste zeby byl potrzebny.
Zimna woda i szczotka zupelnie wystarczaja.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziOczywiście jame ustną przed każdym łykiem dezynfekujesz spirytusem, na dłoni masz rękawiczkę jednorazową a piwo wlewasz do ust z wysokości dwóch stóp, dlatego masz szklanki czyste i niezatłuszczone.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Ja myję domestosem, żeby usunąć osady z miejsc, gdzie nie sięgam zmywakiem przy normalnym myciu.
Comment
-
-
Ja myję tak, żeby były czyste. Podobnie jak talerze, szklanki, sztućce etc. W kontekście szkła użytkowego ta dyskusja jest bezsensowna, podobnie jak kopyrowy film instruktażowy. Co innego gdy mówimy o konserwacji kolekcji.What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?
Comment
-
Comment