Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
Wyświetlenie odpowiedzi
Zimą pijmy dubeltowe koźlaki
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziTa nazwa też bardzo intrygująca, chętnie bym spróbował
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...00146742_n.jpg
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziDrugi! Jako Pancernik...
Sezon rozpocząłem kilkoma powtórkami. Dubeltowy Eichator w tym sezonie wciąż wybitny.
Machnąłem Schlappeseppela Winterbocka, przyzwoity
W specjalistycznych sklepach pojawił się Aventinus Eisbock czyli lodowy,godny polecenia
Od kolegi otrzymałem z wycieczki po Frankonii kilka ciekawostek - dwa Kitzmanny, jeden:
a jeden pszeniczny, Bambergatora Fassli, Mahrsa, Lucia Maria Bock (Foerst) oraz Wagner (Oberhaid). Sezon koźlakowy rozpoczęty.
Jeśli macie jakieś sugestie, gdzieś przyuważycie jakiegoś ciekawego koziołka dajcie znać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziJeśli macie jakieś sugestie, gdzieś przyuważycie jakiegoś ciekawego koziołka dajcie znać
Comment
-
-
Zima, więc wracam do tematu. Sezon rozpocząłem jak Eichatorem (moim faworytem) i znowu nie zawiodłem się.
Sięgnąłem też po:
i ze zdziwieniem przeczytałem, że kiedyś nie byłem fanem koziołków...
Jestem post-rewolucjonistą, może nawet kontr...?
Samo piwo to lekka koźlakowa dubeltówka, ale bardzo smaczna, jak zwykle
fajna na tę porę roku.
Tak się zastanawiam, czy już jakiś nasz "craft" uwarzył doppel bocka? bo nie przypominam sobie, choć kilka koźlaków i to nawet fajnych już się pojawiło.
Jeśli coś wiecie na ten temat, jak również macie jakieś informacje na temat dostępności u nas tej kategorii, to proszę pisać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzii ze zdziwieniem przeczytałem, że kiedyś nie byłem fanem koziołków...
Co do koźlaków, wreszcie trafiłem na Weltenburgera Asam Bocka (w warszawskiej Piwonii), więc sobie odświeżyłem, nadal smaczny.
Comment
-
-
Jeszcze by tego brakowało, by kraftowcy spapraliby ten smaczny styl. Zresztą na czym miałaby polegać kraftowosc takiego piwa? Na dowaleniu chmielu amerykańskiego? Na podniesieniu balingu powyżej stylu czy na potraktowaniu brettami? :-P
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJeszcze by tego brakowało, by kraftowcy spapraliby ten smaczny styl. Zresztą na czym miałaby polegać kraftowosc takiego piwa? Na dowaleniu chmielu amerykańskiego? Na podniesieniu balingu powyżej stylu czy na potraktowaniu brettami? :-P
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJeszcze by tego brakowało, by kraftowcy spapraliby ten smaczny styl. Zresztą na czym miałaby polegać kraftowosc takiego piwa? Na dowaleniu chmielu amerykańskiego? Na podniesieniu balingu powyżej stylu czy na potraktowaniu brettami? :-P
A czego właściwie się obawiasz? Że nachmielony amerykanami koźlak zarazi pozostałe koźlaki? To by było coś - wtedy nikt nie powstrzymałby rewolucji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziZawsze się zastanawiam czemu czytam tak wiele głosów troski/utyskiwań/narzekań gdy chodzi o krafty a z kolei tak niewiele głosów dezaprobaty gdy regionalne browary partaczą ciemną pszenicę, belgian pale ale albo właśnie koźlaki.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziKraftowcy nie robią klasycznych piw, więc sam zerknij na to robią. Ja lubie klasycznego doppelbocka. Regionalnych jakoś mało pijam, za dużo jest ciekawszych piw.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Becik Wyświetlenie odpowiedziTe głosy z prostej przyczyny, mniej żalu wylać spartaczone piwo za 3,50 niż za 7-8 zł.
Comment
-
Comment