Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
Wyświetlenie odpowiedzi
Zimą pijmy dubeltowe koźlaki
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziW Arkadii jest od dzisiaj bock i maibock z Bydgoszczy. W kolejce już czeka doppelbock
Tymczasem Störtebeker jakiś czas temu rzucił na rynek tą oto serię:
Co prawda nie są to klasyczne dubeltowce, nawet też klasyczne "eisbocki", ale za to ciekawe wymrażane piwa tak określone. Nie wiem, czy są na rynku polskim, choć w Polsce jest dystrybutor ich piw, więc może jakaś szansa, że się pojawią jest.
W każdym razie prezentują się elegancko:
Comment
-
-
13 XII Dzień Koźlaka Dubeltowego
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika borsukwroc Wyświetlenie odpowiedziPoluję na te Eisbocki. Darek, jak gdzieś je we Wrocku zobaczysz, to daj znać, z chęcią zdegustuję (i oczywiście wrzucę na BBG), bo lubię Störtebeker-y.
Dzień Koźlaka Dubeltowego się zbliża
Wychylmy w ten dzień jakiegoś doppelbocka informując o tym wydarzeniu zamieszczając fotkę
Comment
-
-
Jak byłem w tym Bio sklepie na Dmowskiego, to gadałem z Panią na kasie że skoro mają Störtebeker-y to poinformowałem, że są też Koźlaki Lodowe z tego Browaru, to może ściągną. Mówiłem też w Piwnicy, bo też posiadają Störtebeker-y.
Co do 13-go to nie dam rady, bo mam nocny dyżur od 18-ej, a mam już mam tak przyzwyczajony organizm, że dopiero ok 18 zaczynam wciągać piwka. Najwyżej wrzucę coś w weekend
Comment
-
-
13 XII Dzień Koźlaka Dubeltowego
Dzisiejsze święto uświetniłem Brackim Koźlakiem Dubeltowym - nowa edycja i muszę przyznać, że piwo jest udane
Utwierdziłem się w przekonaniu, że wzorcem Brackiego był frankoński Bambergator - podobny ekstrakt, zasyp, kolor oraz smak:
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
Wydaje mi się jednak, że nasz smakuje lepiej, niż ostatnio pity przez mnie Bambergator, który nieco raził alkoholem. W przypadku Brackiego był całkiem dobrze schowany
Comment
-
-
Nie będę się fotografował, ale...
Pokal mam od cieszyńskiego Rauchbocka także .
Wieczór zaczynam właśnie Aecht Schlenkerla Eiche, a w kolejce rozgrzewa się (w zasadzie "odchładza") Eisbock z (nie "od" ) Pinty… Wasze .
I żeby już zawsze był "Teleranek" .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zasada Wyświetlenie odpowiedziW kolejce wymrażany Kulmbacher: Eisbock
Nie znalazłem dzisiaj po drodze z pracy Cieszyńskiego, ale jutro mam inny sklep na horyzoncie do odwiedzenia i wtedy nadrobięKażde zwierzę koi dotyk
Blaszony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziW Arkadii jest od dzisiaj bock i maibock z Bydgoszczy. W kolejce już czeka doppelbock
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziJest w Koszykach. Łagodny ale dobrze wchodzi.
Comment
-
-
Dzisiaj w Arkadii dostępne są doppelbocki, ale tylko w butelkach. Z kija będą lać, jak bock się skończyWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziMoje "koźlakowe" plany świąteczne.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziMoje "koźlakowe" plany świąteczne.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
Comment