Zimą pijmy dubeltowe koźlaki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

    #31
    Ejże, przecież jest właśnie na rynku kraftowy doppelbock. Ok, zasadniczo to weizendoppelbock
    JEDNO PIVKO NEVADI!

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
      Ejże, przecież jest właśnie na rynku kraftowy doppelbock. Ok, zasadniczo to weizendoppelbock
      Masz na myśli Królewską Piwotekę z Piotrkowa?

      Ostatnio w miarę smacznego doppelbocka piłem w Bierhalle na poły z Marcowym.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      • zawel85
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.08
        • 79

        #33
        W sumie miałem plan uwarzyć w nieodległym czasie w Bierhalle Manufaktura właśnie Doppel Weizenbocka nachmielonego m.in. Saphirem, ale Piwoteka mnie ubiegła z tym stylem... Ten zeszłoroczny Doppel bock wyszedł całkiem zgrabny i zastanawiam się nad powtórzeniem.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19270

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
          I znów widzisz świat takim jakim chcesz go widzieć, a nie takim jakim jest.
          Bo oczy ma się z jednej strony głowy i widać świat w jednej chwili tylko z jednej strony. :-D

          Comment

          • Jimmy_jb
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.11
            • 911

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
            Który regionalny warzy ciemną pszenicę, BPA lub koźlaka za 3,50?
            U mnie na wsi zdarza się ten z Ambera w prawie takiej cenie (tzn. poniżej 4 zł).
            Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

            Comment

            • becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍼🍼
              • 2002.07
              • 14999

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
              Który regionalny warzy ciemną pszenicę, BPA lub koźlaka za 3,50?
              Ty tak na poważnie czy żartujesz?

              Bo jeśli na poważnie to proszę parę z grupy Koźlaków oprócz wcześniejszej wymienionego Ambera: Miłosław, Witnica (Sławosz), Gontyniec (Czarnków, czy Nakło czy znów Witnica))
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

              Comment

              • żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

                #37
                Nie przypominam sobie, abym widział w Warszawie Amberowskiego koźlaka poniżej okolic 5 zł. Co do pozostałych, zaskoczyłeś mnie trochę - od dawna ich nie piję (smakował mi tylko Gontyniec z czasów Czarnkowa) i nie pamiętam cen, ale wydawały mi się droższe, też koło 5 zł.

                Comment

                • Pancernik
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9793

                  #38
                  He, he, zapomnieliście o Dublu (Dubelu?) z Manufaktury... Manufaktura to przecie rękodzieło, czyli wg nowomowy - kraft... .

                  Comment

                  • żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

                    #39
                    Ci zara dam dubela.

                    Comment

                    • leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

                      #40
                      Tej zimy nie popiję za dużo podwójnych kozłów. Pustki w sklepach a za Odrę się nie wybieram. Rynek chyba zweryfikował popyt i lepiej sprzedać skrzynkę bipa niż 5 butelek doppelbocka.

                      Comment

                      • darekd
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍺🍺🍺
                        • 2003.02
                        • 12679

                        #41
                        Jeśli już jesteśmy przy kraftach, to można trafić chyba jeszcze u nas na piwo z tego browaru:

                        Georg Tscheuschner braut in seinem „Schorschbräu“ in Gunzenhausen die stärksten Biere der Welt.


                        Wybitnie degustacyjne, strasznie mocne, ale recenzje pozytywne:








                        Ponadto mam jeszcze jedną buteleczkę Braskiego Koźlaka Dubeltowego 2009. Pojawiły się farwocje, temperatura spadła i chyba niebawem ją otworzę Wiem, że jeszcze jest całkiem sporo nieotwartych brackich dubelciaków...

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19270

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tej zimy nie popiję za dużo podwójnych kozłów. Pustki w sklepach a za Odrę się nie wybieram. Rynek chyba zweryfikował popyt i lepiej sprzedać skrzynkę bipa niż 5 butelek doppelbocka.
                          Trafiles w sedno! Po prostu nie ma ich za wiele, ot tyle co nic i jeszcze trudno dostępne. Nie ma na nie koniunktury.

                          Comment

                          • rohozecky
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2008.11
                            • 1840

                            #43
                            No i uwarzyć trzeba umieć. Nie wystarczy sypnąć worek aromatycznych chmieli.....
                            ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

                            Comment

                            • yoda79
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2013.01
                              • 861

                              #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie przypominam sobie, abym widział w Warszawie Amberowskiego koźlaka poniżej okolic 5 zł.
                              W kauflandzie za 4 zyle czeka na Ciebie.

                              Comment

                              • żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

                                #45
                                To jeszcze poczeka, bo do najbliższego Kauflandu mam 10 kilosów. W szerokiej dystrybucji nie widziałem takiej okazji.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X