Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Wyświetlenie odpowiedzi
Zimą pijmy dubeltowe koźlaki
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziMoje "koźlakowe" plany świąteczne.
Na zdjęciu wygląda jakby na ecie widniała para hipopotamów, choć to chyba jakieś woły zamiast kozłów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziWigilia to nie święta5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zasada Wyświetlenie odpowiedziNie znalazłem dzisiaj po drodze z pracy Cieszyńskiego, ale jutro mam inny sklep na horyzoncie do odwiedzenia i wtedy nadrobię
Jedna na teraz, dwie do piwnicy.
W 2009 z piwa najbardziej zadowolony był mój ojciec, ja dzisiaj nie pałam entuzjazmem.
Coś mi nie gra, nie jestem w stanie powiedzieć co.
Może za mało ciała, może za mało suszonych owoców, może poprzednie piwa w stylu (i obok stylu) bardziej mi podpasowały? No nie wiem. Napalałem się bardzo, a chyba tylko taka dziwna kolaboracja polsko-węgierska bardziej mnie in minus w stylu zaskoczyła. Smutny piątkowy wieczór w oktawie Bożego Narodzenia, która wygląda jak ujowa jesień jakaś.Last edited by zasada; 2018-12-28, 23:33.Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zasada Wyświetlenie odpowiedziNapalałem się bardzo, a chyba tylko taka dziwna kolaboracja polsko-węgierska bardziej mnie in minus w stylu zaskoczyła. Smutny piątkowy wieczór w oktawie Bożego Narodzenia, która wygląda jak ujowa jesień jakaś.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziTo jakaś stara warka?Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zasada Wyświetlenie odpowiedziCiekawe, że na Rate Beerze, piwo bazowe ma baaaardzooo dobre noty.
Comment
-
-
Moje okołoświąteczne koźlaki dubeltowe w wersji pszenicznej:
Riedenburger: https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=128193
Riegele: https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=128194
Życzę udanego koźlakowego 2019 roku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
Bo nawet Czesi wypuścili już swojego dubelciaka:
Comment
-
-
Nurka widziałem dziś z rana w Piwnicy- 8,90 pln. Jeszcze Pani mówiła, że dziś potężna dostawa, bo w sumie pusto byłoLast edited by borsukwroc; 2019-01-04, 11:22.
Comment
-
-
A ja wczoraj wypiłem sobie piwo o nazwie AMALTHEA uwarzone w korporacji dwóch czeskich browarów Trilobit z Pragi, oraz Pivovarská bašta z Vrchlabi. Według informacji na etykiecie piwo zostało uwarzone według starej, unikalnej, niemieckiej receptury i rozlane do butelek w browarze Trilobit. Bardzo mi smakowało .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj w Arkadii dostępne są doppelbocki, ale tylko w butelkach. Z kija będą lać, jak bock się skończyWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet Wyświetlenie odpowiedziCzy to piwo AMALTHEA jest do kupienia gdzieś u nas w kraju?
Comment
-
-
No i jest Nurek. Okazuje się, że piwo jest wynikiem kooperacji Profesji (gdzie je uwarzono) oraz Browaru Spółdzielczego. Ma aż 20% ekstr. i 8,9% alk. (to już bardzo dużo jak na styl).
Niestety czuć ten alkohol i w związku z tym ta nazwa nawiązująca do pewnego prostego drinka budzi wyraźne skojarzenia...
Kolejny przykład, że proste piwa, bez parawanu w postaci wyraźnego chmielenia czy różnego rodzaju dodatków egzotycznych i dziwnych wciąż nam wychodzą tak sobie. No cóż plus za chęci...
Comment
-
Comment