Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Zimą pijmy dubeltowe koźlaki
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziTeraz w meritumie: zima wprawdzie do d... całkiem, ale nie znaczy, że nie można sobie chlapnąć Doppelbocka z Browaru Świętego Jerzego w Buttenheim. I od razu fikend wydaje się być rozpoczęty .
Comment
-
-
Wyciągnąłem jedyną butelkę jaką dostałem (takie sformułowanie z dawnych, słusznie minionych czasów) tej jesieni/zimy.
Trafiłem raczej słabo, w gałąź starogermańskiego koncernu Oetker:
Comment
-
-
Trafić na dubeltowego koźlaka w tym sezonie wciąż ciężko, trudno go wypatrzeć pod tym wdowcem i stertą książek. Po upolowaniu smakuje jednak całkiem fajnie:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedziNa dniach premiera Kozlaka z Raciborza
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziChyba nie będzie dubeltowy, ale i tak dobra wiadomość
Comment
-
-
Z koźlaków piłem do tej pory tylko Dubelsa z Manufaktury Piwnej i szczerze mówiąc nie przekonał mnie do siebie. Nie wiem czy ten gatunek piwa mi nie podchodzi czy może po prostu wybrałem nie najlepsze piwo na pierwszy raz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seruos Wyświetlenie odpowiedziZ koźlaków piłem do tej pory tylko Dubelsa z Manufaktury Piwnej i szczerze mówiąc nie przekonał mnie do siebie. Nie wiem czy ten gatunek piwa mi nie podchodzi czy może po prostu wybrałem nie najlepsze piwo na pierwszy raz?
Na pewno to drugie .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziOj tam, najwyżej dwa wypijesz... .
Barley wine, RIS w jakiej beczce sobie pan życzy... a koźlak dubeltowy ?
Chyba obecnie w sprzedaży w Polsce nie ma tej pozycji!
Jeszcze nie tak dawno był jeszcze szczątkowo dostępny Floriani www.brauerei-krieger.de
Może gdzieś się pojawi Schlenkerla Eiche... może Bajuvator Tuchera z popularnych marek...
Ewentualnie Koźlak ( z Herrnbräu) ratuje sytuacje, ja ko sytuuję w dubeltowych.
Coś wiadomo dostępności doppel bocków?Last edited by darekd; 2015-12-03, 02:25.
Comment
-
Comment